V86 tips Solvalla 19/6

Publicerades den 18 juni 2024

Hej!

Vi ser fram emot en spännande V86 omgång på Solvalla där vinnarna från fjolårets Kriteriet och Oaks ska göra årsdebut. Svårbedömd form på dessa hästar och de fick bägge spår 7. Jag tycker omgången har ett gäng favoriter som lever farligt och går emot de flesta. Vi hoppas på fina race och bra väder.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Solvalla 2140 m autostart

4 Caughtredhanded fick ett passande läge bakom bilen och det är inte omöjligt att man sitter i tät efter en bit. Hästen trivs i ledningen och jag hoppas att Claes gör ett ordentligt försök till att ta sig dit. Han har tidigare öppnat lite ojämnt bakom bilen och spetsstriden känns relativt öppen på förhand. Hästen verkar vara i bra form och går även bra i ryggar. Min förstahäst i loppet och han kommer från en fin prestation.

5 My Honky Tonk Man stod nog för karriärens bästa prestation senast. Man testade att rycka bakskorna för första gången och han var verkligen den moraliske vinnaren i loppet. En häst som har haft stora problem med galopper och han är inte helt enkel att räkna på. Han har visat upp startsnabbhet bakom bilen men behöver också vara i balans för att kusken ska våga ladda. På kapacitet ska han räknas tidigt men det finns en viss galopprisk.

9 Erik the Phantom var ju bra i årsdebuten även om hästen agerade lite oinspirerat emellanåt. Han var ännu mer trög senast och verkade inte alls vara på humör för att tävla. Svårbedömd efter årets två starter men kapacitet finns ju. Han är stark och tål att göra en del grovjobb ifall motivationen finns. Som hårt betrodd är han bara en av flera.

1 Call Me Gleipner fick spår 1 och frågan är vart han hamnar. Kommer från en galopp i Kungapokalen och har varit chanslös på ledningen från spår 1 två gånger tidigare. Rankas ned p.g.a. läget.

Ranking: A: 4-5    B: 9-11-7-1    B/C: 8-12-3   C: 2-10-6

V86-2: Solvalla 1640 m autostart

9 Triton kördes på innerspåret senast och det löste sig väl ändå bra. Han spurtade som en demon över upploppet och blev knappt slagen av Don’t Say Gar. Han hade en galopperande häst utvändigt om sig som täppte till luckan en tag och kanske hade det gåt vägen ifall han hade fått fritt tidigare. Hästen ser ut att vara i toppform och är ju livsfarlig när han får smyga med i ryggar. Det finns startsnabba hästar på framspår som nog kan sätta färg på loppet. Kort distans känns inte som något minus även om hästen är väldigt allround. Han har en bra startrygg från början och bör hamna vettigt på det. Mats Gunnarsson kanske bara blåser ned konkurrenterna ifall det blir tempo i loppet.

4 Natural Mine är värsta konkurrenten som skulle kunna bli svårslagen här. Hästen är kvick från början och trivs ypperligt i ledningen där han sällan blir passerad. Han har däremot kvicka konkurrenter utvändigt och invändigt om sig. Känslan är väl att han kan hålla ut konkurrenterna men frågan är ifall han tar sig förbi 3 Deal Done Zet. Deal Done Zet håller fin form för dagen och trivs över kort distans. Det är dock inte givet att Lövgren vill köra i tät ifall chansen skulle finnas och då kanske man får tänka om lite i rankingen. Värt att försöka lyssna in senaste nytt kring spetsstriden. Från ledningen ser det ut att vara en toppchans men annars skulle han vara sårbar.

5 Cronos Degli Dei var blek i sin senaste start men dödens är kanske inte riktigt hans grej. Jag inbillar även mig att kort distans är ett klart plus för hans del och med rätt resa i ryggar blir han att se upp med. Nedstruken till spår 4 och ska räknas vid gardering.

