V86 tips Bergsåker & Solvalla jackpot 15 miljoner kr 13/3

Publicerades den 13 mars 2024

Hej!

Vi har en spännande V86 omgång att se fram emot ikväll. Omgången körs på Bergsåker och Solvalla. 15 miljoner kr till en potentiell ensam vinnare och ni finner mina tankar och idéer här nedanför.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa andelar av oss genom att klicka på länken.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Bergsåker 1640 m autostart

2 Underbarosåfin vann senast på ett fint sätt och det fanns sparade krafter i mål. Fick ett fint utgångsläge och trivs över den här distansen. Han trivs i ledningen och jag är inne på att man hittar dit. Han har kvicka konkurrenter utvändigt om sig och det kan nog bli körning i loppet. Han har fördelen att stå invändigt om de värsta konkurrenterna och det skulle kunna bli loppavgörande. Henrik Svensson siktar säkert på spets och slut. Tänkbar spik.

5 L.A Boko har nog gett flera gråa hår på sistone. Två märkliga galopper och man säger från stallet att man inte har någon förklaring till dem. Oroväckande helt klart och han är svårbedömd. Jag litar inte på honom efter de två senaste starterna men vet också vilken kapacitet hästen besitter. För tre starter sedan såg han bländande ut och felfri blir han att räkna med. Stort plus med barfota bak och kanske hjälper det honom att trava. Jag vill dock se honom göra en bra prestation innan jag vågar tro alltför mycket på honom.

4 Krakas är startsnabb men borde få svårt att ta en längd på 2 Underbarosåfin. Hon har även 3 Global Dash invändigt om sig som kan göra det ännu lite svårare att ta sig förbi. Distansen är annars perfekt och barfota runt om är ett plus. Hon går bra i ryggar och skulle det klaffa, kan jag se henne skrälla med rätt resa.

Ranking: A: 2   B: 5-3-6   B/C: 7-1-10   C: 8-9

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

10 O.F.V Fantasy tycker jag är en bra häst men hade nog velat haft ett framspår. Hästen tål att göra grovjobb och kommer från en enkel seger. Hästen gör jämna och bra prestationer och jag rankar henne först här.

5 She´s Just Joy har kanske inte riktigt visat någon toppform på slutet men nu rycker man skorna. Hon har gått barfota runt om tidigare och jag tycker att hon höjde sig ett snäpp då. Skulle hon leverera på topp är jag helt klart inne på att hon skulle kunna dyka upp i segerstriden här. Intressant speldrag!

6 Orlando Viva är kvick ut och Lövdal kommer säkert köra för ledning. Hon fick ett tufft lopp senast och var kanske inte helt som bäst den dagen. Hon har gått bra i ledningen tidigare men som hårt betrodd finns det inget större spelvärde i henne. Lövdal varnar även lite för att han kan ha fått något skit in i stallet som satt ned ett par av hans hästar. Barfota fram är ett plus och hon bör vara med i segerstriden.

Ranking: A: 10-5   B: 6-2-1   B/C: 4-7    C: 8-9-2

V86-3: Bergsåker 2140 m autostart

4 Magic Scoville är inte lätt att räkna på men det här loppet håller väldigt låg klass. Jag tycker favoriten drar alldeles för mycket streck och det finns värde i att spela emot henne. Magic Scoville kan öppna bakom bilen men har också galopperat ett flertal gånger. Man testade ett helstängt huvudlag senast men nu återgår man till ett norskt. Amerikansk sulky på till den här starten och felfri kan jag se honom vinna. Man vill till tät och lyckas man ta sig dit kör man också där.

7 Leland P.Hill fick stryk av en bra häst senast men gjorde själv en bra prestation. Spår 7 är givetvis inte optimalt men hästen ska nog kunna matcha det här motståndet. Har varit struken inför men ska ha kunnat tävla på som vanligt. I ett öppet lopp tycker jag att han ska räknas tidigt.

