V75 tips Östersund 8/6

Publicerades den 7 juni 2024

Hej!

Ny V75 omgång och nya möjligheter. Vi ska bege oss till Östersund där Jämtlands Stora Pris ska avgöras. Jag tycker att det blev ett hyggligt lopp med tanke på att Oslo Grand Prix körs under söndagen där t.ex. Jovialty och Barack Face ska ut. Ni finner som vanligt mina tips och tankar inför omgången här.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa andelar av oss. Vi erbjuder andelar i olika priskategorier och ni kan gå med i vårt lag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Östersund 2140 m autostart

3 Heavenly Zet gynnas såklart av att värsta konkurrenten 1 Fine Manners har blivit struken ur loppet. Han har kommit ned ett hack till spår 2 och är snabb bakom bilen. Örjan kommer nog att sikta mot ledningen och därifrån är det nog hästen att slå. Det blir lite av hans elddop den här gången då han galopperade i sitt uttagningslopp till kriteriet förra året. Han möter tuffare motstånd men ska givetvis räknas tidigt från det här utgångsläget.

10 Punchboard hade inte startat på drygt två år inför den senaste starten. Hästen hade bara gått två kvaljobb och var allmänt svårbedömd. Han såg däremot jättefin ut i lopp och vann väldigt enkelt. Han har säkert gått framåt med det loppet men har ingen toppform ännu. Hästen blir säkert bättre för varje start och ska ses med vinstchans på nytt även om motståndet är tuffare.

6 J.J Dragon är skrällen i loppet. Han har blivit nedstruken till spår 5 och kommer med toppform. Två raka segrar och senaste segern fick han göra allt grovjobb utvändigt om ledaren. Till den här starten ska men testa en amerikansk sulky för första gången och man ändrar från norskt huvudlag till ett helstängt. Det finns tuffa konkurrenter emot men jag tror inte att de springer ifrån den här.

Ranking: A: 3-10   B: 6-5-4   B/C: 8-7-9   C: 11-12-2

V75-2: Östersund 2140 m autostart

8 Dutchess Sun var väldigt bra senast på Solvalla och vann enkelt trots en tung resa utvändigt om ledaren. Hästen var jättebra och jag trodde mycket på Urbina Southwind den dagen. Även om Dutchess Suns prestation var grym så tycker jag att Urbinas var klart blek. Jag hade förväntat mig klart mer därifrån och banan den dagen var supersnabb så segertiden 1.11.5 ska man inte stirra sig blind på. Man fick spår 8 i denna spårtrappa och det är ett lärlingslopp. Många fina hästar och det kommer nog vara flera kuskar som vill vara med och köra. Litet kuskminus den här gången kontra senast när Mats E Djuse körde. Oskar står sig annars bra i det här loppet men läget är väl mindre bra. Det ser ut att kunna bli en dryg inledning ifall man vill köra framåt från början. Bästa hästen tycker jag men läget skulle kunna ställa till det.

14 Young Mistress tycker jag är en tänkbar skräll. Loppet ser för mig rätt så öppet ut även om ett par hästar på framspår kanske ser ut att ha en fördel. Skulle dessa konkurrenter köra för hårt och att det blir som det brukar kunna bli i lärlingslopp med högt tempo, är konkurrenterna på bakspår tillräckligt bra för att kunna segerstrida. Young Mistress öppnade väldigt bra bakom bilen senast men blev alldeles för pigg på kuppen. Hästen verkade mer alert och får hon smyga med i ryggar kan hon spurta vasst sista biten. Skräll!

3 Önas Rose är startsnabb och fick ett bra spår bakom bilen. Hon kommer från en fin seger och var nog inte helt tom i mål den gången. Det var ett jämnt högt tempo i loppet och flera körningar i loppet. Hon har kvicka konkurrenter utvändigt om sig och kvickast kanske stallkamraten 4 Dino Cream är. Skulle den komma till tät kanske man kan få överta ledningen i ett andra skede. Det finns givetvis på kartan att Önas Rose kan hålla ut konkurrenterna men jag tycker att hon har öppnat lite ojämnt bakom bilen. Som hårt betrodd är hon given för mig att gardera.

