V86 tips Solvalla & Jägersro 27/3 jackpot 19 miljoner kr

Publicerades den 26 mars 2024

Hej!

Förra veckan radade favoriterna upp sig och det blev Dubbeljackpot. Drygt 10 miljoner kr extra den här veckan således i åttarättspotten.

Veckans V86 omgång körs på Jägersro och Solvalla.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni gå med i vårt andelslag. Ni finner våra andelar här👇

Gå med i vårt andelslag!

Svår V86 omgång på förhand tycker jag. Dock tyckte jag det såg klurigt ut förra veckan med och det blev ju tvärtom. Värt att tänka på är att det var mycket sena utrustningsändringar förra veckan. Det kan göra att min ranking kastas om den del. Vi lär få samma även den här veckan, tror jag.

V86-1: Jägersro 2640 m autostart

5 Mateo Di Quattro är rätt favorit men jag lutar åt att gardera. Hästen är mer stark än snabb och gynnas av den längre distansen. Han kommer dock få det svårare att vinna nu när banorna blir snabbare. Den här gången möter han kanske inte det tuffaste motståndet och han startar med högst vinstchans. Kommer säkert att köras offensivt och kan vinna från dödens. Ledningen vore ett plus men Tyler Mifsud aviserar att han inte tänker släppa ledningen med 1 Federer och det kan försvåra det för favoriten.

3 Vanity Flair är en bra häst som inte fungerade med barfota senast. Hästen blev tassig och man återgår till skor runt om. Han tål distansen och har en vass avslutning att tillgå. Skulle kunna speeda ned favoriten sista biten.

6 America Dream satt fast senast med krafter sparade senast och har nu fått två lopp i kroppen. Hästen kan vara riktigt bra men har varit lite ojämn. Den långa distansen fungerar han över och vid bredare gardering tycker jag att man kan plocka med honom.

Ranking: A: 5    B: 3-6-1   B/C: 2-4    C: 9-8-10-7

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

9 Gentiane Evening är min skräll i loppet. Hon ska köras i ryggar för att prestera som bäst och hon hade blivit farlig senast ifall luckan uppstått. Mats E Djuse kör igen och han är säkert sugen på att låta henne få chansen den här gången. Jänkarvagn på nu när det är autostart och hästen har haft form en längre tid. Med rätt resa blir hon att se upp med!

10 Roger Moore känns intressant i den här starten och planen är att rycka alla skorna. Hästen ska ha tävlat så en gång tidigare i Jims regi men det blir första gången för Kevin. Hästen kommer från en seger där kusken körde rätt så avvaktande men helt rätt. Hästen håller fin form och kanske kan få lite effekt av att rycka skorna. Ska räknas tidigt.

7 Eteria ska göra comeback och är svårbedömd. Rapporterna gick i dur tidigt i hennes karriär men hon har endast startat sex gånger. Hon har haft en hel del problem med hälsan och förhoppningvis får hon vara frisk. Spår 7 är inte speciellt bra och det kan bli en dryg inledning. Inte otänkbart att man kan köra sig till tät men det skulle kunna kosta. Som storfavorit är hon given för mig att gardera.

Ranking: A: 9-10   B: 7-11-1-5   B/C: 12-2    C: 4-8

V86-3: Jägersro 2140 m autostart

6 Vicky Montoya avslutade bra senast mellan hästar och var knappast tom i mål. Hon kan nog inte vara med i någon spetsstrid och Malte får söka position. Jag håller Malte Handfast som en intressant kusk och en väldigt bra sådan för dessa sammanhang. Det brukar kunna bli bra tempo i dessa lärlingslopp och då kanske Vicky Montoya kan fälla alla till slut.

2 Hilding Tif blev rejält trött senast men mötte också ett par vassa konkurrenter. Nu fick man ett perfekt spår och hästen tål att göra en del grovjobb. Intressant med barfota runt om och han skulle gynnas ifall det blev jämnt högt tempo. Borde vara lite vassare med tätare starter.

