V86 tips Vaggeryd jackpot 12 miljoner kr

Publicerades den 24 juni 2024

Hej!

Förra veckan var det V86 på Solvalla och det blev en favoritparad. Solvalla är min hemmabana och det är trevligt att gå på trav men det går inte att blunda för trenden senaste tiden. Solvalla är stående bana under V86 Xpress större delar av året och frågan är ifall det verkligen ska vara så. Vi hade alltså tidigare i år fem raka V86 Xpress omgångar med jackpot eller dubbeljackpot. Solvalla var med samtliga omgångar och datumen som gäller är 17 april (dubbeljackpot), 24 april (jackpot), 1 maj (jackpot), 8 maj (dubbeljackpot) och 15 maj (jackpot). Den 22 maj var det V86 Xpress på Bergsåker och Jägersro. Utdelningen på 8 rätt blev 8 603 385 kr. Den 29 maj var det Åby och Bollnäs på V86 Xpress som resulterade i att ingen prickade 8 rätt. Efter dessa Xpress omgångar var det V86 på Åmål och Tingsryd. Bägge dessa omgångar blev utdelningen på 8 rätt rätt så hygglig. Drygt 59 000 kr på Åmål och drygt 357 000 kr på Tingsryd. När vi sedan vänder tillbaka till Solvalla så landar utdelningen på blyga 3447 kr. Det säger en del men inte hela sanningen. När Solvalla har saxat med andra banor som t.ex. Bergsåker eller Bjerke har vi sett flera storfavoriter vinna på dessa banor också.

En svår nöt att knäcka helt klart där ST/ATG har en del att fundera kring. Vi får se vart utdelningen landar nu på Vaggeryd men min känsla är det kan ge rejält betalt på 8 rätt.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Vaggeryd 3654 m voltstart

13 Gamin Jaba är förstahästen och uppgiften ser rätt så passande ut. Han lär väl bli storfavorit och vi får se vart procenten hamnar. Han var fyra i det giltiga Harper Hanovers loppet och distansen är inget minus. Hästen verkar bli bättre för varje start och Örjan har gott om tid på sig att fundera på taktiken. Motståndet är inte det tuffaste och han bör ha rätt så goda möjligheter att runda det här gänget. Vi inleder nog med en spik.

14 Edibear var inte helt kurant senast men ska vara frisk nu. Han ska inte göra allt grovjobb och här skulle han kunna få ett fint lopp i ryggar. Han visade på Charlottenlund att han har en vass avslutning när han får smyga med i ryggar. Det är tufft att stå på 60 m tillägg men det är lång distans och han bör vara med i segerstriden.

12 Under Armour har en hög högsta nivå men jag tycker att han är lite ojämnt emellanåt. Kanske behöver han få ett lopp i ryggar för att han ska prestera som bäst och lång distans har han klarat av tidigare. Risken är att de på 60 m tillägg får gå med i hans rygg eller relativt tidigt är i clinch. Kapacitetsmässigt skulle han kunna vinna men det behöver nog stämma lite på vägen.

Ranking: A: 13    B: 14-12-9    B/C: 5-8-1-6-2-7   C: 15-10-3-11-4

V86-2: Vaggeryd 2148 m autostart

Lärlingslopp och det brukar kunna bli kamp om positionerna och lite rivigt kört.

4 Carmita Silvio är anmäld med barfota runt om för första gången och det känns ju väldigt intressant. Hon har inte haft bra spår bakom bilen tidigare och är svårbedömd hur hon kommer att kunna öppna. Den gången hon hade spår 7 klev hon iväg rätt så bra och det vore ju intressant att se henne i ledningen här. Carmita Silvio kommer från en fin spurt och rankas först här. 2 Bellfort har nu blivit struken och kanske kan man ta hand om ledningen.

6 Global Evergreen vann väl pliktskyldigt senast. Fick en drömresa serverad av William Ekberg och det kunde inte ha löst sig bättre. Man siktar säkert på en ny seger men motståndet är klart tuffare. Hästen är bra och kan öppna medel från start. Det finns en viss risk att man hamnar i dödens men hon har visat att hon tål att gå där. Hon stod för en mycket bra prestation näst senast men ledaren var helt enkelt för bra den dagen. Tidig på lappen.

9 Crazy Little Mary kommer med tre raka segrar och den klassiska poletten har kanske trillat ned nu. Svedberg har ju talat gott om den här men man fick det inte riktigt att lossna i början. Nu har det blivit lite ketchup-effekt och senast krigade hon ju på riktigt bra. Hon gynnas kanske av att vara i den främre träffen men hon har visat fin inställning på slutet. Hon var lite seg näst senast när hon skulle attackera bakifrån men hon går hela vägen in i mål och avslutningen var bra. Minus med bakspår.