Ranking: A: 8-14-6   B: 3-12-7-4   B/C: 2-5-1-13-10    C: 9-11-15

V75-3: Östersund 1640 m autostart

5 Zeudi Amg hamnade längst bak senast och det gick väldigt långsamt i loppet. Hon avslutade jättebra och lär nog vara vassare till den här starten. Hon lär bli storfavorit men ska nog också vara det. Jag tror att Gocciadoro kommer att vara mer offensiv från början och vi får se ifall huvudlaget blir a little bit closed. Zeudi Amg vet vi kan göra ruskiga prestationer och hon är lite vassare med sitt stängda huvudlag. Värsta konkurrenten kommer från en sämre prestation och jag är inne på att spika Zeudi Amg.

4 Riet Hazelaar var klart sämre senast under elitloppshelgen. Daniel Wäjerstens hästar presterade överlag på en hög nivå men den här hade inte sin bästa dag. Man har inte hittat några fel och väljer att starta henne igen. Hon kan öppna hyggligt och bör kunna vara före favoriten från början. Det blir ingen ledningen men en position i den främre träffen bör man nog kunna hitta. Skulle hon studsa tillbaka kan hon absolut vinna det här loppet.

1 Parveny fick ett bra spår och hästen är startsnabb. Han kommer från en fin seger och man är jättenöjda kring hästens form. Stallet tror att den ska vara på topp och kort distans känns knappast som något minus. Känslan är väl att man skulle kunna hålla upp ledningen från sitt innerspår och köra i den positionen. Plus med amerikansk sulky till den här starten.

Ranking: A: 5   B: 4-1   B/C: 9-10-6    C: 11-7-3-2-8

V75-4: Östersund 1640 m voltstart

12 Ulvsåsen fick typ det sämsta spåret han kunde få. Hästen har sett jättefin ut i år och han imponerade minst sagt i sin comeback. Nu är det dock risk för strul. Han står med bakspår på tillägg och fick spår 1. Han riskerar således att bli instängd från början och eventuellt bli fast eller få backa sig sist. Skulle man ha tur att slinka ut direkt i ett andraspår ökar givetvis hans vinstchans markant. Det är kort distans och det får inte strula alltför mycket. Många konkurrenter att runda och med tanke på läget väljer jag att gardera honom. Skulle det klaffa är jag väl medveten om att han kanske bara vinner för det är en riktigt bra häst.

7 Storm Teddy stod 20 m tillägg på Ulvsåsen när de möttes senast för drygt två år sedan. Den gången galopperade Ulvsåsen från början och Storm Teddy slutade tvåa. Mycket har hänt efter det och Storm Teddy har skördat fina framgångar på Orkla. Han slog Rofstad Odin senast i en tät upploppsduell och ska räknas även den här gången.

15 Björns Balder var chanslös att kunna utmana Ulvsåsen senast i sin årsdebut. Det slog inga gnistor kring hästen den gången men lär vara bättre med det loppet. Skulle det strula för Ulvsåsen är loppet vidöppet och då är han en av flera som skulle kunna vinna. Han har fått ett tufft läge men besitter stort kunnande. Jag skulle inte räkna bort honom trots en liten blek insats senast.

Ranking: A: 12-7   B: 15-4-5-11-10   B/C: 9-6-2-3  C: 13-8-1-14

V75-5: Östersund 2140 m autostart

3 B. Sacamano är jag spänd på att få se här. Han har verkligen varit bra i Sandra Erikssons regi och senast var han helt grym när han fick trava utvändigt om Never Mind’em. Han är medelsnabb ut och kanske skulle kunna vara först fram och överta ledningen. Det gäller att han håller ut 6 PolePosition och jag är inne på att man skulle kunna lyckas med det. Når man ledningen bör han bli väldigt svårslagen från den positionen. Man testade att köra honom i en amerikansk sulky senast och fortsätter med det till den här starten. En tänkbar spik för mig.