Ranking: A: 9-4   B: 5-10-11   B/C: 1-3   C: 7-6

V86-3: Solvalla 2140 m autostart

3 Ninetta Boko har man ju trott på flertalet gånger i år utan att hon har levererat. Det känns inte som att man har kommit helt rätt på henne men snart borde väl formen sitta där? Senast ryckte man alla skorna och visst var det ett fall framåt. Bra läge bakom bilen och nu när Nurmos två hästar ska göra årsdebut är det givet för mig att testa gå emot dessa. Örjan känner hästen väl och förhoppningsvis får vi sen riktigt bra prestation på onsdag.

5 Queen of Power är en häst som jag gillar och som jag har följt länge. Hon har alltid visat kapacitet men man har kört rätt så snällt med henne. Hon kan öppna fort bakom bilen, vilket hon visade senast men har ibland galopperat när man laddat henne. Intressant med Björn Goop upp för första gången och det ju bra senast när Örjan fick chansen. Jag hoppas att Björn sänder henne till spets och då kan hon nog leda länge. Svårt att veta vart Nurmos duo står för dagen men Queen of Power har fin form.

9 Staro Raili gillar jag skarpt och hon vann enkelt senast. Starten blev avgörande och när hon satt i ledningen fick hon bestämma tempot helt och hållet. Klart tuffare motstånd den här gången men hon har också varit igång och tävlat medans Nurmos duo ska göra årsdebut. Eventuellt kört man barfota runt om men hon är just nu anmäld med skor runt om precis som senast. Given på min kupong.

7 Adriatica och 10 Granger såg ut att gå en duell i Svenskt Trav-Oaks förra året där Adriatica till slut vann och Granger blev femma. Båda dessa är ju jättespännande att följa i år men Adriatica ser ut att bli väldigt hårt spelad i årsdebuten. Hon är snabb men tar ingen ledning av egen kraft och bör väl inte bli släppt dit heller. En häst som har en fantastisk inställning och visst skulle hon kunna vinna på ren klass. Som storfavorit är hon ändå given att gardera för mig.

Ranking: A: 3-5    B: 9-7-10   B/C: 2     C: 1-6-8-4

V86-4: Solvalla 2140 m voltstart

4 Easter Egg har jag som ett tänkbart singelstreck. Jag står väl lite och väger ifall han kan vinna detta från dödens ifall det krävs eller om 6 Denaro Diabolik kommer till ledningen från sitt springspår och leder runt om. Jag gillar ändå intrycket på Easter Egg i de två senaste starterna när han vunnit enkelt med krafter sparade. Det är en rejäl häst som är stark och tål att göra grovjobb. Spår 4 i volten är lite knepigt och visst finns en galopprisk. Han såg dock väldigt fin ut när han hade spår 1 i debuten i voltstart och öppnade väldigt bra den gången. Känslan är att det är en riktigt bra häst och jag har honom som spik just nu. Gynnas givetvis nu av strykningen på 6 Denaro Diabolik men kommer bli mer spelad.

6 Denaro Diabolik gjorde ett bra lopp senast och gick bra som tvåa. Nu fick man springspår och vi får se ifall Ulf lyckas pricka starten. Hästen travade inte som bäst i sina två första starter i år men Markus tycker att travet flöt bättre senast. Jag är inte säker på att man bara tar sig till ledningen men skulle man hitta dit, kan han leda loppet runt om.

10 Anacott Steel är skrällen i loppet. Hon har gått i mål med krafter sparade på slutet och senast såg hon riktgt fin ut över mål. Helst ska hon väl ha en smygresa där det löser sig sista biten för att hon ska kunna avsluta som bäst. Vi får se ifall man kör lite mer offensivt den här gången med tanke på att hon suttit fast två gånger på raken. Formen verkar vara på topp och passas vid gardering.

