V75 tips Mantorp 9/3

Publicerades den 8 mars 2024

Hej!

Förra veckan var klurig och innehöll mängder med galopper. Vi förflyttar oss den här lördagen till Mantorp.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Mantorp 2140 m autostart

2 Esposito blir storfavorit i inledningen och det kan man väl förstå. Han vann totalt överlägset senast och även om det såg ut som att hästen blev lite pigg, så säger Timo Nurmos att hästen var lugn. Nu vet vi att hästen sen tidigare kan bli lite het och framförallt ifall man väljer att ladda honom från start. Magnus kan välja upplägg den här gången men känslan är väl att han kanske försöker ta en lite lugnare start. Han har flera startsnabba hästar utvändigt om sig och det kan bli för mycket ifall han väljer att skicka från början. Barfota runt om är ett klart plus och hästen är i fin form. Bör ha bra vinstchans från alla positioner och visst är det en tänkbar spik.

5 Doctor Gio hade varit rolig att se i ledningen här för då tror jag att vi i alla fall får ett lite mer intressant lopp. Han verkar dock inte vara att lita på och har nu tre galopper på sina fyra senaste starter. Frågan här är hur mycket Adrian vågar ladda från start eller om han laddar överhuvudtaget. Skulle som sagt vara rolig att se honom i ledningen men det är långt ifrån säkert.

9 Moses Boko såg ut att kunna utmana om segern senast men tappade lite fart sista biten. Han satt långt bak i kön och fick gå en rejäl spurt, vilket såklart kan förklara att han blev lite trött till slut. Nu är det medeldistans och han har fått ett bättre utgångsläge. Startrygg på favoriten och han ska med på en garderad kupong.

Ranking: A: 2   B: 5-9-4-3   B/C: 6-11   C: 7-12-8-1-10

V75-2: Mantorp 2140 m voltstart

8 Bicc´s Tobee är jag rätt säker på är bästa hästen i fältet men läget blev typ det sämsta tänkbara. Han har förvisso en bra startrygg men risken finns alltid att man blir instängd på innerspåret. Hittar Dwight bara ut från sitt innerspår är jag inne på att han vinner det här loppet. Hästen tål att göra en del grovjobb och man har höga tankar om den här hästen i stallet. Barfota bak är ett plus och jag har honom som tänkbar spik i nuläget.

12 Fastnet är den som jag tycker är mest intressant där bakom. Joakim Elfving verkar ha hittat tillbaka i år och hans hästar har gått bra på slutet. Den här tror jag kommer gynnas av att kunna tävla barfota och han är anmäld så på lördag. Han har tävlat barfota i föregående regi men det blir första gången nu i Elfvings. Han kommer från en enkel seger och tål att göra en del jobb på vägen.

2 Gliding Eagle tror jag kommer dra en hel del streck. Kapacitetsmässigt tycker jag inte att han utmärkt sig för det här loppet men kanske kan komma till ledningen. Det känns som att de flesta av konkurrenterna vill ha en ryggresa och Magnus A Djuse kommer säkert försöka att ta sig till ledningen. Har fått ett lopp i kroppen och vann på ett fint sätt. Tuffare emot denna gång och trots läget är han bara en av flera för mig.

Ranking: A: 8   B: 12-2-6-10-5   B/C: 9-11-1   C: 4-7

V75-3: Mantorp 2140 m autostart

9 High On Pepper har nu sju raka segrar och risken finns väl att det blir åttonde den här gången. Jag har svårt att se honom förlora det här loppet även om jag gärna vill gardera. Det enda som jag ser skulle kunna fälla honom är ifall flera konkurrenter kör enbart emot Jorma som gör det svårt för honom att avancera framåt från sitt bakspår. Samtidigt är jag också osäker på vem som ska kunna slå honom. 2 Click Bait gör årsdebut och han brukar behöva något lopp i kroppen innan han hittar formen. 3 Rome Pays Off kanske skulle kunna utmana favoriten från ledningen men där sitter väl 2 Click Bait. Kanske är det upp till 10 Edibear ifall han lyckas få en fin resa. Summa summarum är jag inne på att spika storfavoriten den här gången.