3 Place Royal vann på ett bra sätt senast och kan nog vara lite vassare den här gången. Jag tycker däremot att medeldistans inte är något plus för honom och det finns flera startsnabb hästar på framspår. Körs av en kusk med väldigt få starter innanför västen men kanske kan de reda ut den här uppgiften. Lär bli favorit och jag rankar ned honom en bit.

Ranking: A: 6-2   B: 12-3-9   B/C: 1-4-5    C: 10-11-7

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

7 Elevan As har jag som en tänkbar spik just nu men vi får se hur det sista snacket låter. Inför så låter Reijo nöjd och tror på en stark prestation direkt i comebacken. Hon är väl förberedd och ska ha gått ett banjobb inför den här starten. Hästen är väldigt startsnabb när man väljer att ladda och jag är inne på att man kan få överta ledningen av 6 M.T Tapdancer. Från ledningen bör det vara en bra vinstchans men värt att lyssna in hur Åke Lindblom tänker. Skulle hon få svar om ledningen är hon givetvis sårbar. Tidigt i veckan så har Åke inte spikat någon taktik och vi får följa upp det. Vill han köra i ledningen med 6 M.T Tapdancer spikar jag inte 7 Eleven As.

10 Norris kommer med två raka segrar och har sett fin ut. Nu ska man rycka bakskorna för första gången och det kan nog ge en kick. Ställs mot ett par tuffa konkurrenter och bakspår är inget plus. Formen är i alla fall på topp och det kanske väger över till hennes fördel då Reijos duo inte kommer med toppform.

1 Lavender var mycket fin i debuten för Reijo Liljendahl men har inte startat på drygt tre månader. Svårbedömt hur man kommer att öppna från spår 1. Eventuellt amerikansk sulky på till den här starten och Reijo tror på en bra prestation direkt. Kan säkert vara med i segerstriden ifall det löser sig från spår 1.

Ranking: A: 7    B: 10-1-6-2-11    B/C: 5-4   C: 3-9-8

V86-5: Jägersro 2140 m autostart

6 Vivienne Tif vann senast enkelt från ledningen och stod verkligen på tur för en seger. Har visat form en längre tid och gynnas av att kunna tävla barfota. Hästen är nedstruken till spår 1 och är oöm för positioner. Det hade givetvis varit ett plus ifall hon kom till ledningen men hon tål att göra grovjobb. Jag har henne som spik i nuläget då hon kan vinna från olika positioner.

3 Opulence ska göra debut nu i ny regi. Hästen kommer med fin form från Ulf Stenströmer och håller säkerligen samma form som i den senaste starten. Bra spår och hästen har visat fina takter på slutet. Gjorde en stark prestation senast och gick i mål med en del krafter sparade. Given vid gardering.

2 Dencos Miss Caruso har höjt sig på slutet med barfota runt om. Öppnade klart förbättrat senast men nu är det spår 1. Man sätter däremot på ett blinkers huvudlag till den här starten och det kan nog få henne att öppna lite bättre från start. Körs kanske i ledningen ifall man lyckas hålla upp den och hon har sett fin ut på slutet.

Ranking: A: 6   B: 3-2-9   B/C: 7-4-8-5

V86-6: Solvalla 2640 m autostart

9 Donna Summer blev het senast i ledningen och det ska egentligen inte gå att vinna när hon varvade på 1.10.3. Hon höll dock farten tillräckligt trots trötta ben sista biten. Prestationen var riktigt bra även om man såklart inte vill att hästarna ska skena runt sådär. Kapacitet finns det gott om och nu kör man säkert i ryggar. Lyckas hon hålla sig lugn, kommer hon säkerligen ha en vass avslutning sista biten.

3 Capiroska Font gick bra senast men loppet blev ju väldigt konstigt kört när Donna Summer skenade runt. Har fått två lopp i kroppen nu och börjar närma sig formen. Hästen är inte speciellt kvick från början men fick ett bra utgångsläge. Man ser ut att fortsätta med barfota och amerikansk sulky till den här starten. Känslan är att distansen kan vara ett plus.

