V75 tips Kalmar 23/6 jackpot 60 miljoner kr

Publicerades den 21 juni 2024

Hej!

Vi ska bege oss till Kalmar för en härlig V75 omgång. Dubbeljackpot blev det förra veckan vilket ger oss en större jackpot den här omgången. 60 miljoner kr till en potentiell ensam vinnare och ni finner mina tankar och idéer kring omgången här.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa andelar av oss. Ni hittar våra andelar via länken och vi erbjuder andelar i olika prisklasser.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Kalmar 2140 m autostart

5 Never Mind’em sticker såklart ut i det här loppet som bakom honom känns rätt så öppet. Han fick spår 5 bakom bilen och har visat upp startsnabbhet tidigare. Han var inte som bäst senast och galopperade när Magnus valde att göra sitt drag. Daniel säger att hästen var loj och att man inte vet riktigt varför. Han ska kännas fin i träning och var ju ruskigt bra i starten innan. Felfri kan han nog vinna från alla positioner och han är alldeles för bra för Bronsdivisionen. Han kommer bli hårt spelad men ska också vara det. Uppgiften på papperet ser mycket bra ut och det är en tänkbar spik.

1 Gatling är kanske den som ska sätta käppar i hjulen för favoriten. Han kommer från en jättebra prestation och verkar ha fin form för dagen. Minus med skor runt om däremot och jag vet inte ifall han är som bäst i ledningen. Jag trodde på honom för 6 starter sedan på Solvalla när han enkelt fick ledningen men var tidigt slagen från den positionen. Vi får se vilken taktik Björn väljer ifall han lyckas hålla ledningen men en resa i den främre träffen lär han få.

10 Always A Pleasure är en ruskigt bra häst när han presterar på topp men kusken blandar och ger. Jag personligen har väldigt svårt att hamna rätt på Magnus Jakobsson och förstår inte hans styrningar ibland. Senast var ett sånt exempel när det var kort distans på Åmål och det hade varit en utdragen körning första biten. Han väljer då att sitta kvar i andra utvändigt istället att vrida på först i tredjespår med ca 600 meter kvar från mål. Ville man ha preparé inför det här loppet så var det väl helt rätt kört. Men vill man vinna på Åmål så är det ingen taktik jag rekommenderar. Med rätt resa är hästen tillräckligt bra för att vara med i segerstriden.

Ranking: A: 5    B: 1-10-9    B/C: 4-3-8-12-2    C: 6-11-7

V75-2: Kalmar 2140 m voltstart

3 Nikki Lane trodde jag skulle vinna senast men hon blev utkontrad sista biten av Elin Avant. Dessa två var ju mil före övriga konkurrenter och bägge två gjorde det riktigt bra. Hon står på tur för en seger och den skulle kunna komma nu på söndag. Hon fick ett bra spår och är vass när hon får smyga med i ryggar. Rätt favorit men jag lutar åt gardering. Man ändrar från ett helstängt huvudlag till ett halvstängt.

11 LaFerrari Dimanche tror jag är en minst lika bra häst som Nikki Lane men står också 20 m tillägg. Det är givetvis ett minus och kanske trivs hon bäst i den främre träffen. Hon är van att möta tuffa konkurrenter och jag gillar verkligen Malte Handfast som kusk. Spelprocenten är just nu under 10% och då lockar det såklart att plocka med henne på kupongen. Hon tillhör en av de bättre hästarna i loppet.

2 True Blue fick spår 2 och det borde hon väl klara av. Mötte bra konkurrenter senast och gick bra i skymundan. Hon hamnade sist från spår 8 och nu lär hon kunna få en bättre position. Man fortsätter med barfota runt om och visst är hon given på en garderad kupong.

