V86 tips Lindesberg 3/7

Publicerades den 1 juli 2024

Hej!

V86 omgången den här veckan ska köras på Lindesberg. Svängarna är lite speciella och det kan nog bli en del galopper. Känslan är att det finns ett par skiktade lopp men en del intressanta drag också. Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Lindesberg 2140 m voltstart

15 Relevant Stride är rätt favorit trots att hon står sämst till. Hon har många att runda och spår 4 i volten är inte optimalt. Hon tål att göra grovjobb och motståndet ser inte ut att skrämma. Det är däremot väldigt många att runda och hon riskerar att få trafikproblem. Dessutom är svängarna på Lindesberg lite snäva och vi lär få se en del galopper som vanligt. Kanske är hon bara bäst men jag lutar åt att gardera henne den här gången.

8 Sweet Day fortsätter jag att tro på även om det inte har blivit mycket utdelning på slutet. Senast hamnade hon omöjligt på det och galopperade när man skulle ut i fjärdespår för att runda en konkurrent. Nu står man med spår 8 och kanske kan man få en fin smygresa ifall 1 kan öppna lite hyggligt. Det behövs givetvis en del tur ifall det ska kunna bli någon seger men kapacitet för att vinna har hon. Jag gissar på att hon kommer bli rätt så lite spelad och då lyfter jag fram henne som ett roligt drag.

2 Queen of the Night trodde jag lite mer om än vad hon har visat hittills. Jag var mycket imponerad av henne när hon vann på Romme i mars och slog Mellby Legacy från ledningen. Jag tycker att det är hennes bästa prestation i karriären och att utveckling inte riktigt har gått åt rätt håll efter det. Hon har inte varit dålig men kanske inget extra heller när man har lättat henne i balansen. Hon har en vass spurt och med rätt resa är hon långt framme i det här loppet.

Ranking: A: 15   B: 2-7-10   B/C: 13-6-9     C: 12-4-3-14-11-1-5

V86-2: Lindesberg 2140 m autostart

4 Exploy ska debutera på svensk mark och Gocciadoro är nöjd med sin häst. Dante Kolgjini får chansen att köra honom i det här lärlingsloppet och det ser ut att vara en straffspark. Hästen tävlar nog mest mot sig själv och det är väl galopp emot. Han har vunnit två raka i Italien och Gocciadoro säger att hästen har tagit tid på sig då han växte mycket och därför galopperade han en del. Nu på slutet har det sett klockrent ut och han är inte orolig för galopp. Anmäld med barfota men ska tävla med skor runt om som vanligt. Hästen är medelsnabb ut och troligtvis kan Dante köra sig till tät efter en bit annars vinner han nog det här loppet från dödens. Finns det något orosmoln är det kanske Lindesberg kurvor men visst är han en tänkbar spik.

9 Kind Of Silver har sett fin ut och kommer med två raka segrar från ledningen. Den positionen blir svår att nå den här gången och motståndet är tuffare. Bakom favoriten är loppet mer öppet och då ska räknas tidigt. Han har vunnit med sparade krafter på slutet och Westholms stall går fortsatt starkt för dagen.

12 Billy The Bronco besitter kapacitet och fart men fick tyvärr sämsta spåret. Man funderar på att rycka alla skorna men kanske sparar man den växeln nu när man fick det här läget. Han har fått ett lopp i kroppen och gick i mål med krafter sparade. Markus är nöjd med sin häst men från det här spåret ligger han lite lågt. Skulle favoriten göra bort sig är han en av flera som skulle kunna skrälla.

Ranking: A: 4    B: 9-12-2   B/C: 10-5-7   C: 3-8-6-11

V86-3: Lindesberg 2140 m autostart

5 Francesco Zet ska ut på banan igen och kommer ju från en jättebra prestation. Visst var motståndet inte i närheten av det han mötte i Elitloppet men han gjorde ett mycket bra lopp. Lite pigg var han kanske under vägens gång och det är nog något det får slipa på. Högst troligt kan väl Örjan köra sig till tät i ett tidigt skede och då blir han mycket svårslagen. Skulle han få svar om spets bör han väl vinna det här från dödens också. Motståndet skrämmer inte och detta är nog ett led i matchningen till Åbys World Grand Prix som körs i augusti. Spik!