10 Edibear galopperade direkt i starten senast men håller säkert ändå bra form. Han står sida vid sida om favoriten och det vore nog ett plus ifall Stefan lyckas ta sig förbi honom i starten. Kanske kan man göra det svårt genom att stöta före i kön och låta favoriten få en en dryg resa fram under slutrundan. Främsta motbudet så som jag ser det.

3 Rome Pays Off hade varit lite intressant att se i ledningen. Skulle man avisera en ryggresa på 2 Click Bait kan jag nog tänka mig försöka fälla 9 High On Pepper. Rome Pays Off trivs i ledningen och gynnas nu att kunna tävla barfota runt om. Han var inte stort slagen från just ledningen av High On Pepper när de möttes i december månad. Banorna kommer att bli snabbare och det gynnar honom.

2 Click Bait är svårbedömd i sin årsdebut. Jag förutsätter att man kommer testa honom i ledningen men vi får följa sista snacket. Han är startsnabb som vi alla vet men brukar behöva något lopp innan formen infinner sig. Gynnas kraftigt av att kunna tävla barfota runt om men trivs också bäst när det är varmare i luften.

Ranking: A: 9   B: 10-3-2   B/C: 6-5    C: 8-7-4    D: 1-11-12

V75-4: Mantorp 2140 m voltstart

1 Pwojtech Vrijthout såg ut att ha en hel del krafter sparade senast och han är startsnabb i voltstart. Han kommer troligtvis ta hand om ledningen och Jepson lär garanterat köra i den positionen då. Han såg väldigt fin ut senast och visst skulle han kunna leda runt om. Jag tycker dock inte att han övertygade näst senast från ledningen och vi måste försöka fälla honom som favorit.

3 Brain Game fick aldrig chansen senast då han hamnade i en trött rygg. Gick i mål med krafter sparade och han har fått två lopp i kroppen nu. Han är rätt kvick ut i voltstart och skulle man kunna hitta ryggledaren, vore det klart intressant. Tävlade i en amerikansk sulky senast för första gången men har gått bra med vanlig vagn tidigare. Skrällbud!

11 Jade Sisu ser ut att kunna bli lite bortglömd här. Dömer man henne på den senaste prestation så ska hon kanske inte vara så betrodd. Men nu ser hon ut att bli helt bortglömd och hon ska med på min kupong. Hon kördes offensivt senast och jag är inne på att hon är allra bäst med ryggresa. Hon kan betydligt bättre än vad hon visade senast och vi hoppas på en bättre prestation den här gången.

Ranking: A: 1-3-11    B: 5-6-7-9    B/C: 10-14-2    C: 13-12-15-8-4

V75-5: Mantorp 1640 m autostart

Ett lopp med många startsnabba öppnar för hästarna på bakspår?

11 Great Time Trot återkom senast efter lång tävlingsfrånvaro men vann direkt i debuten för Ulf Stenströmer. Det var positiva rapporter inför och hästen vann med krafter sparade. Nu står han med bakspår över kort distans men jag tror att han kan komma in i matchen ändå. Det finns många på framspår som är startsnabba och jag tror att det kommer gå undan rejält i det här loppet. Får han de rätta ryggarna att gå i, blir jag inte ett dugg förvånad ifall han sätter nosen först igen.

9 No Talking You tror jag kommer vara lite vassare till den här starten. Tätare starter och han behövde nog förra loppet. Han gick bra den gången men där riktiga spurten fanns inte där. Han mötte förvisso tuffa konkurrenter men jag tror att han kan bättre. Gynnas ifall det blir högt tempo och man ser ut att fortsätta med barfota bak och jänkarvagn.

10 Billionaire Face trivs över kort distans och vann senast på ett enkelt sätt. Jag tror nog att han kanske är vassare i ryggar då han ibland har hetsat upp sig lite i ledningen. Han var inte trött i mål senast men möter nu betydligt tuffare konkurrenter. Han har bra startryggar och borde kunna komma igenom bra från start. Planen är att testa barfota fram för första gången och det är intressant. Jag tror som sagt på högt tempo i loppet och då känns även han spännande.