Ranking: A: 3-11   B: 2-14-9   B/C: 6-7-8-1-4   C: 10-12-13-15-5

V75-3: Kalmar 1640 m autostart

5 Roger More är väl den klara förstahästen och en spik för mig i nuläget. Man har suttit fast i tre raka starter nu och det måste vara dags att spänna bågen den här gången. Man har valt att köra snällt med honom och senast släppte man ledningen till Enjoy The Moment. Det blev perfekt för mig som trodde en hel del på Enjoy The Moment men med facit i hand skulle man nog kört i ledningen. Nu är det kort distans och perfekt spår bakom bilen. Han bör kunna blåsa till tät här och då förväntar jag mig att Kevin kör så länge lampan lyser. Spets och slut hoppas vi på.

1 Eolo Wise L var inget extra senast på Solvalla men mötte också tufft motstånd. Han möter klart enklare den här gången och man fick ett bra spår. Gocciadoro kommer göra allt han kan för att hålla upp ledningen och köra i den positionen. Känslan är att det bör bli tufft att hålla spets från spår 1. Han öppnade klart bättre näst senast på Vermo från spår 5 än vad han gjorde senast från spår 1 på Solvalla. Hästen är anmäld med barfota runt om men det är sagt skor runt om och det känns spontant inte som något plus. Skulle man bli av med spets kan man få rygg ledaren och då skulle det kunna lösa sig. Starten blir nog väldigt avgörande för hans del.

10 Dogleg skulle gynnas ifall det blev jämnt högt tempo i loppet. Han kommer från en fin seger utvändigt om ledaren och har visat prov på kapacitet tidigare. Bakspår över kort distans är såklart inte optimalt men med tempo kanske man kan komma in i matchen. Det finns startsnabba hästar på framspår som skulle kunna sätta färg på loppet. Passas vid gardering.

Ranking: A: 5   B: 1-10-4    B/C: 2-12-6-7   C: 9-8-3-11

V75-4: Kalmar 3140 m voltstart

2 Västerbo Voodoo är väl den trolige ledaren i loppet. Han lär nog inte ta ledningen av egen kraft men Jepson lär göra ett försök att ta sig dit i ett andra skede och leda loppet runt om. Det kan bli tufft att stå emot hästarna på tillägg över 3140 m men han har utvecklats på slutet och man ska ha repsekt för den här. Att hästen numera befinner sig i Christoffer Erikssons regi lägger jag ingen större vikt vid.

13 Global Difference är ett annat drag som jag väljer att lyfta fram. Spår 5 i volten är kanske inte optimalt och man lär väl ta en lugn start. Hästen är van att få dåliga lägen men brukar ha en vass avslutning. Senast försökte Henriette på sig en kupp som inte lyckades. Han höll ändå bra till slut och med en snäll resa ska man inte räkna bort honom. Första gången över 3140 m men det känns inte som något större minus.

11 Bowler Day avslutade vasst senast efter en sen lucka. Formen ser ut att vara bra och plus med både barfota och Björn den här gången. Hästen tål olika upplägg men helst undviker man säkert dödens. Han trivs över lång distans och vi kan nog förvänta oss en ny bra prestation.

Ranking: A: 2-13-11   B: 12-7-10   B/C: 3-6-1-9   C: 4-15-5-14-8

V75-5: Kalmar 2140 m autostart

7 Maroon Day är rätt favorit och rapporterna kring de här är väldigt positiva. Flera kommer nog hamna här som singelstreck och han är väl bästa hästen i fältet. Han tål att göra grovjobb och besitter hög kapacitet. Man har varit väldigt nöjda med honom i träningsrundorna och Ginman kommer sända honom fram direkt. Han skulle kunna vinna från dödens men han möter ett par tuffa konkurrenter och jag lutar åt gardering.

2 De Chambeau har jag mest respekt för. Han var bra i sin årsdebut senast och det var ett par omstarter i det loppet. Jag har för mig att Uhrberg i en av dessa var för tidig och därför blev det en lugnare start ifrån springspår när den giltiga starten väl gick. Jag kan ha fel där då mitt minne sviker mig ibland. Hur som helst är hästen riktigt bra och har nu fått ett lopp i kroppen. Han är rätt så kvick ut bakom bilen och skulle kunna sitta i tät efter en bit. Från ledningen blir han ingen enkel nöt att knäcka.