4 Carroty får Jorma Kontio upp bakom sig och det skulle kunna passa bra. Jorma trivs med att köra i spets och det gör även Carroty. Lite svårbedömd form nu när det är årsdebut men hästen ska ha tränat på fint. Är kvick ut och kanske kan vara ledaren efter en bit. Har vunnit över distansen tidigare men det finns starka konkurrenter som skulle kunna göra det tufft under slutrundan. Inte omöjligt att man leder runt om men svårbedömd form.

8 Rosemary Tile avslutade bra senast men är ju gigantisk favorit i nuläget. Över 50% och det måste ju sjunka en hel del fram till spelstopp. Avslutade väldigt bra senast efter en smygresa på innerspår och har form. Möter ett par tuffa konkurrenter och som storfavorit är hon helt given att gardera.

Ranking: A: 9-3-4   B: 2-8-7    B/C: 6-1   C: 10-5

V86-7: Jägersro 1640 m autostart

2 Casteggio galopperade senast in mot första sväng men öppnade ändå bra bakom bilen. Ska vara bättre till den här starten och eventuellt blir det en amerikansk sulky. Man vill att hästen ska trava men helt otänkbart är det inte att man lyckas ta sig till ledningen. Från ledningen hade han varit mycket intressant att se och han ska räknas tidigt. Gynnas av att 3 Slave To Cal har blivit struken.

4 Capo Face gör en intressant årsdebut. Har inte startat på drygt fem månader men visade kapacitet under fjolåret. Vi lär få info från stall Kolgjini under onsdagen och hästen lär såklart behöva något lopp innan formen infinner sig. Skulle kunna vinna på kapacitet och är anmäld med en amerikansk sulky för första gången.

3 Slave To Love Cal såg väldigt fin ut senast och vann med krafter sparade. Han trivs över distansen och vore gynnad av att komma till ledningen. Han är kvick ut men absolut ingen blixt första biten. han kan nog hålla ut konkurrenterna men frågan är ifall han lyckas ta en längd på 2 Casteggio, ifall de väljer att ladda från start. Barfota fram är ett plus och han ska räknas igen.  Struken!

12 Ytowns Magnifik känns som en mycket sårbar favorit. Borde trende nedåt rejält och Joakim Lövgren ligger lite lågt. Spår 12 över korta häcken är allt annat än enkelt och hästen är ju speciell. Han har enkelt för att bli het i loppen och frågan är hur Joakim ska lägga upp det här. Ingen favorit att hålla i handen.

Ranking: A: 2-4   B: 3-1-6   B/C: 12-7-5   C: 9-8-11

V86-8: Solvalla 1640 m autostart

1 Joanne Leejs är väldigt startsnabb och trots kvicka konkurrenter utvändigt tror jag ingen snuvar henne på ledningen. Hon har kanske inte sett som bäst ut på slutet men vi får se ifall hon tänder om den här gången. Det som talar för är att hon är gynnad av distansen och har gått bra i ledningen förut. Jörgen S Eriksson är inne på att köra i tät och hoppas att hon ska bli lite extra taggad där. Jag kan se henne leda runt om i det här loppet.

5 Pellegrino Pellini vann direkt i sin comeback och stod för en fin prestation. Han är startsnabb och kommer säkert kunna öppna bra från spår 5. Har kvicka konkurrenter invändigt om sig och det blir nog ingen ledning. Distansen trivs han över bör gått framåt med förra loppet. Kan vinna från olika positioner.

11 Vanilla Run hängde på Pearl Kayz bra senast och såg ut att ha en del sparat i mål. Fick förvisso en perfekt resa i rygg men de var långt före övriga konkurrenter. Enklare motstånd denna gång och det skulle kunna bli högt tempo i det här loppet. Amerikansk sulky på till den här starten och hon ska inte nonchaleras trots läget.

Ranking: A: 1-5    B: 11-7-9   B/C: 4-3-2-8    C: 6-10-12

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader rader] = 1800 kr kr
Skrällen
  • V86-2:
    #9 Gentiane Evening
team-skrallen
Spiken
  • V86-5:
    #6 Vivienne Tif
team-spiken
Draget
  • V86-8:
    #1 Joanne Leejs
team-draget
Gå med i vårt andelslag!