Ranking: A: 4-6   B: 9-11-3   B/C: 10-7    C: 12-1-5

V86-3: Vaggeryd 1646 m autostart

10 Hashtag Simoni är spännande i det här loppet. Bakspår och kort distans anser jag är två minus faktorer men det skulle kunna gå ändå. Hästen mötte klart tuffare motstånd senast och avslutade bra nere från kön. Formen sitter där och det lär bli körning i det här loppet. Flertalet ekipage som vill till ledningen och det gynnas såklart hästarna på bakspår. Vid hårt tempo är jag inte främmande för att det här skulle kunna vara vinnaren i loppet. Pass upp!

3 Ringo Adore kan bara öppna medel och jag ser inte honom som något spetsbud. Han tål däremot att göra en del grovjobb och kanske skulle kunna vinna från dödens här. Björn Goop är spännande i sulkyn och plus med amerikansk sulky. Kort distans har han vunnit över tidigare och han är ett tidigt streck.

9 Denarius är min andra storskräll i loppet från bakspår. Oskar var påställd senast i årsdebuten men då blev det galopp i en hård körning spetsstrid in mot första sväng. Nu fick man ett bakspår men han spurtade bra från spår 12 för fyra starter sedan på Solvalla. Hästen trivs över kort distans och bör inte vara sämre med det loppet senast även om det blev galopp. Med en bra startrygg bör han hamna vettigt till och då ska man inte nonchalera honom.

Ranking: A: 10-3-9    B: 5-1-12   B/C: 4-11-2   C: 8-6

V86-4: Vaggeryd 1646 m voltstart

7 Global Everytime ser ut att ha en bra uppgift ifall han skulle nå ledningen från sitt springspår. Hästen har öppnat rätt så bra tidigare i voltstart men det är långt ifrån givet att Lövgren lotsar honom till spets. Hästen trivs bäst i ledningen och över den korta distansen bör han ju bli svårslagen. Jag är dock inte säker på att man kommer dit och från en annan position är han mycket sårbar. En av flera som jag streckar på min kupong.

1 Espernay Vendil kanske skulle ha skjutit till lite bättre senast för att ha fått ett plus i kanten. Hon gjorde det ändå fullt godkänt från rygg ledaren och hon verkar bli bättre för varje start. Nu fick man återigen spår 1 i volten och hon öppnar bra från början. Skulle man lyckas hålla ledningen är det nog inte omöjligt att Oskar väljer att testa där. Hon är anmäld med första barfota bak och det känns intressant. Bra läge och hon är ett givet streck.

15 Beau Levallo är kanske bästa hästen i fältet men det är ingen enkel uppgift han har framför sig. Det är 14 konkurrenter att runda över kort distans på Vaggeryd. Han är däremot van att möta klart motstånd och formen verkar vara bra för dagen. Det skulle kunna bli en del galopper som hjälper honom med en förbättrad position. Självklart kommer han att behöva en del tur ifall det ska räcka till seger men helt omöjligt tycker jag inte att det är. Ett öppet lopp och han är en av flera som jag väljer att strecka.

Ranking: A: 7-1    B: 15-10-2-4    B/C: 9-3-13-11-14   C: 5-12-8-6

V86-5: Vaggeryd 2650 m autostart

10 Quattro Håleryd köper jag som favorit. Det är däremot ingen som jag vill spika men han kommer från en grym prestation. Han fick trava utvändigt om Lexus B.R och höll storstilat till en andraplats. Distansen ser jag inte som något minus och med Caton i loppet brukar det bli kört i ett jämnt högt tempo. Flera ekipage som lär vilja ligga på innerspåret över den här distansen men det är inte helt enkelt att köra bakifrån heller när en häst drar på i ett jämnt högt tempo. Vi får se ifall Johan löser uppgiften men hästen är bra nog för att vinna med rätt resa.

4 Oberon Warframe kan öppna medel bakom bilen och kanske räcker det för att kunna få rygg på 2 Caton. Hästen vore gynnad av att kunna köras på innerspår och han hänger med i alla tempon. Lång distans för första gången i Untersteiners regi och det känns inte som något minus. Han kördes passivt senast men avslutade bra mellan hästar och Peter var nöjd med hästen. Han har speciell aktion men får ofta travet att fungera. Med rätt resa blir han farlig här.

9 Hickory håller jag som en jättebra häst och han har två raka segrar efter lång tävlingsfrånvaro. Lång distans för första gången och spontant känns det inte som något minus. Han gillar nog ifall det blir jämnt hårt tempo och kanske kan man få någon rygg att gå i under slutrundan. Uhrberg ligger lite lågt till den här starten men jag räknar med att han dyker upp i segerstriden.