Ranking: A: 4   B: 10-8   B/C: 12-9-3-2-7    C: 15-1-11-5-13-14

V86-5: Solvalla 2640 m autostart

2 Ready West var det mycket positiva rapporter kring senast och hästen blev störd av två konkurrenter som krokade fast i varandra senast i första sväng. Surt värre den gången men skönt att man blev belönad med ett bra spår nu. Hästen kan ju öppna bra bakom bilen och det kryllar inte av startkanoner. Känslan är att han tidigt sitter i tät och då är han hästen att slå. Amerikansk sulky för första gången och lång distans klarar han nog säkert av. Mats siktar säkert på att leda runt om men det finns starka konkurrenter som tål att göra grovjobb. Han var trea näst senast knappt slagen av Fire Brigade och dessa två fick en liknande resa. Skiljer sig väl mycket i procent i nuläget mellan dessa. En svår omgång för mig att hitta spikar och jag landar någonstans här att han ska leda runt om.

6 Competivo gjorde sitt livs lopp senast och vi hoppas att hästen har hittat tillbaka nu. Han inledde väldigt lovande med tre raka segrar sedan har han gjort det okej utan att glänsa. Nu har man testat att rycka skorna på slutet och kanske är det som hästen har behövt. Han fick ett tufft lopp senast men vann hur enkelt som helst och den långa distansen känns inte som något minus. Hästen är rätt så kvick men fick spår utanför de värsta spetshoten. Det borde bli svårt att nå någon ledning men han visade senast att han inte är i behov av den.

10 Sonesta tycker jag inte att man får glömma bort vid gardering. Nu ska man testa på lång distans för första gången och vi får se hur hon kommer tackla det. Det surrades väldigt mycket kring den här hästen under fjolåret och hon flög fram i sin årsdebut. Det ser ut som att hon har tagit kliv i sin utveckling under vintern och stöter på tufft motstånd den här gången. Skulle hon få ett lopp i ryggar är jag inte främmande för att det skulle kunna räcka hela vägen med tanke på avslutningen senast.

Ranking: A: 2   B: 6-10-3-5   B/C: 4-9-1   C: 11-8-7 

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

5 Esperia Font är väl rätt favorit men ser ut att bli en väl stor sådan. Hon var jättebra i sitt senaste framträdande men skulle kunna få svar invändigt. 4 Denali Doc håller toppform för dagen och där vill Markus B Svedberg gärna köra i tät ifall han kommer dit. Han i sin tur har 3 Narita invändigt som galopperade i spetsstriden senast dessa två hade spår nära varandra bakom bilen. Narita som kommer från en bra prestation och frågan är hur Conrad tänker i starten. Skulle det lösa sig kan favoriten givetvis vinna från olika positioner men jag är inte helt säker på att hon bara gör det från dödens. Högst vinstchans men det lurar konkurrenter i vassen.

10 Urbina Southwind var bra senast även om jag hade förväntat mig kanske lite mer. Tittar man på tiden hon sprang så var det ju jättebra och Dutchesss Sun verkar vara en stenhård märr. Samtidigt var banan ruskigt snabb den dagen och de sprang t.ex. klart fortare i klass 2 finalen samt vann vinnare i Fyraåringsloppet på en snabbare tid än Urbina så man ska inte stirra sig blind på hennes tid. Kanske är hon vassare i ryggar och hon möter ingen Dutchess Sun den här gången. Hon har tävlat bra med skor runt om och vanlig vagn tidigare och kommer säkert ha en vass avslutning att tillgå.

7 Mi Amore Bros fick stryk senast av Dutchess Sun och var chanslös att hänga på trots en fin resa i rygg. Hon höll farten bra och ska räknas igen här. Hon tål att göra en del grovjobb men spåret kunde såklart ha varit bättre. Plockas med vid gardering.

