V75 tips Umåker 11/5 jackpot 44 miljoner kr

Publicerades den 10 maj 2024

Hej!

Umåker står som arrangör för V75 där vi vi har en ny jackpot. 44 miljoner kr skulle en potentiell ensam vinnare kunna kamma hem och vi får se ifall utdelningen kan sticka iväg lite. Det har varit favoritbetonat på samtliga spelformer och favoriterna har haft svårt att förlora. De hade förvisso marginalerna med sig i onsdags och vi får hoppas att det skräller lite den här gången.

Felix Erixson satte bägge sina GS75 system i torsdags och spelade in totalt 161 000 kr till sina andelsköpare. Vill ni vara med i jakten på 7 rätt och köpa andelar av oss finner ni dessa här nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

Jag bjuder som vanligt på mina tips och tankar inför V75 omgången. Det man ska tänka på är att mina tips skrivs ett par dagar i förväg och det kan således bli en del förändringar i rankingen. Spelprocenten kan hinna ändra sig eller som t.ex. i onsdags på V86 när en häst som skulle tävla i första bike inte var anmäld med det på ATG men som ändå tävlade i en sådan. Jag lägger alltid upp mina preliminära rader inför varje omgång som man kan kika på eventuella ändringar. Annars går det bra att fråga i vår FB-grupp eller i ATG chatten.

V75-1: Umåker 2640 m voltstart

9 Cherokee Face har höjt sig på slutet och jag tror på en ny stark prestation. Jag tror nog att distansen inte är något minus och hästen avslutade rappt senast. Han satt längst bak när de svängde in mot upploppet men gick som ett skott. Han blev även lite störd på upploppet av en galopperande häst. Hästen tål att göra grovjobb och stallet tror att hästen håller toppform.

11 From the Hip är mitt drag i loppet. Jag har följt den här hästen länge och vurmar ofta för honom. Han har dock galopperat en del gånger och det finns en viss galopprisk. Han vann enkelt senast från ledningen och gav ett mycket fint intryck. Han möter klart tuffare motstånd den här gången men jag tycker inte att han ska nonchaleras. Lång distans är inget minus och han går bra i ryggar.

7 Facetime Love lär bli en del del betrodd vilket man kan förstå. Han står på springspår och hade inför senast tre raka segrar. Nu har han fått årsdebuten avklarad där han får klart godkänt. Han var storfavorit men fick vandra utvändigt om ledaren och gjorde det hyggligt. Han lär vara vassare med det loppet och nu ser han ut att kunna komma till ledningen. Han har öppnat bra tidigare i volt även om det blev galopp efter en bit i hans debut. Känslan är väl att Ulf lotsar honom till tät och därifrån ska han slås. Han testade lång distans senast och visade att han klarar av det.

Ranking: A: 9-11   B: 7-4-10-8   B/C: 3-6-2-1

V75-2: Umåker 2140 m voltstart

15 Queen Belina ser ut att kunna få en fin säsong. Hon har gjort två lopp i år och har gått bra vid bägge starterna. Senast hamnade hon långt bak och det var ett jämnt hårt tempo i loppet. Hon gick drygt 1.09.5 sista varvet och det är starka papper ute i spåren. Hon bör gå framåt för varje lopp och kan nog kliva runt det här gänget. Många att runda men fart och styrka finns. Litet minus med vanlig vagn nu när det är voltstart.

9 Dutchess Sun imponerade senast och det fanns en del krafter sparade i mål. Man hade satt på en amerikansk sulky och det såg ut att fungera bra. Nu behöver man köra med vanlig då det är voltstart och det är ett litet minus. Hästen ska räknas tidigt här och jag tror på en framskjuten placering.

8 Luxury River ska göra årsdebut och behöver säkert loppet i kroppen. Det här är annars ett riktigt bra sto som säkert har en del utveckling kvar i sig. Det ska bli spännande att se henne i år och jag tycker att man ska strecka henne direkt. Man maxar inte balansen i årsdebuten och ser ut att köra med skor runt om. Hon har även tävlat med amerikansk sulky på slutet och nu blir det vanlig. Hon är van att möta tuffa konkurrenter och skulle det lösa sig, är jag inte främmande för att hon skulle kunna blanda sig i segerstriden.

