V75 tips Romme 31/3 Drömjackpot 120 miljoner kr

Publicerades den 30 mars 2024

Hej!

Då är den stora finalen av Spring Race här! Drygt 85 miljoner kr extra i sjurättspotten och visst borde det kunna bli över 120 miljoner kr till en potentiell ensam vinnare. Otroligt stort spelvärde denna omgång och många som är supertaggade!

Om ni vill vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa andelar av oss. Felix Erixson spelade in drygt 300 000 kr i onsdags på V86 och ni hittar våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Romme 2140 m voltstart

6 Joint Chief är förstahästen och jag funderar på ifall det är en spik. Det hade ju varit väldigt skönt att koppla grepp om omgången direkt med en spik i första avdelningen. Hästen är startsnabb i volt och har haft springspår en gång tidigare. Han har även öppnat bra från spår 1 och jag håller honom som spetsfavorit. Hästen trivs i ledningen och Björn Goop skulle kunna leda det här loppet från start till mål. Det finns dock ett par konkurrenter som jag har respekt för men han skulle kunna leda runt om. Barfota bak är ett plus och hästen trivs i ledningen.

5 Great Time Trot gillar jag verkligen men spår 5 i volten är inte optimalt. Hästen spetsade förvisso från spår 4 näst senast men det blir knappast någon ledning den här gången. Han kan vinna från andra positioner och jag blir inte förvånad ifall han bara är bäst. Han har fått två lopp i kroppen och nu rycker man alla skorna för första gången i Ulf Stenströmers regi. Han har tävlat barfota runt om en gång tidigare och då blev det seger. Lär vara med i segerstriden.

2 Spader ryckte man alla skorna på senast och det gav honom en extra kick. Hästen får Magnus upp i sulkyn och går över alla distanser. Hästen tål att göra en del grovjobb och har en vass spurt. Bra läge och han känns som ett givet garderingsstreck.

9 Jameson K.W är min skräll i loppet. Han tävlade barfota runt om senast för första gången och gick i mål med alla krafter sparade. Tuffare motstånd denna gång men man fortsätter med barfota. Skulle han få en smygresa kanske han kan överraska.

Ranking: A: 6   B: 5-2-9-1-12   B/C: 8-3-4   C: 7-10

V75-2: Romme 2640 m voltstart

7 Kruson har gjort jämna och bra prestationer på slutet. Står med springspår och är kvick från början. Lång distans är inga problem och visst skulle han kunna vinna ett sånt här lopp. Var väldigt bra senast men blev avslagen av en konkurrent som hade kunnat lifta med i rygg hela vägen. Lite tätare starter nu men man tror att det inte ska vara några problem. Jag är lite inne på att ta ställning för honom och spika. Flera konkurrenter som kommer med frågetecken och då kan nog Wiktor Kylin-Blom vara vinnaren!

11 Tåga Ryker är min skräll här i loppet. Han satt fast senast i comebacken med alla krafter sparade och såg fin ut. En häst som har visat fin kapacitet men som behöver de rätta ryggarna. Lär gått framåt med det senaste loppet och ska inte nonchaleras.

1 Prinsen Af Sola var väldigt bra för tre starter sedan då han spurta bra hela vägen in i mål. Han har inte varit lika bra i de två senaste starterna även om han kanske blev störd till galopp senast. Barfota bak kanske kan lyfta honom lite och han fick ett bra utgångsläge. Det finns kapacitet men formen är lite svårbedömd inför den här starten.

9 Svarte Petter känns som en sårbar favorit i min bok. Jag trodde på honom senast och han vann med krafter sparade. Jan-Olov Persson säger att han tycker travet flöt klart bättre när man ryckte alla skorna och det stämmer. Däremot så var hästen inte helt körbar och Magnus fick verkligen ta fram sina körhänder. Innan dess hade han tre raka galopper så visst var det ett fall framåt med ett felfritt lopp. Kapacitet och styrkan är det inget fel på men han kan mycket väl galoppera på nytt här. Säkert bästa hästen i fältet men med hans aktion så finns det inget större värde i honom som betrodd.

