V86 tips Åby & Solvalla jackpot 22 miljoner kr

Publicerades den 14 maj 2024

Hej!

Dubbeljackpot 22 miljoner kr den här V86 omgången. Favoriterna radade upp sig förra veckan och har gjort så den senaste tiden. Den här veckan har jag en del förhoppningar. Det finns ett par stora favoriter men vi har ingen Don Fanucci Zet eller Lozano Di Quattro den här gången. Omgången delas mellan Åby och Solvalla.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Åby 2140 m autostart

1 Garden Leave är min förstahäst men ingen som jag skulle vilja gå fullt ut på. Hon har inte varit som bäst i de två senaste starterna och det är ett frågetecken kring formen. Hon har annars visat att hon trivs väldigt bra i ledningen och hon ser ut att kunna komma dit. Hon är ingen blixt men kan ändå öppna klart bra bakom bilen. Jag ser det inte som omöjligt att hon skulle kunna hålla ut 4 Organzza och då kör säkert Peter i ledningen. Skulle man bli av med ledningen finns open-stretch att tillgå. Kan bättre än vad hon har visat på sistone.

10 Cheri Cheri Lady satt fjärdeinvändigt senast på Tingsryd och det löste sig perfekt i sista sväng. När hon väl fick chansen och vreds ut avslutade hon ruskigt bra och prestationen var stark. Har visat form på på slutet och kommer säkert att avsluta bra på nytt.

9 Miking ser ut att bli helt bortglömd här och det känns väl lite felaktigt. Hästen hamnade illa på det senast från spår 8 och gjorde det bra som blev trea till slut. Nu tror jag att man hamnar bättre på det och vi får se vilken rygg Uhrberg väljer från början. Hästen har fått två lopp i kroppen och helt bort ska hon inte vara.

Ranking: A: 1-10   B: 9-2-4    B/C: 5-3-7-6   C: 8-11

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

8 Önas Rose tycker jag är bästa hästen i fältet men nu fick hon spår 8. Hon är väldigt startsnabb men riskerar en dryg inledning med flera startsnabba hästar invändigt om sig. Man gör ändå intressanta ändringar till den här starten och hon startar enligt mig med högst vinstchans. Man rycker alla skorna för första gången och hänger på den amerikanska sulkyn för andra gången. En bra häst men från spår 8 är hon given att gardera för mig.

1 Perfect är den mest intressanta hästen bakom tycker jag. Hon öppnade klart bättre än vad jag hade förväntat mig senast och var grymt bra. Hon vann med krafter sparade och fick återigen ett fint utgångsläge. Spår 1 är lite speciellt men känslan är att hon skulle kunna hålla ledningen. Hon lär annars få en fin resa på innerspåret och hon ska ses med chans. Möter ett par tuffa konkurrenter men kommer från en stark prestation.

2 Oberon Warframe har jag följt i princip varenda start då jag är delägare i den här hästen. Hästen såldes i 100 andelar så det var mer en kul grej än något jätteseriöst. Hästen har i alla fall höjt sig markant sedan han kom till Untersteiners regi. Senast tyckte jag att han travade bättre då han har speciell aktion. Han var inte tom i mål och nu ska han gå i en amerikansk sulky för första gången. Hästen är medelsnabb ut och bör kunna få en vettig position. Ska kunna vara med i segerstriden med rätt resa.

Ranking: A: 8-1   B: 2-3-7-5  B/C: 4-9-10    C: 6-11

V86-3: Åby 2140 m autostart

1 Conrads Tyra blir säkert storfavorit och ser ut att ha en passande uppgift på papperet. Hon jagar första segern och den kan mycket väl komma här. Senast blev hon lite pigg i ledningen och blev slagen av en riktigt bra häst. Nu ändrar man till ett norskt huvudlag. Hon gick i en amerikansk sulky senast för första gången och det blir samma nu. Hästen är väldigt startsnabb och känslan är att hon leder runt om. En spik just nu.

6 Sara J.E tycker jag är ett fint sto som har gjort det bra. Hon vann senast trots att Crebas inte var helt nöjd med henne i provstarterna. Hon har blivit behandlad efter den starten och har visat god inställning. Kan öppna och besitter en hel del fart.