Ranking: A: 15-9   B: 8-7-1   B/C: 13-12-11-4   C: 10-2-6-5-14-3

V75-3: Umåker 2140 m autostart

6 Castor The Star trodde jag mycket på senast och det hade varit intressant att se honom felfri. Han hade förmodligen inte vunnit loppet med tanke på hur bra Önas Prince var men han gick ju starkt efter galoppen. Jag tror att formen är riktigt bra och jag tänker att han kanske kan få revansch här. Hästen är startsnabb och jag är väl lite inne på att han skulle kunna komma förbi 4 Borups Victory från start. Han galopperade senast i en hård spetsstrid men får en ny chans av mig här. Man slår på skorna igen och jag tror inte att han förlorar från ledningen. Frågan är dock ifall han kommer dit?

3 Indy Rock gjorde det bra senast och blev lite pigg under loppet. Nu får Erik chansen då Örjan är avstängd och det känns knappast som något minus för dagen. Hästen är bra men kan nog inte vara med i någon spetskörning. Hästen kan vinna från olika positioner och tål att göra en del grovjobb.

4 Borups Victory jagar en rosa biljett och känslan är väl att han kommer vara med i Elitloppet vid en bra prestation. Hästen kan öppna ifall kusken laddar och jag gissar att Wäjersten gör det den här gången. Senast tog man en lugn start och vann på ett mycket fint sätt från dödens. Tyvärr hade Phoenix Photo inte sin bästa dag, annars hade vi nog kunnat fått se en härlig duell. Formen är bra och man kommer givetvis köra stenhårt för att vinna det här loppet.

Ranking: A: 6-3   B: 4-9  B/C: 5   C: 7-2-1

V75-4: Umåker 1640 m autostart

2 Grislefaksen G.L har ett bra spår och han kommer från en stark prestation. Ställs mot ungefär samma motstånd som senast men slipper vinnaren Stumne Fyr. Banan var kladdig och säkert lite tungsprungen senast. Med facit i hand borde nog Tjomsland försökt att köra lite långsammare för då vinner han väl loppet. Han öppnade väldigt bra från början och fick spår invändigt om de värsta konkurrenterna. Tjomsland lär ladda för ledningen och kanske kan han hålla ut Jan-Olov Perssons armada. Hästen har fått tre lopp i kroppen och bör närma sig toppformen. En tänkbar spik för mig.

4 Järvsöodin håller jag väldigt högt och han var kanske inte som bäst senast. Han fick en tuff resa utvändigt om ledaren och får ju klart godkänt. Hästen kan öppna men Marcus Lilius undviker gärna dödens den här gången. På kapacitet ska han räknas tidigt.

11 Tekno Jerven var även han ute i samma lopp som Järvsöodin och 2 Grislefaksen G.L senast. Han gick riktigt starkt över upploppet och såg ut att vara den som hade mest krafter sparade i mål. Nu fick han tråkiga spår 11 men han visade att konkurrenterna inte springer ifrån honom. Kort distans är kanske inte hans bästa men blir det körning mellan Tjomsland och Perssons hästar, kan han nog utmana till slut. Formen verkar i alla fall sitta där.

Ranking: A: 2  B: 4-11-3   B/C: 9-7-8-1   C: 5-6-10-12

V75-5: Umåker 1640 m autostart

1 Heartbeat Thunder är min förstahäst. Jag är inne på att han ska kunna försvara sitt innerspår men det är inte helt givet. Han har varit chanslös på att hålla ledningen från spår 1 tidigare i Wäjerstens regi men Daniel har inte laddat honom heller. Hästen är startsnabb ifall kusken begär det och nu sätter man på en amerikansk sulky för första gången i Wäjerstens regi. Kort distans och det är klart att Daniel kommer göra allt för att försvara sitt innerspår. Lyckas han med det, kommer hästen att bli svårslagen och är en tänkbar spik.