8 Castor the Star hade ju varit intressant att se med spår invändigt om Francesco Zet. Kanske hade v kunnat fått en liten duell då han har fått ett lopp i kroppen nu. Senast ville man ju köra i tät men det gick inte att svara Francesco Zet som också var pigg den dagen. Castor the Star hade två raka galopper inför den starten och formen bör väl kanske vara lite vassare den här gången. Tråkigt nog fick man spår 8 och det blir svårt att plocka längder till slut. Francesco Zet blir såklart svår att slå men där bakom ska han kunna hugga om platserna trots spår 8.

3 Mellby Jinx är ju startsnabb när man väljer att ladda men har ibland blivit lite pigg i ledningen. Nu ska man ta sig förbi 2 Chapuy och det kan ju bli svårt ifall Åke inte är villig att släppa ledningen. Hur som helst bör man vara intresserad av Francesco Zets rygg och Daniel Wäjersten vill nog ge Mellby Jinx ett snällt lopp i ryggar. Han har svikit från ledningen på slutet och kanske är han vassast över kort distans. Bakom Francesco Zet är han tidig.

Ranking: A: 5   B: 8-3   B/C: 7   C: 9-2-6-4

V86-4: Lindesberg 3140 m voltstart

1 Haxo d’Avignere ser ut att ha en intressant uppgift här. Han står ensam på start och lever ju på sin styrka. Den långa distansen är således ett plus och räkna med att Jörgen kommer försöka hålla ett jämnt högt tempo hela vägen. Han kommer från en bra prestation men har inte alltid aktionen med sig. Det skulle kunna räcka hela vägen ifall Jörgen lyckas lägga upp loppet optimalt.

11 Winterburn är bästa hästen i fältet men står på 40 m tillägg med spår 5. Det är inte en helt enkel uppgift att bara kliva runt det här gänget då ledaren förmodligen också kommer hålla ett jämnt högt tempo. Med de rätta ryggarna kommer han säkert att avsluta vasst och han har ju visat att han tål en del grovjobb. Litet minus med vanlig vagn men plus med Magnus upp i sulkyn igen.

13 Rossi Garline är skrällen i loppet för mig. Jag tycker att han har lite svårt sista biten att ta fram krigarinställningen och han ska absolut inte göra för mycket grovjobb. Senast styrde Örjan på först i tredjespår och hästen höll faktiskt bra med tanke på att det inte är hans melodi. Nu står han med springspår på 40 m tillägg och skulle kunna hamna vettigt på det från start. Känslan är att han skulle gynnas ifall det blev jämnt högt tempo då hästen är bra att hänga med i de flesta tempon. Sen kan han nog skjuta till rätt så bra ifall han får smyga med.

Ranking: A: 1-11   B: 13-10-8-3   B/C: 6-9-2    C: 7-5-4

V86-5: Lindesberg 2140 m autostart

4 Dilva Jet kommer vara snackhästen i V86-5. Hur bra hon är vet vi inte men Gocciadoro talar sig väldigt varm kring den här och hon vann överlägset senast i debuten. Hon är medelsnabb ut från början men tål att göra en hel del grovjobb. Gocciadoro lär vara offensiv men riskerar att få svar invändigt. Kanske är hon bara bäst och står ju väldigt bra inne i loppet som sto. Förstahästen i loppet

6 Olly Håleryd ska debutera för Daniel Redén och det känns ju såklart spännande. Hon gick jättebra i föregående regi och på ett sätt är det synd att hon bytte. Trenden som är att de bästa tränarna får in de bästa hästarna och med mindre spridning får vi se färre lopp med bra hästar. Jag förstår såklart ägarna och det ska bli spännande och se vad hästen kan uträtta i sin nya regi. Med rätt resa kommer hon säkert vara med i segerstriden här och man ser ut att gå all in i balansen direkt.

3 Global Caps fick ett bra läge och hade nog gärna velat ta sig till ledningen här. Innanför finns dock 1 Gatling som är kvick ut och man är sugen på att testa honom i ledningen. Jorma kanske kan få en bra position och han visade senast att han kan växla tempo fort när luckan väl uppstår. Det var bra att hinna fram till segern senast och hästen var såklart inte tom i mål. Tuffare motstånd denna gång men visst är han en av de som skulle kunna vinna.

