V86 tips Solänget 10/7

Publicerades den 8 juli 2024

Hej!

Solänget står som arrangör för V86 den här onsdagen och spelstopp 19.20 gäller fortsatt. Omgången består både av kallblod och varmblod och känns intressant på förhand. Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Solänget 2140 m autostart

6 B.Sacamano har jag stor respekt för och han kommer från en enkel seger. Det blev ett rätt så bra lopp för hans del och han vann väl kanske lite pliktskyldigt. Nu är motståndet tuffare och han riskerar att få en dryg resa utvändigt om ledaren. Hästen tål att gå där och Sandra hade kanske förväntat sig lite mer av hästen näst senast på Östersund. Amerikansk sulky på till den här starten och visst ska han vara betrodd i det här loppet.

2 Ajlexes Hans sitter förmodligen i ledningen från ett fint utgångsläget bakom bilen. Han är väldigt startsnabb och trivs i den positionen även om motståndet är tufft. Han har verkligen höjt sig på slutet och visat upp toppformen en längre tid. Senast hamnade man sist från spår 7 men gick bra i skymundan. Från spets leder han nog det här loppet länge.

1 Global Crusader kan öppna medelsnabbt bakom bilen och kanske skulle kunna få rygg ledaren här. Helt omöjligt är det inte att man lyckas hålla upp ledningen från sitt innerspår men motståndet är tufft. Han har gjort det bra på slutet men kanske behöver en ryggresa här för att slåss om segern. Ett fint utgångsläge och han åker med på min kupong som en tänkbar skräll.

Ranking: A: 6-2   B: 1-8-11-4  B/C: 7-5-10    C: 3-12-9

V86-2: Solänget 2140 m autostart

5 Eld Prinsen kommer från en enkel seger och såg klart bättre ut i travet än gången innan. Är han lika bra den här gången blir han inte enkel för konkurrenterna attslå. Hästen kan öppna och de sitter nog i tät efter en bit. Han ser ut att bli hårt betrodd men det ska han också vara. Det mesta talar för att han tar hand om ledningen tidigt och leder förmodligen runt om. Spik.

3 Vinn Tabac är utan tvekan den som är roligast mot favoriten. Hästen skulle jag säga inte är mycket sämre men har en del galopper i raden. Han är inte helt att lita på och som kallblod får du ofta mycket gratis ifall du är stabil på benen då det överlag är fler galopper där än hos varmbloden. Till den här starten rycker man alla skorna och man vill vara offensiva. Hästen är mer stark än snabb och var knappast tom i mål senast. Det finns såklart en galopprisk men felfri blir han att räkna med bakom favoriten.

7 Norrlands Jerven gick bra senast med Örjan i sulkyn och även om han blev lite utmanad sista biten är känslan att hästen hade en del krafter sparade. Han kanske inte är den snabbaste hästen utan är mer stark än snabb. Plus att Örjan kör igen och de lär nog vara med i segerstriden på nytt.

Ranking: A: 5   B: 3-7-10  B/C: 11-1-8-2   C: 6-9-4-12

V86-3: Solänget 2640 m voltstart

3 Punchboard har ni fått två lopp i kroppen och distansen den här gången känns som ett plus. Han har inte den där riktiga snabbheten ännu men den kommer säkert att komma med formen ifall han får hålla sig fräsch. Han har gått framåt med varje lopp och känslan är att han ska ha en bra vinstchans mot det här gänget. Voltstart har han klarat bra tidigare och öppnat rätt så bra. Spår 3 bör således inte vara några problem och kanske kan Daniel vara offensiv och sända mot spets efter en bit. Hästen är inte beroende av någon ledning och kan nog vinna från olika positioner. En tänkbar spik för mig.

11 I.D Gasolin fick sämre läge än stallkamraten annars är nog dessa två hästar ganska jämngoda just nu. Känslan är att Punchboard besitter högre kapacitet men just nu är de nog rätt jämna. Barfota runt om för första gången på I.D Gasolin är ju spännande och han kommer från en fin placering. Han fick en fin resa av Mats E Djuse senast men lång distans är kanske inte något plus den här gången. Med en ryggresa lär han nog fälla många även om stallkamraten kan bli tuff att slå.