Öppen spetsstrid med flera startsnabba ekipage som säkert vill till ledningen. Kanske håller jag 4 Mercury Boko som knapp spetsfavorit men det lär laddas från flera håll.

Ranking: A: 11-9-10   B: 4-7-8-5   B/C: 3-2-1-6-12

V75-6: Mantorp 2640 m voltstart

9 Never To Young blir min förstahäst i loppet. Jag tror att hon är mer gynnad av den långa distansen den här gången kontra kort distans senast. Barfota bak till den här starten är ett plus och Per Lennartsson låter väldigt nöjd med sin häst. Hon tål att göra grovjobb och ska räkna mycket tidigt.

10 Penthouse var Stefan Melander mycket nöjd med inför senast. Han trodde väl att det skulle bli svårt att stå emot Decision Maker, vilket det också blev. Penthouse stod ändå för en fin prestation och intressant med barfota runt om. Hästen håller fin form för dagen och vi får se ifall Örjan kan vakna till.

1 Cersei Gene är rätt så kvick ut ur volten och jag håller henne som spetsfavorit. Hon är kanske ingen blixt från start men det är heller inte hästarna på springspår. Cersei Gene bör i alla fall få en fin position och ryggledaren behöver kanske inte vara fel. Hästen gick bra senast mot ett par tuffa konkurrenter och man är öppna för att testa i ledningen. Intressant skräll i loppet.

Ranking: A: 9-10-1    B: 3-7-5-6   B/C: 11-4-12    C: 14-2-8-13-15

V75-7: Mantorp 2140 m autostart

10 Combat Fighter hade nog gärna velat haft framspår med tanke på hans startsnabbhet. Hästen öppnar dock bra även bakom hästar och Erik lär nog ladda in i smeten direkt. Hittar man en vettig position behöver kanske inte bakspår vara något större minus. Senast han hade spår 10 fick man ryggledaren och blev tvåa den gången. Nu kan man plocka av skorna och det är ett klart plus för honom. Man siktar förvisso mot finalen om två veckor men hästen är nog i form för att kunna vinna det här loppet med lite klaff.

4 Hipster Am är startsnabb och jag tror nog att han kan vara ledaren i loppet. Han kanske inte spetsar initialt då 2 Declan är väldigt startsnabb men Örjan kan nog få överta ledningen där. Det känns dock inte som att hästen haft den där riktigt toppformen på slutet men kanske blir det bättre nu när man kan tävla barfota runt om. Hästen går bra från olika positioner men trivs bra i ledningen. Skulle kunna leda runt om.

1 Corazon De B chockade mig genom att hålla ledningen rätt så enkelt från spår 1 för fyra starter sedan på Solvalla. Hästen går allra bäst i den främre träffen och jag fick stå med dumstruten på den gången. Även den här gången är jag inne på att han inte ska kunna hålla upp ledningen från sitt innerspår med så många startsnabba hästar. Man rycker dock alla skorna och kanske kan man få ryggledaren om man inte håller upp ledningen. Skulle han hålla ledningen genom någon solfjäder så vill jag inte ranka honom alltför långt ned den här gången. Han har utvecklats och kan ibland stå för ruskigt bra prestationer. Har dock inte varit som bäst på slutet men har fått en paus och det kan nog vara positivt.

Ranking: A: 10-4    B: 1-3-9-6    B/C: 5-8-11-2   C: 7-12

Spelförslag
 • V75-1: 2 3 4 5 6 9 11
 • V75-2: 8 Bicc´s Tobee
 • V75-3: 9 High On Pepper
 • V75-4: 1 3 5 6 7 11
 • V75-5: 4 7 9 10 11
 • V75-6: 1 3 5 6 7 9 10 11
 • V75-7: 4 10
 • 3360 rader, systemkostnad 1680 kr
Skrällen
 • V75-4:
  #11 Jade Sisu
team-skrallen
Spiken
 • V75-3:
  #9 High On Pepper
team-spiken
Draget
 • V75-5:
  #11 Great Time Trot
team-draget
Gå med i vårt andelslag!