9 Kathy Scott ska debutera för Conrad Lugauer och är såklart svårbedömd. Vi får lyssna in senaste nytt och hon är svår att sätta in i loppet. Hon har inte startat på drygt 9 månader och kommer säkert behöva några lopp för att hitta toppformen. Jag har sett ett par av hennes lopp som hon gjort i Tyskland och hon har varit rätt så fin där. Hon har visat upp en fin startsnabbhet och hade nog gärna haft ett framspår. Här har man dock chansen att rygga favoriten från början och få en fin resa längs sargen. Hon gör nog inte bort sig i det här sällskapet.

Ranking: A: 1   B: 6-9   B/C: 10-5-4-11-2   C: 3-8-7-12

V86-4: Solvalla 1640 m autostart

9 Pearl Kayz har övertygat vid sina två senaste segrar och vann enkelt med gott om krafter sparade senast. Hon blir förmodligen svårslagen här men det är ändå bakspår över 1640 m. Hon tål säkert att göra en del grovjobb och besitter fin fart för klassen. Rätt favorit men kommer att bli hårt betrodd och jag lutar åt att gardera henne.

3 Emah Roc är kanske den främsta motståndaren till stallkamraten. Hon fick ett bättre spår och har fått ett lopp i kroppen. Hon var bra senast och nu ska man sätta på en amerikansk sulky. Kort distans känns inte som något minus och hästen var varit startsnabb nere i Italien. Inte omöjligt att hon skulle kunna komma till ledningen och då blir hon farlig.

1 All For Love har visat form en längre tid och fick ett intressant läge. Hon är rätt så kvick ut bakom bilen men det är inte givet att man håller någon ledning. Hon går annars bra i ryggar och har toppform. Vi vet att Erik Adielsson är vass bakom bilen och kort distans tycker jag är hennes bästa.

Ranking: A: 9-3   B: 1-7-6   B/C: 2-4-8   C: 5-11-10

V86-5: Åby 2140 m autostart

10 Always A Pleasure är en häst som jag verkligen gillar. Det finns gott om fartresurser i honom och han är rätt så allround. Han går bra i ryggar och vann enkelt i sin årsdebut. Han var inte speciellt vässad inför den starten och det märktes att han behövde det loppet. Nu lär han gått framåt och det behövs då motståndet är tuffare. Det finns en del startsnabba hästar som skulle kunna sätta färg på loppet och då kan han bli tuff att stå emot.

3 Beau Levallo trodde jag på senast och jag var rätt nöjd när han lyckades försvara ledningen från sitt innerspår. Däremot rullade han över i galopp in mot svängen och glädjen försvann fort. Nu ska han göra debut i Christoffer Erikssons regi och jag gillar hästen. Man tar nog den här starten som ett litet test men jag blir inte förvånad ifall han skulle vara med i segerstriden direkt. Bra läge och hästen kan öppna bakom bilen. Skräll!

2 Laban Lagö gjorde det bra i årsdebuten senast och lär nog vara lite vassare till den här starten. Han är väldigt startsnabb och skulle kunna blåsa till tät här. Ifall man inte kommer förbi 1 Mercury Boko kanske man väljer att krypa ned i rygg. Jag tycker att han är vassast med en ryggresa och det väljer man nog över 2140 m. Bör få en position i den främre träffen.

1 Mercury Boko är kvick ut och han spetsade enkelt senast från spår 1. Nu kommer han dock få skynda sig då 2 Laban Lagö och 4 Darwih Wise L är riktigt startsnabba. Jag är långt ifrån säker på att han lyckas hålla upp ledningen och då kan det bli problem. Skulle han komma till tät är mycket vunnet men jag väljer att ranka ned honom.

Ranking: A: 10-3-2    B: 1-11-5  B/C: 6-8   C: 4-7-9

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

2 Natural Mine är rätt favorit och det kan bli så att han tar tredje raka segern. Han startar med högst vinstchans i loppet och har toppform för dagen. Hästen är väldigt startsnabb och Örjan kommer sikta på att leda runt om för tredje gången i rad. Han kommer dock bli rejält utmanad första biten av 5 Frazze där Jörgen Eriksson säger att han tror att han tar sig förbi. Jag är mer tveksam till det men Frazze är ruskigt snabb de första meterna och det skulle kunna bli en häftig öppning. Det låter dock inte som att Jörgen är intresserad av att köra i tät till varje pris och min känsla är att han släpper till favoriten ifall han skulle lyckas ta sig förbi. Vi får se vart procenten hamnar men visst är han en tänkbar spik.

