V86 tips Solvalla & Bergsåker 28/2

Publicerades den 28 februari 2024

Hej!

Dags för en ny V86 omgång som den här gången körs på Bergsåker och Solvalla. Ni finner mina tankar och tips här nedanför.

Skulle ni vara intresserade att vara med på en andel kan ni klicka på länken nedanför.

Gå med i DBS-andelslag!

V86-1: Bergsåker 1640 m autostart

2 Underbarosåfin har blivit nedstruken till spår 1 som är väldigt bra på Bergsåker. Henrik Svensson kommer ladda det som går från början och vill köra i tät. Han har ett par kvicka konkurrenter utvändigt om sig, framförallt behöver han hålla ut 4 Global Dash. Jag är inne på att Henrik lyckas hålla upp ledningen och han är en tänkbar spik. Hästen trivs ypperligt i ledningen och har sett formstark ut på slutet. Kördes snällt invändigt senast och gick i mål med mycket krafter sparade. Mötte klart tuffare motstånd den gången också.

4 Global Dash ska göra årsdebut och det är alltid lite svårbedömt. Hästen har tävlat bra med skor tidigare men kan behöva loppet. Han är väldigt startsnabb och är nu nedstruken till spår 3. Daniel kommer säkert testa från start men visst borde det bli tufft att ta en längd på 2 Underbarosåfin. En viktig spetsstrid som troligtvis avgör mycket av loppet.

10 Ellis Pride var kanske inte som bäst senast men var fin gången innan. Nu möter han ett par bra konkurrenter men kan också bättre än vad han visade senast. Blir det tempo kanske han kan komma in i matchen. Ifall man garderar tycker jag nog att man kan betala för honom också.

Ranking: A: 2  B: 4-10   B/C:  5-9-6    C: 7-8-3-11-12

V86-2: Solvalla 2140 m voltstart

5 Cameron tycker jag känns spännande i det här loppet. Spår 5 i volten är såklart inte optimalt men kapacitetsmässigt tror jag att han står sig bra här. Kliver han bara iväg från start tror jag på en stark prestation. Han kördes passivt i årsdebuten och gick i mål med alla krafter sparade. Kan säkert gått framåt lite med det loppet och han är tidig för mig.

2 Ten O´Clock kommer med två raka segrar och verkar ha hittat nya växlar. Det ska även nämnas att hon startade med bara fyra dagars mellanrum och såg nästan ännu bättre i den senaste starten. Hon trivs i ledningen och jag är inne på att hon når den positionen på nytt. Hon har visat sig vara kvick i både volt och bakom bilen. Spår 2 är lite snävt men chansen kan nog finnas att köra sig till tät efter en bit ifall Ken Ecce inte prickar starten perfekt. Hästen verkar vara bättre än någonsin och visst ska hon vara betrodd på nytt.

9 K.F.C Sox är en rätt så fin häst som kanske smugit lite under radarn. Han har väl gjort helt okej lopp utan att riktigt glänsa. Samtidigt har han mött bra hästar och känslan är att han haft lite otur där. I de tre senaste starterna har han fått stryk av två hästar från Timo Nurmos och en riktigt bra från Johan Untersteiner. Med rätt resa är jag inte främmande för att han skulle kunna sätta nosen först här.

Ranking: A: 5-2-9   B: 3-8-11  B/C: 10-1  C:6-12-7-4

V86-3: Bergsåker 2140 m voltstart

3 Sol Storm ser ut att ha en passande uppgift och visst är det ett spikförslag. Han kommer säkert bli storfavorit men ska nog vara det med tanke på han senaste prestationer. Hästen har sett grym ut och vunnit hur enkelt som helst. Litet minus att han behöver tävla med vanlig vagn nu när det är voltstart. Samtidigt ska värsta konkurrenten ta 40 m på honom och det borde bli svårt när de mer eller mindre sprungit samma tider på slutet. Hanna lär ta en lugn start för att sedan sätta fart mot ledningen och därifrån borde han bli mycket svårslagen.

10 Tekno Jerven står ensam på 40 m tillägg men gynnas av att det inte är så många konkurrenter att runda. Skötte sig senast men blev lite pigg efter att man laddat honom från start. Han höll farten bra och fick stryk av en riktigt bra häst. Det borde bli svårt att plocka 40 m tillägg på Sol Storm men han är given vid gardering.