4 S.G Dangerous gjorde det bra senast och gick fort över mål som trea bakom Goodwin Zet. Nu är det lång distans och det känns som ett klart plus för hans del. Han gick även med rycktussar senast för första gången men de rycktes aldrig. Spår 4 i volten är inte bra och det lär nog bli en lite långsammare start. Hästen är bra nog för att vara med i den främre träffen här.

Ranking: A: 3   B: 11-4-1   B/C: 12-6-8-2   C: 10-5-7-9

V86-4: Solänget 2140 m autostart

6 Rome Pays Off kan öppna rätt så bra bakom bilen och trivs med tätkänning. Nu har han fått spår 6 och kanske kan man nå ledningen här. Han fick kanske värsta konkurrenten i spetsstriden utvändigt om sig och bör väl kunna hålla ut Bengan sida vid sida. Från ledningen skulle det kunna bli seger då motståndet inte är det tuffaste.

5 Versace Face fick en snäll resa på innerspåret och hängde på klart bra. Det var tufft tempo hela vägen då Francesco Zet var lite pigg i loppet. Nu är motståndet klart enklare och han bör hamna vettigt på det. Hästen har visat form och jag skulle inte bli förvånad ifall han lyckas sätta nosen först.

2 Dundee As får Magnus upp i sulkyn och det känns som ett plus. Hästen har inte öppnat speciellt fort bakom bilen i de två senaste loppen men kanske kan Magnus få lite bättre snurr på honom. Det känns som att hästen är bäst i ryggar och Gocciadoro har kört honom så på slutet. Kapacitetsmässigt räds han nog ingen här och han fick ett perfekt spår.

Ranking: A: 6-5   B: 2-7   B/C:   C: 4-3-8-1

V86-5: Solänget 2140 m voltstart

13 Dino Cream var ute mot riktigt tuffa ston senast och möter klart enklare den här gången på papperet. Ett litet minus att man inte kan köra med bike nu när det är voltstart men hon fick springspår på 20 m tillägg. Hon är kvick i volt och skulle Ulf pricka starten kan man nog plocka flera placeringar direkt i starten. Hästen ser ut att vara i form och ska räknas tidigt.

10 Mellby Lion är rätt favorit men ser ut att bli lite väl stor sådan. Hon är härdad mot tufft motstånd och man siktade på att komma med i finalen till Stosprinten. Hon lär vara väl förberedd till det här loppet och tål att göra en del grovjobb. Spår 4 i volten är dock inte helt optimalt och jag tycker att det finns en del konkurrenter emot här. Vi testar att fälla henne.

15 Hunting Widow tycker jag är en riktigt bra häst men hon är ojämn. Ibland är hon inte på humör för att tävla och väldigt svår att räkna på. Hon trivs kanske bäst med utan rygg men hon tål att göra en hel del grovjobb. Svårt att räkna ut vilken prestation vi får den här gången men kapacitet för att vinna det har hon.

Ranking A: 13-10   B: 15-9-14   B/C: 4-8-6   C: 7-2-12-3-5-11-1

V86-6: Solänget 2140 m voltstart

12 Tekno Jerven är utan tvekan min förstahäst i loppet. Han har visat toppformen en längre tid och gick ruskigt bra efter galoppen senast i Finland mot hårt motstånd. Nu fick man spår 5 i volten och det behöver inte vara fel då det inte finns några hästar utvändigt om honom på springspår. Distansen känns inte som något minus även om han varit riktigt bra över kort distans också på slutet. Jag skulle inte bli förvånad ifall han är starkast till slut.

6 Ulvsåsen har jag respekt för och han har nu tre raka segrar. Han fick ett fint lopp senast men kunde haka på Olavs speedryck som han gjorde i slutsvängen. Hästen går hela vägen in i mål och gynnas kanske lite av medeldistans. Hästen är stark och tål att göra en del grovjobb ifall det krävs. Risken är att han får dra fram ett par av de värsta konkurrenterna på 40 m tillägg och det skulle kunna bli tufft att stå emot dem sista biten. Formen verkar vara bra för dagen och visst ska han räknas tidigt.