5 Jikken är den främsta konkurrenten men missgynnas av att ha fått spår utvändigt. Skulle Magnus få snurr på honom från start och lyckas komma till tät så är det istället han som sitter på leken. En avgörande spetsstrid tror jag även om båda hästarna kan vinna från olika positioner. Jikken kommer från en fin årsdebut och lär ha gått fram med det loppet. Han tål att göra en del grovjobb och skulle han hamna utvändigt om 1 Heartbeat Thunder kan vi nog få en härlig duell!

7 Capital Gain C.C fick spår lite väl långt ut på vingen men kan ju öppna väldigt fort. Har kvicka konkurrenter invändigt om sig och frågan är ifall Oskar kan komma förbi dessa. Oskar kommer i alla fall ladda från början och söka sig framåt. Hästen kom inte förbi Mizai senast men gick med i rygg med sparade krafter. Kort distans är optimalt och går man utanför favoritduon är han tidig för mig.

Ranking: A: 1   B: 5-7-6  B/C: 3-2-9-10   C: 8-4-11-12

V75-6: Umåker 2140 m autostart

5 Mellby Knekt är väl förstahästen här i loppet. Han är startsnabb och nu slipper han kanske att hoppa över någon skugga som han gjorde senast. Högst troligt sitter han väl i ledningen efter en bit och då blir han svårslagen. Hästen är anmäld med vanlig vagn men Timo säger att han funderar på att sätta på en jänkarvagn för första gången. Vi får lyssna in det senaste snacket där. Han skulle kunna leda runt om men möter några bra.

4 Portofino har jag stor respekt för och han såg lysande ut senast i sin årsdebut. Det finns en enorm kapacitet i hästen men han har ställt till det för sig ibland med galopper. Han är inte helt att lita på och Fredrik B Larsson får sikta in sig på att köra felfritt första biten. Hästen tål att göra grovjobb och visst är han den främsta motståndaren till favoriten.

2 Arpi Broline är en fin häst som jag gillar men nu möter han två tuffa konkurrenter. Han ska dock gå barfota runt om för första gången i karriären och det är ju jättespännande. Hästen fick ett perfekt spår och kommer nog kunna avsluta bra. Ska inte nonchaleras vid gardering!

Ranking: A: 5-4   B: 2-11   B/C: 3-1-12-9    C: 8-6-7-10

V75-7: Umåker 2140 m autostart

5 Never Mind´em rankar jag först och jag har honom som omgångens bästa spik just nu. Jag tror att Magnus löser starten och inte blir hängandes ute i spåren. Jag är inne på att han kan vinna detta från dödens då värsta konkurrenten växlar ned lite i utrustning. Man maxar balansen och hästen höjde sig en nivå med barfota runt om förra säsongen. Han slutade på en fjärdeplats i Europaderbyt och möter såklart enklare motstånd nu. Inte otänkbart att man kan köra sig till tät då flertalet av konkurrenterna säkert har respekt för honom.

3 Kingslayer Pellini kan öppna rätt så bra bakom bilen och Daniel Wäjersten kommer säkert att försöka hålla ut favoriten från början. Hästen öppnade bra från spår 1 näst senast och skulle nog kan svara ut 5 Never Mind´em första biten. Han gör sällan ett dåligt lopp men ska inte göra för mycket jobb. Skulle han komma till ledningen kör man säkert där men frågan är ifall invändiga konkurrenter vill ha hans rygg. Minus med skor bak till den här starten.

11 No Limit Express fick ett tråkigt spår men visade senast att han går bra bakifrån. Formen ser ut att vara fin för dagen och det kanske kan bli högt tempo i loppet. Skulle konkurrenterna köra hårt mot varandra ska man inte nonchalera honom helt trots utgångsläget.

Ranking: A: 5   B: 3-11-4   B/C: 2-1-10-7   C: 6-9-8-12

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-6:
    #2 Arpi Broline
team-skrallen
Spiken
  • V75-7:
    #5 Never Mind´em
team-spiken
Draget
  • V75-1:
    #11 From the Hip
team-draget
Gå med i vårt andelslag!