4 Järvsö Kurt har fått ett lopp i kroppen och kommer säkert vara lite rappare till den här starten. Han är väl lite mer stark än snabb men besitter ändå fin kapacitet. Spår 4 är inte helt optimalt men samtidigt gynnas han av att inga hästar står med springspår. Blir nog en lugn start och sedan får vi se hur offensiv Mats väljer att vara.

Ranking: A: 3   B: 10  B/C: 4-7   C: 5-2-6-1-9-8

V86-4: Solvalla 2640 m autostart

2 Say No More Zaz tycker jag är lite intressant här. Han är startsnabb och har stått för en del bra prestationer. Var inte som bäst senast och har blivit behandlad efter det loppet. Ska ha gått ett banjobb förra veckan och känts fin. Alf har tankar på att köra i tät men kan också tänka sig att släppa ledningen. Det vore ju roligt ifall han spände bågen och hästen bör få en fin resa.

3 Victory Eagle är väl en berättigad favorit men ingen som jag vill gå fullt ut på. Han fick ett bra utgångsläge och känslan är väl att han sitter i tät efter en bit. Han tar nog inte sig förbi 2 Say No More Zaz av egen kraft men jag tror att Alf Nordemo tar ryggen på 3 Victory Eagle. Victory Eagle gör jämna prestationer och har inga problem med distansen. Risken finns att han får fuska bort en del i ledningen och då blir han förmodligen svårslagen. Skulle han få lite press under loppets gång eller få lägga mycket kraft för att ta sig till ledningen, är jag inte helt säker på att han står pall hela vägen. Han fick regelrätt stryk från ledningen näst senast och vann senast efter att Tug Of War galopperat som ledare in mot upploppet. Skulle han få svar om ledningen, så tror jag nog att han är illa ute.

12 Rendez Vous fick ett tufft läge men det visste man också när man anmälde till denna spårtrappa. Han är klart gynnad av distansen och visade senast att han är bra. Det fanns nog en del krafter sparade och visst är han bra för ett sånt här lopp. Sköter han sig kan han nog göra en del grovjobb under slutrundan.

Ranking: A: 2-3   B: 12-9-5  B/C: 4-6-8   C: 1-10-7-11

V86-5: Bergsåker 2140 m autostart

11 Needle´em håller fin form och intrycket senast var mycket bra. Han hade den gången spår 12 och det såg svårt ut att runda alla under slutrundan. Han klev dock enkelt runt hela fältet och vann tillsynes helt okörd. Det fanns åtminstone krafter sparade och med lite tempo i loppet, skulle han kunna vinna på nytt.

3 H.P Roadrunner är startsnabb och den som jag tror kommer sitta i ledningen. Hästen kommer nog köras i den positionen och håller toppform för dagen. Vann senast från ledningen på ett enkelt sätt men möter också tuffare motstånd den här gången. Jag tycker dock att han blir väldigt bortglömd med tanke på läget och formen.

9 Woodcutter trodde jag en hel del på senast med tanke på hur fin han var i sin årsdebut. Han gjorde ett bra lopp men det blev för många att runda. Hästen fick springa på i både tredjespår och fjärdespår under slutrundan. Bättre läge denna gång och jag räknar med en stark prestation.

1 Mellby Kaliber drar en hel del streck, vilket jag finner väldigt märkligt. Debut för Wäjersten men hästen gör årsdebut och fick bricka 1. Han är inte speciellt startsnabb och det ser ut att kunna bli problem från start. Rankas ned.

Ranking: A: 11-3-9   B: 7-5  B/C: 4-10-1  C: 2-8-12

V86-6: Solvalla 1640 m autostart

10 Kapten Nemo var grym näst senast på Mantorp och senast på Solvalla gick han in mål med alla krafter sparade. Nu möter han enklare motstånd och jag väljer att ranka honom först här. Han tål att göra grovjobb och trivs över kort distans. Vid minsta klaff tror jag att han dyker upp i segerstriden.

6 Lawina tycker jag är jätteintressant i loppet när jag läser 1%. Hon imponerande förvisso inte i sin årsdebut men jag tyckte ändå att hon såg fin ut. Hon fick lägga en rejäl speed för att ta sig till ledningen men blev trött sista biten. Behövde garanterat det loppet och kort distans ser jag inte som något minus. Även ett plus med amerikansk sulky och hästen är väldigt startsnabb. Jag tror att Zeb Jonasson blåser förbi favoriten och hade gärna sett att man kör i den positionen. Risken finns kanske att man släpper med tanke på att hon fick ett tufft lopp senast. Men till 1% tycker jag att hon är väldigt intressant.