11 Månlykke A.M drar majoriteten av de tidiga strecken men mycket kan ändras fram till onsdag. Han gör det bra utan att glänsa och känslan man får är att han inte riktigt vill vinna sista biten. Han sträcker inte på sig som han gjorde när han var som bäst och får nog svårt att vinna igen. Magnus kör igen men de känns inte jätteheta för mig i det här loppet.

Ranking: A: 12-6  B: 11-5-10   B/C: 7-3-2   C: 9-1-8-4

V86-7: Solänget 2140 m autostart

10 Kiwi Sisu var grym senast som tvåa bakom Gigi Hanover. Wäjersten fick en bra inblick senast då han vann med Gigi Hanover och har nog en del respekt för honom. Litet minus med skor bak men hästen verkar bli bättre för varje start. Det känns som att utvecklingskurvan pekar rakt uppåt och han ska räknas tidigt här.

7 Cherokee Face möter klart enklare motstånd den här gången och trots spår 7 ska han ses med vettig vinstchans. Det finns ett par motbud som jag tycker man ska försöka fälla favoriten med. Styrkan finns för att kunna bli hängandes i spåren och sedan gå utvändigt om ledaren. Han kan vinna från olika positioner men som hårt spelad är han given att gå emot.

3 Galant Ima fick inget enkelt lopp senast och höll med tanke på det klart godkänt. Nu är det medeldistans och man fick ett bättre spår. Hästen kan öppna rätt så kvickt men kanske inte tar ledningen av egen kraft här. Roger säger att han tycker hästen är bäst i ryggar och vi får se vilket upplägg man väljer. Formen ser ut att sitta där och med en bra resa är han nog med långt framme här.

Ranking: A: 10-7   B: 3-6-9   B/C: 1-12   C: 4-5-11-8

V86-8: Solänget 1640 m autostart

3 Grand Ready Cash gick riktgt bra mellan hästar senast och nu fick man ett bra spår. Han kan inte vara med i någon spetsstrid men kan nog gynnas av hårt tempo under loppets gång. Nu är planen att testa en amerikansk sulky för första gången och det känns ju jätteintressant. Det här är en riktigt bra häst i grunden som kanske har gått framåt lite med det senaste loppet. Skulle kunna vara ett singelstreck ifall procenten inte drar iväg alldeles för mycket. Loppet känns rätt så öppet på förhand och kanske är det värt att försöka ta ställning i det här loppet.

6 Heartbeat Thunder trodde jag mycket på senast men hade helt fel både på vinnarspelet och i loppscenariot. Han öppnade klart långsammare än vad jag hade förväntat mig men det kanske inte behöver vara fel den här gången. Det kryllar av kvicka konkurrenter på framspår som kommer ladda över den korta häcken och vill till tät. Heartbeat Thunder skulle gynnas av högt tempo och hästen håller fin form fortsatt. Skulle han få ett vettigt lopp är jag inte främmande för att han skulle kunna sätta nosen först den här gången.

4 Mizai gillar dessa förutsättningar med kort distans och framspår. Skulle han komma till tät blir han förmodligen väldigt svårslagen. Det finns däremot kvicka konkurrenter invändigt och det ser ut som att det kan bli tufft att nå tät. Han går även bra i ryggar och Mats kanske hittar en bra position. Bra form men kanske är det ett litet minus med skor bak även om han var ruskigt bra med den balansen för tre starter sedan.

Ranking: A: 3   B: 6-4-2-8   B/C: 12-1-9-10   C: 7-5

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7500 rader] = 1875 kr
Skrällen
  • V86-5:
    #15 Hunting Widow
team-skrallen
Spiken
  • V86-2:
    #5 Eld Prinsen
team-spiken
Draget
  • V86-6:
    #12 Tekno Jerven
team-draget
Gå med i vårt andelslag!