V86 tips Bjerke & Solvalla 6/3

Publicerades den 6 mars 2024

Hej!

Ny vecka med nya travtävlingar och vi jagar revansch. Förra veckan blev det tillåtet att tävla barfota och vi fick se en hel del galopper. Svårbedömt i början men skönt att travsäsongen är igång på riktigt.

Här ska vi försöka bena ur veckans V86 omgång som körs på Bjerke och Solvalla. Kan tillägga att jag inte har lika bra koll på de norska hästarna och rankingen där kan nog ändras lite efter intervjuer och information.

Vill ni vara med på en andel finner ni våra här.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Bjerke 1609 m autostart

Öppet lopp ifall favoriten skulle bli inlåst på innerspåret och den risken finns nog!

1 Princess Olivia har toppform och är väl bästa hästen i loppet. Däremot är hon inte tillräckligt startsnabb för att hålla någon ledning här.Hon har flera väldigt kvicka konkurrenter utvändigt om sig och som storfavorit är hon given att gå emot. Risken finns att hon skulle kunna bli fast på innerspåret och då behöver hon en hel del tur. Skulle Vidar Hop hitta ut, ska hon givetvis ses med bra segerchans då hon inte är beroende av någon ledning.

9 Thai Manhattan är en häst som jag jagat en del men inte riktigt fått utdelning. Han borde kunnat lite bättre senast i comebacken men samtidigt var motståndet tufft och det var lång distans. Plus med kortare distans den här gången och nu hänger man på jänkarvagnen. Han tävlade barfota runt om senast (fel i programmet) och det blir samma till den här starten. Bör kunna hamna vettigt på det.

6 Thai Harlem var intressant när det var barfota runt om och jänkarvagn. Man ändrade dock balansen nyligen till skor runt om och vanlig vagn. Två minus enligt mig och då känns han inte alls lika intressant. Fler utrustningsändringar lär ske under dagen och man får hålla utkik på det. Den här hinner jag uppdatera och rankar om loppet lite. Gardering av favoriten kvarstår dock.

Ranking: A: 1-9-7    B: 6-10-8    B/C: 4-3    C: 2-5

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

4 Relevant Stride hade man kanske kunnat försökt fälla den här gången från ett annat utgångsläge. Nu fick hon spår 4 och är väldigt startsnabb. Det mesta talar för att hon tar sig till ledningen på nytt och därifrån bör det vara toppchans. Hon har övertygat vid sina segrar och vunnit med krafter sparade. En jättefin märr som jag tror tar en ny seger ikväll. Vi får hamra in spiken.

11 Beyonce Face är en häst som Roger tror en del på det här året. Även jag tycker att det är en fin häst och det vore intressant att se henne gå barfota runt om och i en jänkarvagn. Hon är anmäld så inför ikväll men Roger ska bestämma sig efter värmning. Det vore första gången på båda ändringarna och hon har fått ett lopp i kroppen.

1 Solkattens Olivia föll senast som storfavorit men fick ett tufft lopp. Borde kanske kunnat lite bättre men hon får ändå klart godkänt. Nu väntar ett bättre läge och man vill nog gärna ha ryggen på favoriten. Hon är kanske inte blixt ut bakom bilen men jag är inne på att hon får vinnarhålet här. Barfota runt om är ett plus och med en vilsam resa på innerspår kanske hon skulle kunna ta en framskjuten placering. Vid gardering ska hon med på lappen.

5 Willie´s Shaman är anmäld med barfota runt om för första gången och 7 Pearl Kayz är anmäld med första barfota fram. Båda dessa tycker jag är intressanta ifall man nu siktar på att fälla favoriten. En eller ganska många är mitt förslag.