Ranking: A: 7   B: 11-1-4-13-9-12   B/C: 6-10    C: 3-15-5-2-8-14

V75-3: Romme 2140 m autostart

3 Xanthis Hilton ser ut att ha en passande uppgift här. Hästen har form och gick bra mellan hästar senast i och var inte tom i mål. Det klaffade aldrig från spår 8 och han har ett betydligt bättre läge den här gången. Hästen är anmäld med barfota runt om och det kan nog ge honom en extra kick. Mats E Djuse kör med bra självförtroende för dagen och han har nog taktiken klar här på förhand. Han håller nog ut konkurrenterna men behöver ta sig förbi 2 Marre´s Dreamboy. Jag tror att han lyckas med det och att han leder runt om. Skulle han få trava i dödens är jag ändå lite inne på att han skulle kunna lösa den här uppgiften. Spik!

2 Marre´s Dreamboy är medelsnabb ut och gynnas av att ha spår invändigt om favoriten. Det är väl inte helt otänkbart att man skulle kunna svara upp ledningen och då kan det bli lopp av det här. Han ska tävla i en amerikansk sulky till den här starten och med ett open-eye huvudlag istället för öppet som han hade senast. Dessa ändringar kanske kan få honom lite rappare från början samt att han fått ett lopp i kroppen. Skulle Westholm lyckas svara ledningen kör han nog där. Hästen går bra från andra positioner men får svårt att vinna ifall favoriten kommer till spets.

10 Jerka Sting vann senast på ett fint sätt när luckan uppstod från ryggledaren. Han sköt till vasst och formen verkar sitta där. Nu fick han bakspår och är lite beroende av att det blir tempo i loppet. Gynnas av att kunna tävla barfota runt om och kommer säkert fälla många med sin spurt.

Ranking: A: 3    B: 2-10-7    B/C: 4-8    C: 1-6-9

V75-4: Romme 2140 m voltstart

4 Tekno Jerven ska väl vara favorit med tanke på hans senaste prestationer. Han står 20 m före Månlykke A.M som också ska göra årsdebut. Spår 4 i volten är dock inte optimalt för Tekno Jerven och det kan nog bli en tappstart. Hästen har känts mer stabil på slutet men vi vet också hans historik. Hästen tål att göra grovjobb och är vass på speed. Felfri blir han att räkna med. Struken!

2 Oppgårdsdrängen ska tävla barfota runt om och det tycker jag höjer honom en nivå. Han fick ett vettigt läge och det är en bra häst i grunden. Är lite ojämn i sina prestationer och har också galopperat en hel del. När han presterar på topp, tycker jag att han är riktigt bra och vi hoppas att han levererar på söndag.

10 Månlykke A.M ska göra årsdebut och nu med Magnus A Djuse i sulkyn. Många som är spända på hur många meter det kan ge kontra Gunnar Melander som inte håller samma klass i sulkyn. Vi vet att hästen är bra men kanske kan behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där. Tufft att plocka 20 m på t.ex. Tekno Jerven men omöjligt är det inte. Vi får se ifall Magnus kan få lite extra fart på hästen.

Ranking: A: 2    B: 10-7-1    B/C: 6-9   C: 3-5-8

V75-5: Romme 2640 m autostart

4 Antognoni är en berättigad favorit men kanske väl tufft att göra honom till omgångens största. Hästen är startsnabb och trivs i ledningen. Den långa distansen hanterar han och visst skulle han kunna leda runt om. Han vann enkelt i sin årsdebut och kan nog gått framåt med det loppet. Högst vinstchans i loppet men det lockar att gardera.

1 Irrjas Stjärna är motbudet för mig. Hon ska tävla barfota runt om för första gången och det känns ju klart spännande! Hon är rätt startsnabb bakom bilen och jag är inne på att det är hon som sitter i rygg på favoriten. Skulle hon få luckan sista biten, kanske hon kan utmana honom på speed.

3 Cameron vann senast även om Jörgen fick jobba lite på hästen sista biten. Hästen är mer stark än snabb och behövde säkert det där loppet i kroppen. Nu lättar man även honom i balansen och rycker alla skorna. Han har gått bra över distansen tidigare och tål att göra en del grovjobb. Det har gått lite långt mellan starterna men Jörgen säger att hästen tränar bra inför den här starten.