Ranking: A: 5-10   B: 7    B/C: 12-4-3-6    C: 9-1-2-11-8

V86-7: Solvalla 2140 m autostart

2 Dancer Brodde är mitt förstastreck och en tänkbar spik i nuläget. Vi får väl se vart procenten hamnar men just nu är han spelad under 10%. Vi får se hur spelarna väljer att hantera honom då hästen är svår att räkna på. Han kan mycket när han är på topp men har problem med galopper framförallt i första sväng. Han galopperade där i årsdebuten och det är givetvis inte positivt. Man ska byta huvudlag på honom till den här starten och slänga på ett helstängt för första gången. Kanske gör det honom mer fokuserad och felfri blir han nog att räkna med. Han gick bra efter galoppen senast och har varit inne och gått två banjobb. Formen är jag inte rädd för men han har två raka galopper och han behöver börja sköta sig. Felfri kan jag se honom leda det här loppet från start till mål.

6 Y.Not Diamant blir säkert favorit då han kommer med fyra raka segrar. Hästen är startsnabb och trivs i ledningen. Skulle han komma till ledningen på nytt här är chansen stor att han tar femte raka segern. Det här är en riktigt bra häst helt enkelt men att slå Dancer Brodde från dödens borde kunna bli en tuff uppgift.

8 It’s Peppertime fick loppet lite kört i halsen senast när konkurrenterna eldade på över den långa distansen. Banan var jättesnabb men att köra första 500 m i 1.07 fart och första 1000 meterna efter 1.09 så var nog Jorma minst sagt nöjd. Hästen var dock bara bäst och han visade upp en ruskig fin form. Nytt världsrekord blev det och vi får se hur han matchar det här motståndet. Hästen tål att göra grovjobb och vi får se ifall man rycker skorna precis som senast.

Ranking: A: 2    B: 6-8-4    B/C: 9-10   C: 5-1-7-3

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

1 Killiam Fromentro blir väl förstastrecket här men det är ingen jag vill luta mig emot. Han är startsnabb men frågan är ifall han lyckas hålla ledningen från spår 1. Det finns väl på kartan att han skulle kunna få överta ledningen i ett andra skede och även bli fast på innerspåret. Svårt att veta vart han hamnar men Gocciadoro kommer göra allt för att behålla ledningen. Man har siktat hit och hästen har ju varit bra även om han blev utmanad rejält senast. Intressant spetsstrid.

9 Nelson Greenwood galopperade senast när Stefan ryckte extra växeln. Hästen sjabblade till med aktionen och det var en framskjuten placering som rök. Han har galopperat tidigare och hästen är inte helt att lita på. Han var knappt slagen näst senast av Killiam Fromentro och kanske skulle kunna få revansch här. Formen verkar vara på topp och med de rätta ryggarna kommer han nog kunna avsluta vasst på nytt. Skräll!

7 Fame And Glory ska göra årsdebut och det ska bli väldigt kul att se honom på banan igen. Han vann Kriteriet förra året och såklart siktar man mot Derbyt med honom. Nurmos säger att hästen har gått ett par rundbanejobb där han körde 1.22 i 2000 meter som snabbast med träningsbalans och träningsvagn. Hästen är såklart inte i någon toppform och vi får se hur Björn väljer att lägga upp det från spår 7 nu i comebacken. Det är inte hans viktigaste lopp och känslan är väl att han skulle kunna hamna sist. Tufft att begära seger och som favorit är han inte jättehet för mig. Eventuellt amerikansk sulky för första gången. En jättebra häst men formen är svårbedömd och läget drar ned vinstchansen.

Ranking: A: 1-9   B: 7-3-11-12   B/C: 5-4-6   C: 8-10-2

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7350 rader] = 1837.50 kr
Skrällen
  • V86-3:
    #9 Staro Raili
team-skrallen
Spiken
  • V86-4:
    #4 Easter Egg
team-spiken
Draget
  • V86-1:
    #4 Caughtredhanded
team-draget
Gå med i vårt andelslag!