Ranking: A: 4   B: 11-1-6-5-7   B/C: 8-2-9    C:3-10-12

V86-3: Bjerke 2100 m autostart

3 Shahjahan T.H gjorde comeback senast och var slagen tidigt från ledningen. Han hade inte startat på drygt fem månader och behövde säkert det loppet. Det är en häst som har visat rätt bra kapacitet för ett sånt här lopp men ingen man riktigt vill spika med tanke på den senaste prestationen. Man hade högre förväntningar på honom och som favorit är han given att försöka fälla. Han är dock riktigt startsnabb och kommer högst troligt sitta i ledningen och därifrån ska han slås. Han var med i det Norska Kriteriet förra året och har gjort bättre prestationer än vad han visade senast. Han fick t.ex. stryk av 4 C.C Asteroid som tog ned honom den tunga vägen. Skulle han vara förbättrad till den här starten finns risken att han leder runt om men han är svårbedömd.

4 C.C Asteroid kommer högst troligt återigen få vandra utvändigt om 3 Shahjahan T.H. Han gjorde en bra prestation senast men var samtidigt inte jättelångt före i mål. Olav Mikkelborg är optimistisk och räds inte dödens då han tycker hästen trivs i den positionen. En ny duell att vänta?

8 Bob Wiking har varit bra i de två senaste starterna och borde väl närma sig toppformen. Läget är inte det roligaste men hittar man ned i ett vettigt slagläge, kanske man kan ta en framskjuten placering. Skulle favoriterna köra hårt emot varandra, så skulle loppet kunnat öppna sig rejält. Bob Wiking är en av hästarna som jag vill ha med på lappen då.

Ranking: A: 3-4   B: 8-9   B/C: 10-7-6   C: 2-5

V86-4: Solvalla 1640 m autostart

2 Mellby Lion har jag som en tänkbar spik just nu. Känslan är väl att hon kommer kunna trenda en del under kvällen nu när man ska testa jänkarvagn och barfota fram för första gången. Man låg lite lågt inför comebacken senast men hästen vann totalt överlägset och såg riktigt fin ut. Det känns som att hon har tagit ett kliv framåt och framförallt var hon lugnare. Nu kanske man inte ska göra den bedömningen helt på bara en start men det var i alla fall känslan. Spår 2 borde passa perfekt och vi får se hur mycket Daniel väljer att ladda från start. Jag tycker inte att hon är beroende av ledningen men det skulle givetvis vara ett plus ifall hon kom dit.

3 Dreamtide är den som är mest spännande emot min spik. Man ska även där rycka skorna och sätta på jänkarvagnen för första gången. Den hästen är väldigt startsnabb och trivs i den positionen. Kort distans känns som ett plus och man siktar på att leda runt om.

7 Corona Park har väldigt fin form för dagen men fick återigen ett tråkigt utgångsläge. Mika kommer väl försöka söka sig framåt för att hitta en position men riskerar vingel på nytt. Hästen är bra men kan få trafikproblem. Ska passas vid gardering men behöver en del tur.

Ranking: A: 2   B: 3-7-5  B/C: 1-11-12    C: 9-6-10-4

V86-5: Bjerke 2140 m voltstart

1 Anna Maserati har en väldigt bra uppgift på förhand och hade man vetat att hon skulle trava, så hade spiken varit given. Hon är dock inte att lita på men gynnas av att stå ensam på sin volt. Hon har slagit flera av dessa konkurrenter tidigare och 12 Asakstjerne var chanslös att plocka 40 m på henne för tre starter sedan. Vid felfri avgång, tror jag på seger men hon har galopperat en hel del.

11 Kleppe Tuå  galopperade bort en andraplats senast och stod för en ruskigt bra prestation. Hon fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren och såg fin ut under loppet. Tränaren och kusken Per Vetle Kals tror att hästen inte riktigt tyckte om den tunga banan den dagen. Formen sitter där och hon ska man verkligen se upp med!

5 Helma är en annan skräll som jag vill lyfta varningens finger för. Hon är bättre med barfota runt om och så ska hon gå ikväll. Däremot kanske hon behöver ytterligare ett lopp i kroppen innan toppformen infinner sig. Skulle 1 Anna Maserati galoppera bort sig är loppet vidöppet och då är hon en av flera.

Ranking: A: 1   B: 11-5-10-4-12-13   B/C: 9-8-14   C: 2-7-3

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

10 Kaxig In verkar ha toppform och kommer från en väldigt enkel seger. Han blev släppt till ledningen efter en bit och vann med krafter sparade. Nu fick han ett tuffare utgångsläge men är väldigt tidig för mig. Anmäld med barfota bak för första gången men han har tävlat barfota fram i tidigare regi. Hästen tål att göra en del grovjobb och han är bästa speldraget i loppet, tycker jag.