Ranking: A: 4-6   B: 3-1   B/C: 7-11-12   C: 5-2-8-10-9

V86-6: Lindesberg 2140 m voltstart

6 Järvsömalla är ju väldigt startsnabb i volt och fick återigen springspår här. Örjan tog enkelt hand om ledningen senast och det mesta talar för att det blir samma den här gången. Senast var det sagt ett lopp i ryggar och det blev helt fel. Nu tror jag att man kör i tät trots att distansen är densamma. Hästen är kanske bäst i ryggar och över kort men han skulle kunna leda runt om här.

1 Holms Pegasus besitter stort kunnande vilket han inte minst visade näst senast på Hagmyren. Däremot har han problem med galopper och han är inte att lita på. Spår 1 bör passa bra men han kan som sagt galoppera i starten. Skulle han sköta sig är han tillräckligt bra för att kunna vinna det här loppet.

3 Kleppbest har jag spelat i princip varenda gång på slutet förutom senast när han vann till dryga 26 ggr degen. Han har visat form men har haft problem med sin aktion och man har testat ny balans på honom. Tråkigt att man missade ta betalt förra gången och blixten lär väl inte slå ned även den här gången. Procenten är i alla fall tilltalande nog för att betala för honom och han är nog inte sämre än någon annan. Viss galopprisk men hästen är i form.

Ranking: A: 6-1-3   B: 2-14-13-4   B/C: 12-15-9-5   C: 10-11-7-8

V86-7: Lindesberg 2140 m autostart

4 Cosmico Polare körde defensivt senast men spurtade vasst. Bättre läge nu och Jepson kan nog hitta en bra position. Hästen har väl inte visat sig vara någon blixt bakom bilen i Italien men kan nog öppna hyggligt. Hästen är i form och tål att göra en del grovjobb. Stort kuskplus till den här starten och Gennaro Casillo låter mycket nöjd med sin häst. En tänkbar spik för mig just nu.

11 Dats Tore är skrällen i loppet. Han behöver tempo och en del tur för att kunna komma in i matchen men jag gillar hästen. Han är i form och det ser ut som att det kan bli lite rivigt kört här. Hittar man de rätta ryggarna är jag övertygad om att hästen är kapabel nog att vara med i segerstriden trots det sämre utgångsläget.

7 Evandro Degli Dei har inte fått vinna ännu på svensk mark trots två fina prestationer på slutet. Motståndet bör han matcha men han drog sämre spår än värsta konkurrenten. Riskerar lite vingel härifrån men ska räknas tidigt då motståndet inte ser jättetufft ut.

Ranking: A: 4   B: 11-7-2     B/C: 3-9   C: 5-8-1-6-10

V86-8: Lindesberg 1640 m autostart

4 Macao Keeper är nog rätt favorit med tanke på läget och intrycket på slutet. Han har glänst mot enklare motstånd men har också gjort det väldigt enkelt. Klart tuffare motstånd den här gången och därför är han given för mig att gardera. Lite svår att sätta in och frågan är hur bra han är. Kanske är han bara bäst men det finns ett par motbud som jag är villig att betala för.

8 My Star is Born gillar jag väldigt mycket och trots spår 8 tycker jag att han är tidig. Hästen är väldigt startsnabb och är dessutom anmäld med en amerikansk sulky för första gången. Emilia lär trycka på gaspedalen direkt från start och frågan är vart man hamnar. Spår 8 är givetvis inte bra men det ser ut att finnas hästar invändigt som kanske inte är blixtsnabba.

9 Going Cash är förmodligen den bästa hästen i fältet men frågan är hur bra han kommer att bli. Han visade tidigt att han besitter hög kapacitet men har haft diverse problem med sjukdomar. Hästen är redo för en bra prestation enligt Timo Nurmos men bakspår och kort distans är inget plus. Ingen skulle nog bli förvånad ifall han lyckas sätta nosen först och är väl ett sunt garderingsstreck.

Ranking: A: 4-8   B: 9-1   B/C: 7-6   C: 2-10-5-11

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-1:
    #8 Sweet Day
team-skrallen
Spiken
  • V86-3:
    #5 Francesco Zet
team-spiken
Draget
  • V86-6:
    #1 Holms Pegasus
team-draget
Gå med i vårt andelslag!