4 Yucatan Diamant har två raka segrar nu i Katja Melkkos regi. Katja som verkar göra allting rätt för dagen imponerar verkligen. Yucatan Diamant öppnade bättre senast men jag tror inte att man håller ut 6 Lawina ifall man väljer att ladda henne. Jorma kommer säkert vara aktiv och kanske kan man få överta ledningen i ett senare skede. Jag är dock inte säker på att kort distans är hans melodi och som storfavorit är han helt given att gardera för min del.

Ranking: A: 10-6   B: 4-9-12-3   B/C: 1-8-5   C: 7-2-11

V86-7: Bergsåker 2140 m autostart

12 Hunting Widow tycker jag är omgångens bästa spik just nu. Hon håller toppform för dagen och imponerande senast genom att plocka ned Quantity Of Time från dödens. Den prestationen var mycket bra och jag är inne på att hon vinner från dödens på nytt. Jag tycker att hon möter enklare motstånd den här gången och när Olivia C.H fick spår 1 så ser uppgiften mycket passande ut. Jag tror att 8 Just More Fun kör sig till tät och sedan kommer ingen riktigt vilja ha tempo i loppet. Då kommer William köra sig fram utvändigt om ledaren och väl där tror jag bara att hon vinner. Slipper hon bara trafikproblem under vägen, så tror jag på seger här.

10 Sally Maclennane har varit ut mot tuffa konkurrenter på slutet och känns lite bortglömd här. Hon har en vass avslutning att tillgå och vid gardering känns hon given att plocka med på kupongen. Man har vässat henne lite extra inför den här starten och med rätt ryggresa, skulle hon kunna vara med i segerstriden.

8 Just More Fun vann senast från ledningen och hon har tidigare visat att hon trivs i den positionen. Det slår däremot inga gnistor kring henne och jag tror hon får det tufft att stå emot 12 Hunting Widow. Skulle hon få bestämma helt i ledningen kan det givetvis räcka hela vägen. Som spetsfavorit rankas hon ändå en bit upp.

Ranking: A: 12   B: 10-8-1  B/C: 11-5-9  C: 2-7-6-3

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

5 Gatling tycker jag känns mest intressant i avslutningen. Han gjorde årsdebut senast och vann på ett väldigt enkelt sätt från ledningen. Känslan man fick vara att han har tagit vinterträningen på ett bra sätt. Han är ingen blixt bakom bilen men öppnar klart vettigt. Håller han inte ut 6 Florence Ima är jag inne på att han får överta ledningen från henne då den hästen tävlar bäst bakifrån. Dessutom sätter man på Gatling jänkarvagnen och Petter Karlsson gillar att vara offensiv. Når man ledningen ser det ut att vara en bra chans.

10 Beenthereseenthat tycker jag blir bättre för varje start. Jag spikade honom senast men fick se Sandokan brotta ned honom sista biten. Jag tycker att båda två stod för ruskigt bra prestationer. Nu får han chansen att tävla bakifrån och han ska räknas tidigt i det här gänget.

6 Florence Ima verkar hålla fin form för dagen och sitter nog kanske i vinnarhålet. Jag tror nog inte att man testar att köra henne i tät över fullväg och man säger själva att hon är bäst i ryggar. Gick med en ryckhuva senast och det gav en fin effekt tyckte kusken. Inte helt borta ifall det klaffar perfekt med positionerna.

Ranking: A: 5   B: 10-6-7-9-12   B/C: 11-3    C: 2-1-8-4

Spelförslag
 • V86-1: 2 Underbarosåfin
 • V86-2: 2 3 5 8 9 11
 • V86-3:3 Sol Storm
 • V86-4: 2 3 5 8 9 12
 • V86-5: 3 5 7 9 11
 • V86-6: 3 4 6 9 10 11
 • V86-7: 12 Hunting Widow
 • V86-8: 5 6 7 9 10
 • 5400 rader, systemkostnad 1350 kr
Skrällen
 • V86-6:
  #6 Lawina
team-skrallen
Spiken
 • V86-7:
  #12 Hunting Widow
team-spiken
Draget
 • V86-5:
  #3 H.P Roadrunner
team-draget
Köp en andel till V86