8 Edelweiss har jag stor respekt för och jag tycker att han är bästa hästen i loppet. Han blev ordentligt utmanad första biten senast och fick öppna första 500 meterna efter snabba 1.10.8 i voltstart. Sedan fick han dämpa tempot rejält andra femhundringen och vann till slut loppet. Han tål att göra grovjobb och hästen är startsnabb. Skulle det bli körning mellan 2 och 5 kanske Rikard kan komma fram utvändigt och bara vara starkast till slut.

7 Beenthereseenthat fick återigen ett tråkigt spår men formen ser ut att sitta där. Avslutade bra som tvåa bakom Natural Mine senast man jagar revansch. Hästen kan öppna men det gäller främst för Magnus att hitt en position. Hästen är en riktig bankomat och gör sällan ett dåligt lopp.

Ranking: A: 2   B: 8-7-1-3   B/C: 5-4-9    C: 10-11-6

V86-7: Åby 1640 m autostart

9 Midnight Special tycker jag är intressant här och jag har honom som en spik i nuläget. Jag hade honom senast som miljonskräll ifall Catullo Jet skulle bli instängd ifrån sitt innerspår. Han var dock inte nära att bli det och när han väl hittade ut i ett andraspår så kändes segern klar. Adrian låg lite lågt på förhand och hästen gjorde nog en bättre insats än vad han hade förväntat sig på förhand. Han fick den otacksamma uppgiften att trava i dödens hela vägen då Catullo Jet höll ett riktigt högt tempo loppet igenom. Jag trodde att han skulle sluta sist i mål efter den tunga resan men höll jättebra till en sjätteplats. Nu är motståndet enklare och det ser ut att kunna bli en del körning. Kort distans ser jag inte som något minus och min förhoppning är att han spurtar hem det här loppet!

3 Staro Peanut är kvick ut bakom bilen ifall kusken skulle begära det. Han har dock tendens att kunna bli lite pigg och därför har Lövgren inte alltid skickat iväg honom. Nu står han dock med spår 3 över hans favoritdistans och Jocke lär väl vilja komma till tät här. Hästen gjorde det bra senast efter att ha travat utvändigt om ledaren över 2140 m. Bra läge och fin form!

7 Ture L.A hade nog gärna velat haft ett spår lite längre in. Hästen är väldigt startsnabb men har väldigt kvicka konkurrenter invändigt om sig. Distansen tycker jag är hans bästa och han gör ofta väldigt bra prestationer. Han har fått två lopp i kroppen och visst skulle han kunna vinna ett sånt här lopp.

Ranking: A: 9   B: 3-7-6   B/C: 2-8-5    C: 1-4-10-11-12

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

4 Kipketer Mearas spårade runt om med Björn Goop näst senast och de hoppas nog på en repris. Han är relativt kvick bakom bilen och fick de värsta konkurrenterna utvändigt om sig. Inte omöjligt att han kan köra sig till tät i ett andraskede och då kan han bli tuff att plocka ned. Han kvävde dock sig i den senaste starten och det är lite oroväckande att man inte riktigt hittat någon orsak varför. Bra läge bakom bilen och Goop är nog angelägen om att komma till spets.

8 Urbina Southwind fick spår 8 och det var nog inte vad man hade hoppats på. Galopperade bort sig senast efter någon omstart och vi får se hur Magnus gör från början. Hästen är väldigt startsnabb ifall hon är i harmoni och går att ladda med från början. Hon har dock kvicka konkurrenter invändigt om sig och riskerar en dryg inledning vid laddning. Hästen är anmäld med barfota runt om, vilket vore intressant men man säger att det kan bli skor runt om. Ett mycket fint sto som skulle kunna vinna med lite klaff.

7 Esperia Font kunde inte plocka ned Kipketer Mearas senast men jagar revansch nu. Återigen fick man spår utvändigt men hon har säkert gått framåt med loppet i kroppen. Jorma Kontio gillar att skicka hästarna bakom bilen och kan köra hästar som har bra med styrka i sig. Ska inte räknas bort här.

Ranking: A: 4-8   B: 7-5   B/C: 2-9-10-1   C: 6-11-3-12

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-5:
    #3 Beau Levallo
team-skrallen
Spiken
  • V86-3:
    #1 Conrads Tyra
team-spiken
Draget
  • V86-4:
    #3 Emah Roc
team-draget
Gå med i vårt andelslag!