9 Poker Lane börjar säkert närma sig toppformen. Senast valde man att släppa ledningen och det blev inget riktigt lopp. Han tassade med i rygg på ledaren och fick gå i mål med gott om krafter sparade. Tuffare emot denna gång och han kommer behöva vara bra ifall han ska slåss om segern. Med rätt resa är känslan att han dyker upp i segerstriden.

Ranking: A: 7-2   B: 9-5-4   B/C: 1-3-11-12   C: 8-10-6

V75-6: Kalmar 1640 m autostart

1 Denver Gio fick ett perfekt spår för hans del och ser ut att ha en mycket lämplig uppgift här. Han kommer från bra prestationer i Elitloppet och slutade på en tredjeplats. Skulle någon sagt till mig på förhand att han skulle sluta trea i Elitloppet hade jag aldrig trott på det. Hästen är ju väldigt startsnabb och det finns ingen som tar en längd på honom. Från ledningen över kort distans bör han bli mycket svårslagen och Gocciadoro tror att han kan vara lite vassare till den här starten. Spets och slut är nog tanken.

4 Betting Pacer är ju en riktigt bra häst och hon var grym vid den senaste segern. Visst fick hon ett rätt så bra lopp men det är inte alla som lyckas hänga på Gocciadoros hästar och hon vann till slut enkelt. Hon är väldigt startsnabb men att hon ska ta en längd på 1 Denver Gio känns inte troligt. Björn vet ju hur snabb Denver Gio är och jag gissar på att han försöker hitta en position. Rygg ledaren skulle man nog vilja ha men det är inte givet att man kommer dit. Hon går bra i ryggar och måste med på lappen vid gardering.

5 Don Fanucci Zet var en stor besvikelse i Elitloppsförsöket. Han fick trava utvändigt om Denver Gio och var aldrig nära att utmana om segern. Han såg fin inför Elitloppet men det är kanske inte hans grej att trava utvändigt om ledaren. Risken är rätt stor att han hamnar där igen och även om han står för en bättre prestation den här gången, känns det långsökt att han ska slå Denver Gio. Man ändrar till barfota runt om, vilket är ett plus men frågetecken kring motivationen ifall han tvingas till för mycket grovjobb.

Ranking: A: 1   B: 4-5   B/C: 10-2-8   C: 3-9-7-6

V75-7: Kalmar 2140 m autostart

1 Corazon de B är förstahästen och han ser ut att kanske kunna vara ledaren i loppet. Han trivs väldigt bra i ledningen och krigar alltid hela vägen in i mål. Innerspåret på Kalmar är rätt så bra och han är klart bättre på att hålla ut hästar än att ta sig förbi. Man vill även köra 3 Joe Dalton i ryggar och därför kanske man inte tycker på gaspedalen från början. Övriga konkurrenter tror jag att han håller ut rätt så enkelt och då ska han slås.

7 Dakovo Mail har jag respekt för trots spår 7. Vi har sett honom på svensk mark tidigare och då stod han för starka prestationer. Han är startsnabb och skulle Joe Daltion skickas från start finns det väl på kartan att Gocciadoro skulle kunna få överta ledningen i ett andra skede. Rapporterna är goda inför och vi kan nog förvänta oss en bra prestation.

10 Friend of Elves trodde jag mycket på senast men han kunde inte öppna någonting bakom bilen. Det kom mycket regn inför hans lopp och Björn sa att hästen liksom fastnade i banan och inte kunde öppna från start. Han gick sedan i mål med krafter sparade men bakspår är såklart inte helt positivt. Med tempo i loppet kommer han in i matchen.

Ranking: A: 1-7   B: 10-11-9-3   B/C: 12-2-6   C: 8-2-5-4

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-7:
    #10 Friend of Elves
team-skrallen
Spiken
  • V75-6:
    #1 Denver Gio
team-spiken
Draget
  • V75-4:
    #13 Global Difference
team-draget
Gå med i vårt andelslag!