6 PolePosition lyckades hålla upp ledningen senast med minsta marginal och efter det vann han rätt så enkelt. Nu är motståndet tuffare och vi får se hur Magnus kommer till från start. 5 Joy Alissa kan öppna väldigt fort och man kanske kan följa med den i draget och köra sig till tät i ett andra skede. Plus med amerikansk sulky nu när det är autostart och hästen ska givetvis vara betrodd.

4 Portofino är kanske bästa hästen i fältet men han är också jättesvår att räkna på. Han föll tillbaka i gamla synder senast och galopperade direkt bakom bilen. Intrycket var inte bra och hästen såg nästan ut att vara rädd för någonting. Skulle han sköta sig nu så tål han att göra grovjobb. Han lär dock hamna en bit bak och då kan det bli tufft att plocka längder på de värsta konkurrenterna.

Ranking: A: 3   B: 6-4   B/C: 7-11-1-2   C: 5-9-12-10-8

V75-6: Östersund 2140 m autostart

4 Mellby Jinx landar jag i som förstahäst. Han är kanske vassast över kort distans men ser väl ut att kunna komma till ledningen. Det är inte givet men jag tror nog att Daniel laddar det som går från början för annars är väl loppet kört. Spetsar man inte så är väl risken stor att Hail Mary kommer dit efter en bit och då blir han väldigt svårslagen. Mellby Jinx är bra över medeldistans också men kan bli pigg ifall man laddar med honom från början. Vi får se ifall han kan komma till ledningen och hushålla med krafterna.

5 Hail Mary hade nog de flesta räknat in i Elitloppet. Det blev icke så och hästen lär vara redo för en stark prestation här. Frågan är dock vart hästen står för dagen och om han har kvar skallen att kunna gå utvändigt om ledaren här och bara vinna. Han visade inte upp det i Finland när han fick trava utvändigt om Stoletheshow men lär vara i bättre form nu. Skulle han komma till spets tror jag att han vinner men jag är mer tveksam till en kross från dödens. Spännande start i alla fall.

2 Axel Ruda verkade vara i absolut toppform men har varit struken inför en tilltänkt start. Hästen ska enligt stallet tränat på bra efter att ha missat två jobb. Man tror på en bra insats sen kanske den där toppformen inte finns där. Nu fick han däremot ett bra spår och ser ut att kunna få en fin position. Vi vet vilken spurt han besitter och jag tycker inte att man ska nonchalera honom här. Jag tror på en bra insats men det behövs en del klaff ifall det ska räcka hela vägen.

Ranking: A: 4-5-2    B: 8-7   B/C: 9     C: 3-1-10-6

V75-7: Östersund 1640 m autostart

2 Kilgore känns spontant som en stark favorit och en spik. Han avslutade visslande senast och det var nog flera personer som noterade det. Han lär bli favorit och har äntligen fått ett bra spår. Hästen är startsnabb ifall man väljer att ladda och det gör nog Daniel den här gången. Han är inte beroende av någon ledning och möter klart enklare motstånd den här gången. Spets och slut är nog plan a men han kan nog vinna från olika positioner.

6 Zaxton är kvick bakom bilen men jag tror inte att man kommer förbi 5 The Lion som kanske är snabbast av alla. Däremot tycker jag inte att The Lion har sin bästa bit till slut men gynnas av distansen. Zaxton går bäst i ledningen men visade senast att han går bra bakifrån också. Bra form på hästen och jag tycker att han är tidig bakom favoriten.

7 Go For Manny är skrällen i loppet. Han har flera snabba hästar invändigt om sig och riskerar en dryg inledning. Däremot kanske han lite tur och kan hitta ned i ett vettigt slagläge. Det skulle kunna bli bra körning i loppet då det finns flera startsnabba ekipage som nog gärna vill komma till ledningen. Hästen är i toppform och visade senast på Solvalla att han tål att göra en del grovjobb. Ska med vid gardering.

Ranking: A: 2   B: 6-7-5    B/C: 4-9-11   C: 3-1-8-12-10

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-2:
    #14 Young Mistress
team-skrallen
Spiken
  • V75-3:
    #5 Zeudi Amg
team-spiken
Draget
  • V75-4:
    #7 Storm Teddy
team-draget
Gå med i vårt andelslag!