Ranking: A: 4-1   B: 3-2-8    B/C: 12-11-6-9    C: 5-7-10

V75-6: Romme 2140 m voltstart

5 Ohh Tooma ska göra årsdebut och det är en häst som har alldeles för lite pengar på sitt konto förhållande till sin kapacitet. Daniel Redén har lyckats väldigt bra med dessa Tooma hästar som kommer från Jevgeni Ivanov. Däremot har Daniel Redéns hästar inte glänst på något sätt som han har startat på slutet. I år har han 30 starter och 0 i segerprocent vilket är anmärkningsvärt. Det ska nämnas att majoriteten av de starterna var nere på Vincennes och konkurrensen är klart tuffare där. Det kommer säkerligen att lossna och frågan är egentligen bara när. 5 Ohh Tooma är rätt favorit men jag lutar åt gardering. Om man blickar tilllbaka mot fjolårets prestationer, så blev hon aningen pigg i ledningen. Det var jämnt hårt tempo och om det fattas en del i henne, kanske någon kan spurta förbi till slut. Högst vinstchans och rätt favorit.

4 Kapucine d´inverne är ett riktigt fint sto och hon är betydligt mer härdad än favoriten. Hon var ute i Breeders´ Crown finalen i sin sista start under fjolåret och gjorde det bra från spår 12. Det hade varit intressant ifall Mats E Djuse hade lyckats komma före favoriten i start men det kanske blir svårt. En kapabel häst är det i alla fall.

14 Ultra Violet trodde jag en hel del på direkt senast i comebacken. Hon galopperade dock märkligt och André säger att hon slog sig på ena knäet. Han körde på henne efter den incidenten och var nöjd med det han kände. Han tror på en stark prestation men att plocka 20 m tillägg på favoriten kan bli tufft. Hon är riktigt bra och vi hoppas att hon travar hela vägen den här gången.

Ranking: A: 5    B: 4-14-1    B/C: 11-12-7-13-6   C: 15-2-8-9-10-3

V75-7: Romme 1640 m autostart

9 Jewilla lyfter jag fram som drag i avslutningen. Jag har inte tyckt att hon har tävlat som bäst från ledningen och hon går bättre bakifrån. Hon har ibland saknat den där riktiga inställningen när det ska avgöras men kan nog få ett väldigt fint lopp här. Det finns flera startsnabba hästar på framspår och det lär laddas från alla håll och kanter. Distansen tycker jag är en fördel och hon visade form senast. Hon hamnade i en dålig rygg och tappade position men avslutade rappt. Nu blir det väldigt täta starter men hon är van att starta rätt så tätt. Bra startrygg och hon kan bli farlig ifall det blir högt tempo i loppet.

3 Illfindmywayhome galopperade direkt bakom bilen senast och han är helt enkelt inte att lita på. Man ändrar vagn inför den här starten och testar att sätta upp Magnus A Djuse. Hästen kan ju öppna bakom bilen och skulle han kliva iväg bör han kunna hålla ut 5 Icon Mearas. Inga garantier på att han går felfritt och frågan är ifall hästen kommer att vara körbar. Kapacitet finns annars och han trivs i både ledningen och över kort distans. Skulle han komma till ledningen, kan han bli svårslagen.

6 B.G Pastor Jonte är skrällen i loppet. Han är väldigt startsnabb bakom bilen och han öppnade sylvasst senast från bricka 8. Nu har han spår 6 och man hänger på den amerikanska sulkyn för andra gången i karriären. Jag blir inte förvånad ifall han blåser förbi 3 och 5 från start men svårt att se 1 eller 2 släppa ledningen till honom. Det hade varit väldigt intressant att se honom i ledningen här men han kanske får söka en position främst. Bara 1 % i nuläget.

5 Icon Mearas är en bra häst som vann direkt i sin årsdebut. Han kommer säkert gått framåt med det loppet och nu rycker man skor och sätter på jänkarvagnen. Han är ganska kvick från start men tar aldrig ledningen av egen kraft här. Möjligheten kan finnas att överta ledningen i ett andra skede och visst hade han blivit svårslagen då. Som klar favorit finner jag dock inget större värde i honom och skulle han få vandra utvändigt om ledaren, tror jag att det blir tufft.

Ranking: A: 9-3-6    B: 5-12-2   B/C: 1-8   C: 4-11-7

Lycka till! /Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3528 rader rader] = 1764 kr kr
Skrällen
  • V75-1:
    #1 Irrjas Stjärna
team-skrallen
Spiken
  • V75-3:
    #Xanthis Hilton
team-spiken
Draget
  • V75-7:
    #9 Jewilla
team-draget
Gå med i vårt andelslag!