3 Samedayasmilla kommer från en enkel seger men att hon ska stå över 60% köper jag inte. Hon galopperade i debuten bakom bilen och frågan är hur hårt Daniel Wäjersten vågar ladda den här gången. Hon är kanske inte beroende av ledningen men som storfavorit är hon given för mig att försöka fälla.

Ranking: A: 4-7   B: 3-8-11-9-5  B/C: 10-12-1-6-2

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

4 The Flying Eagle tycker jag är intressant här. Omgångens bästa spik för mig då jag tror att han kommer till ledningen efter en bit. Han har två raka segrar och har sett fin ut i båda starterna. Bör gått framåt med de loppen och nu kan man köra honom med sommarskor. Magnus A Djuse känns trygg att hålla i handen och han leder kanske från start till mål.

3 Lady Silver har toppform för dagen och tål att göra grovjobb. Har bra spår och vi får se vilken taktik William Ekberg väljer. Det löste sig förvisso rätt bra senast med högt tempo i loppet men hon avslutade riktigt bra och var nog inte helt tom i mål. Visat toppformen en längre tid och hon ska med vid gardering.

8 Grace Trot var väldigt snabb senast och då såg det väl ut att vara en hygglig uppgift. Hon fick dock Janks Morton utvändigt om sig och det är en riktigt bra häst. Det var första gången med amerikansk sulky och man ser ut att fortsätta med det till den här starten. Läget är inte det roligaste men hon lär säkert kunna fälla många med sin spurt.

Ranking: A: 4    B: 3-8-9   B/C: 5-6-7   C: 1

V86-5: Bergsåker 2140 m autostart

3 Svarte Petter tycker jag är bästa hästen i fältet men han är inte att lita på. En hel del galopper i raden men felfri räcker han långt. Han kan öppna bakom bilen och Magnus siktar säkert mot ledningen. Hade långt fram till täten senast när galoppen kom men har nu ett klart bättre läge bakom bilen.

9 Guli Em är vass när hon får smyga med ryggar och spara sin speed. Senast blev det perfekt från ryggledaren och hon kunde vinna med en del krafter sparade. Tuffare motstånd denna gång men hon ska inte nonchaleras. Skulle hon få en smygrea är hon absolut tillräckligt bra för att kunna vinna ett sånt här lopp.

7 Grådö Bo gynnas av att ha blivit nedstruken till spår 6. Inte omöjligt att man kan köra sig till ledningen efter en bit men man tar inte någon ledning av egen kraft. Gjorde det bra senast men blev avslagen av 9 Guli Em sista biten. Gynnas av att kunna skruva ur brodden och hästen gör jämna och bra prestationer.

2 Grude Trygve är just nu favorit och alldeles för mycket spelad. Han är bra och kan vinna men sticker knappast ut mot det här gänget. Bara en i mängden för mig.

Ranking: A: 3-9-7   B: 10-8-2-6   B/C: 1-12-5   C: 11

V86-6: Solvalla 2140 m voltstart

6 Beenthereseenthat är en häst som jag jagat och tycker är bra. Han har gjort bra prestationer på slutet även om det inte har blivit några segrar. Jag ser honom inte som någon ickevinnare och vinner säkert lopp när som helst. Många tror nog att han ska ta hand om ledningen och vinna loppet. Det skulle kunna vara så enkelt och från tät blir han svårslagen. Första gången med springspår och han har galopperat i volt en gång tidigare. Hästen är normalt sett travsäker men vi får se hur fort han kan öppna från början. Litet minus med vanlig vagn men plus med barfota runt om. Förstahästen för mig och visst vore det toppchans ifall han hittar till ledningen. Tänkbart singelstreck men risk att många hamnar här efter strykningen i V86-8.