7 Southwind Boko har varit bra på slutet och jagar revansch emot 4 Jurista den här gången. Hon gynnas kraftigt av att kunna tävla barfota och har sett väldigt fin ut. Vann enkelt senast men möter tuffare motstånd den här gången. Hon går bra i ryggar men kan också öppna fort om hon håller sig lugn. Magnus lär nog ta en lugnare start från det här läget och söka position. Timo tycker om hästen mycket och säger att hon ska ha vinstchans.

4 Jurista var ruskigt fin senast och skulle gynnas av att kunna hitta till ledningen här. Det är dock inte helt givet att man når den positionen och då skulle hon kunna vara sårbar. Har varit struken för en hovböld men rapporterna inför det här loppet är positiva. Kommer hon till ledningen och är lika bra som senast så blir hon svårslagen. Jag är dock inte helt hundra på att man når ledningen och garderar således.

Rankning: A: 10-7  B: 4-2   B/C: 1-9-5-12   C: 3-6-8-11

V86-7: Bjerke 2100 m autostart

2 Emma Talking ska väl vara favorit men jag är inte helt säker på att han bara leder det här loppet runt om. Han är startsnabb och tar högst troligtvis hand om ledningen. Skulle han få lite press av 4 King Okey är jag inte säker på att han står pall hela vägen. Plus med barfota fram till den här starten.

4 King Okey drar även han mycket streck och det kommer säkert bli en duell mellan dessa två. Han är inte jättesnabb ut bakom bilen men man kommer nog söka sig framåt direkt. Han tål att göra grovjobb och kommer med fin form. Han fick ett tufft lopp senast men stod för en mycket bra prestation. Kommer säkert syna favoriten och kanske är han starkast till slut.

6 Take My Name kan öppna men tar ingen längd på stallkamraten. Hästen är lite speciell och är inte helt att lita på. Besitter viss kapacitet och ska med på lappen ifall man tar flera streck. Frode säger att hans bästa chans i loppet är 2 Emma Talking.

Ranking: A: 2-4   B: 6-5  B/C: 10-7   C: 3-8-1

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

3 Global Dependable är rätt favorit och en tänkbar spik. Han var riktigt bra i det senaste loppet då han lyckades hålla undan trots hög fart hela vägen. Nu får han dessutom jänkarvagnen på sig och kan rycka bakskorna. Hästen är rätt kvick ut och ser ut att kunna komma till ledningen efter en bit. Från spets bör det vara en bra vinstchans.

9 Mister Jupiter besitter hög kapacitet och kommer med två raka segrar. Hästen är stark och tål att göra en hel del grovjobb. Jorma lär nog försöka att köra offensivt här och det kan nog arta sig till en duell. Barfota fram till den här starten och det är nog ett plus.

6 Pay Me är skrällen i loppet. Möter tuffa hästar men ska tävla barfota runt om för första gången. Jag tror att det kommer ge en riktigt fin effekt på den här hästen och han kan öppna hyggligt från start. Kanske blir tufft att räcka till seger men han känns ändå intressant vid gardering.

Ranking: A: 3   B: 9-6-8-7-12    B/C: 1-5-4    C: 10-2-11

Spelförslag
 • V86-1: 1 6 7 8 9 10
 • V86-2: 4 Relevant Stride
 • V86-3: 3 4 8 9
 • V86-4: 2 Mellby Lion
 • V86-5: 1 4 5 10 11 12 13
 • V86-6: 2 4 7 10
 • V86-7: 2 4
 • V86-8: 3 6 7 8 9
 • 6720 rader, systemkostnad 1680 kr
Skrällen
 • V86-1:
  #9 Thai Manhattan
team-skrallen
Spiken
 • V86-2:
  #4 Relevant Stride
team-spiken
Draget
 • V86-6:
  #10 Kaxig In
team-draget
Gå med i vårt andelslag!