Ranking: A: 10-4   B: 9-11-6   B/C: 2-1-7   C: 12-3-5-8

V86-6: Vaggeryd 1646 m autostart

5 Holly D.K hade nog gärna velat komma till ledningen här. Det finns dock kvicka konkurrenter invändigt och det är långt ifrån säkert att hon kommer dit. Planen är att testa amerikansk sulky för första gången och det skulle kunna ge effekt från start. Hon var blev senast tycker jag men kanske är vassast i ledningen. Kort distans tycker jag också är ett plus men risken finns att hon åker på svar invändigt. Stallet är nöjda med henne och visst är hon tidig på kupongen.

8 Sabasi fick ett tråkigt spår men tål säkert att göra en del grovjobb här. Hon fick ett drömlopp senast och vann pliktskyldigt men såg också ut att ha massvis med krafter sparade. Veikko hade inte vässat henne något speciellt och han tror på en bättre insats den här gången. Han har respekt för spåret och det blir inte enkelt att vinna men visst skulle hon kunna lösa det.

2 Ninepoints Lady är startsnabb och den som kanske sitter i spets initialt. Hon har kvicka konkurrenter utvändigt om sig och vi får se vilken taktik Jörgen har. Nu när det är kort distans på Vaggeryd är väl känslan att han testar henne i ledningen om hon kommer dit. Hon har däremot inte sin bästa bit till slut och vi får se ifall det skulle kunna räcka hela vägen.

Ranking: A: 5-8   B: 2-10-11   B/C: 6-4-9-7   C: 3-12-1

V86-7: Vaggeryd 2148 m autostart

2 Landmark River har jag som en tänkbar spik. Han fick ett bra spår och är startsnabb ifall kusken vill. Hästen har en speciell aktion och det finns en viss galopprisk. Han är inte klockren i stilen och därför vore han nog väldigt gynnad ifall han lyckades komma till ledningen och dirigera tempot som han ville. Senast fick han inte travet att flyta helt och kort distans är nog inte hans melodi. Det gäller att hålla ut 6 Devs Donator från början och jag är lite inne på att han lyckas med det. Skulle det bli dödens känner jag mig nog inte slagen heller och huvudsaken är att han slipper vara ute i spåren när det går som fortast. Hästen besitter jättehög kapacitet och vi får se vart procenten hamnar.

6 Devs Donator tycker jag ibland blir lite väl hårt spelad då min uppfattning är att han inte alltid har sin starkast bit till slut. Hästen är startsnabb och det är inte omöjligt att han skulle kunna blåsa till spets från spår 6. Han har vunnit över medeldistans och trivs i den främre träffen. Får nog svårt att vinna från dödens men från ledningen ser det ut att vara en vettig vinstchans. Avgörande start för hans del.

3 Rustico fick ett bra läge och frågan är vart han hamnar. Han är rätt så kvick ut men tar nog ingen ledning här av egen kraft. Han går bra från olika positioner och mötte tuffa hästar senast på V75. Han ställs mot ett liknande motstånd den här gången och är en av flera som skulle kunna vinna loppet.

Ranking: A: 2   B: 6-3-10   B/C: 8-4-11-9   C: 1-5-7-12

V86-8: Vaggeryd 2650 m voltstart

15 Isseymiyake Sisu trodde jag på mycket senast i årsdebuten och det går inte att vara missnöjd över den prestationen. Hästen föll verkligen med flaggan i topp och lär nog vara lite vassare till den här starten. Spår 5 i volten är väl orosmolnet men han gynnas av att inga hästar står utvändigt med springspår. Uhrberg bör reda ut det och då ser uppgiften intressant ut. Distansen är inga problem och hästen tål att göra en hel del grovjobb. Känslan just nu är att han kliver runt det här gänget och han är omgångens bästa spik just nu för min del. Bara spelad till 3% men det lär ändras en hel del närmre spelstopp.

13 Zebulon är van att möta tuffa konkurrenter och har fin form. Med en resa i ryggar kommer han säkerligen ha en vass spurt att tillgå och lång distans har han klarat av tidigare. Ett sunt garderingsstreck.

1 Perfect Zon fick ett fint läge och vi får se vilken position det blir. Claes har nog inget emot att köra i ledningen ifall han kommer dit men rygg ledaren behöver heller inte vara fel ifall det skulle lösa sig med lucka. Hästen var inte trött senast men var inte helt körbar. Man ändrar lite i utrustning och hoppas att han ska trava bättre. Från ett fint utgångsläge ska man räkna honom tidigt.

Ranking: A: 15   B: 13-1-6   B/C: 7-11-9-14-3    C: 12-5-4-8-10-2

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-3:
    #10 Hashtag Simoni
team-skrallen
Spiken
  • V86-8:
    #15 Isseymiyake Sisu
team-spiken
Draget
  • V86-4:
    #1 Espernay Vendil
team-draget
Gå med i vårt andelslag!