1 Crazy Life är speldraget i loppet. Han fick göra en hel del grovjobb senast men gick hela vägen in i mål. Har haft fin form en längre tid och nu fick man ett intressant läge. Skulle man kunna få ryggledaren så kan han mycket väl bli farlig ifall luckan skulle uppstå. Barfota fram till den här starten och han ska räknas tidigt.

3 G.K Tetris var väldigt fin i sin årsdebut och det känns som att hästen har tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling. Borde väl gått framåt lite med det loppet och nu får man Björn Goop i sulkyn. Barfota runt om är ett plus och hästen tycker jag kan vinna ett sånt här lopp. Tuffare motstånd denna gång men han ska med på en garderad kupong.

Ranking: A: 6   B: 1-3-10-5-8   B/C: 2-4    C: 11-7-9

V86-7: Bergsåker 2140 m voltstart

9 Megan Di Quattro var riktigt bra i sin årsdebut och var påpassad inför den senaste starten. Det blev dessvärre galopp tätt efter starten och hon är väl inte helt att lita på. Stort kuskplus denna gång med Mats E Djuse och hästen är bra nog för att vinna. Tål att göra en del grovjobb men litet minus med vanlig vagn.

5 Dalens Elvis stod för ett par vassa prestationer under fjolåret. Intressant att se hur han tagit vinterträningen och han ska nog räknas direkt. Är inte vässad inför det här loppet men man tror ändå på en bra insats direkt. Givetvis ingen toppform men han kanske kan köra sig till tät efter en bit. Man vill köra i tät ifall man når dit och tränaren tror på bra segerchans.

14 Västerbo Maharani var det riktigt fina rapporter på senast blev ett litet stallskrik. Nu har hon fått det loppet i kroppen och lär vara lite bättre till den här starten. Kan bli många att runda men hon känns ändå intressant som ett speldrag här.

Ranking: A: 9-5   B: 14-11-10-8-12    B/C: 3-1-7-6-2   C: 13-4

V86-8: Solvalla 2640 m autostart

Storfavoriten struken vilket kastar om loppet en hel del.

5 Ninepoints Winner har gjort det bra på slutet och visat fin form. Galopp senast direkt bakom bilen men upphämtningen var bra. Distansen ser jag inte som något minus och nu testar man dra alla växlar. Barfota runt om och amerikansk sulky för första gången. Hästen kan öppna hyggligt och Jörgen kör nog gärna i ledningen ifall han kommer dit.

1 Gourmet Brodde tycker jag är en riktigt bra häst. Man ligger lite lågt inför den här starten men nu när storfavoriten blivit struken kanske tuppkammen växer lite. Hästen har visat prov på startsnabbhet och kanske kan hålla ledningen ifall Claes Sjöström skulle vilja det. Hästen är mer stark än snabb och distansen är därför ett plus. Bör kunna få en fin resa och ska räknas tidigt.

2 Sultan Of Sand har fått två lopp i kroppen och borde kunna närma sig toppformen. Barfota runt om till den här starten och han kommer från en enkel seger. Tuffare motstånd denna gång men fint utgångsläge. Distansen hanterar han och visst ska han kunna vara med i segerstriden.

Ranking: A: 5-1   B: 2-4-7-10   B/C: 12-6-8-11-9

Spelförslag
 • V86-1: 2 Underbarosåfin
 • V86-2: 2 5 6 10
 • V86-3: 3 4 5 7 8 9 11
 • V86-4: 4 The Flying Eagle
 • V86-5: 1 2 3 6 7 8 9 10
 • V86-6: 6 Beenthereseenthat
 • V86-7: 3 5 8 9 10 11 12 14
 • V86-8: 1 2 4 5
 • 7168 rader, systemkostnad 1792 kr
Skrällen
 • V86-8:
  #5 Ninepoints Winner
team-skrallen
Spiken
 • V86-4:
  #4 The Flying Eagle
team-spiken
Draget
 • V86-2:
  #5 She´s Just Joy
team-draget
Gå med i vårt andelslag!