V86 Xpress på Åby och Solvalla 21/2 med 19 Miljoner i jackpot.

Publicerades den 21 februari 2024

Omgången i stort

Jackpot på 19 miljoner då V86 Xpress går på Åby och Solvalla den här veckan med ett speltopp vid 20:30 som vanligt. Åby, som ligger i Mölndal, precis söder om Göteborg, kommer att ha några plusgrader och det bör vara väldigt kladdig bana. Den banan har dubbla open stretch, vilket innebär två extra spår invändigt på upploppet, vilket väger upp en hel del för det annars ganska korta upploppet. På Solvalla, som är huvudstadsbanan, blir det nog också kladdig bana där det för övrigt är en ganska genomsnittlig bana vad gäller det mesta.

Tyvärr är det dåligt anmält i loppen på båda banorna så inte fulla fält i flera av loppen men att både sexor och sjuor frös inne förra veckan till stor jackpot ger så klart högt spelvärde ändå, så glöm inte att köpa en andel från vår butik.

Bästa spiken

I sjätte avdelningen kommer omgångens största favorit ut, där jag tror 7 Decision Maker är överlägsen i loppet och hon ska ha bra chans att förlänga sin segerrad här. Få anmälda från början och efter ett par strykningar är det bara sex hästar kvar att runda för favoriten så tillägg på kort distans behöver inte alls betyda så mycket i det här loppet. Värsta motbudet har ensamt springspår men är också stallkamrat så skulle man köra offensivt tidigt med så här stor favorit är det till och med troligt att man kommer till ledningen efter en bit och då är nog loppet över. Missa inte att köpa en andel till V86. 

Favorit i fara

I tredje avdelningen blir 2 Dear Wise As klar favorit till en bit över 40% men frågetecken för formen så han svek sist som spelad till 1,41 efter att ha legat på en del och stumnade till slut i loppet. Nu ska man inte ha lika vasst huvudlag och kommer då inte vara lika fokuserad men det blir heller ingen ledning så favorit i fara då man dessutom mött enklare motstånd tidigare.  10 Börtas Ankare 29% borde vara förstahästen i loppet trots bökigt läge men den här gillar lång distans och har varit riktigt fin i vinter där han är ursäktad att inte varit bättre placerad i Sylvesterloppet då han var lite förkyld. Tränat bra efter det och tål offensivt upplägg i det här sällskapet. 

I sjunde avdelningen är det inte alls lika givet som många tycks tro, att favoriten 2 Fabilicious 42% bara ska spetsa och leda loppet runt om. Hon har varit sjuk och medicinerad och det är en spårtrappa mot hästar med dubbla pengarna på sina konton så även om det blir spets är det inte säkert att hon står mot ett gäng med mer hårdhet här. 8 Havanna Banker 10% är intressant trots spåret, men hon är startsnabb och står bra inne i spårtrappan med ett intressant kuskbyte hit. 

Kompletterande spikförslag

V75-3: 9 Southwind Boko 37% står bra inne då det är fördel för ston här och hon är bäst.

V75-4: 10 Börtas Ankare 30% går ner rejält i klass mot sist och kan runda fältet. 

Miljondragen

V75-1: 3 Jelly Bean Mearas 7% har matchats mot kulltoppar, lopp i kroppen i ny regi med Jepson upp. 

V75-4: 2 Bold Heart 7% framåt med lopp i kroppen, täta starter för Goop från bra läge måste räknas tidigt. 

V75-5: 5 Akilles Face 7% vann försök och final i Brons redan 2022. Intressant comeback efter uselt fjolår. 

V75-7: 4 And Away We Go 3% är startsnabb från toppspår som kan vinna på Åbys open stretch.

Spelförslag
 • V86-1: 1-2-3-5-6-9
 • V86-2: 9 Southwind Boko
 • V86-3: 7-10
 • V86-4: 2-3-6-7
 • V86-5: 3-5-7
 • V86-6: 7 Decision Maker
 • V86-7: 2-4-7-8-12
 • V86-8: 3-4
 • 1440 rader som kostar 360 kronor
Skrällen
 • V86-1:
  #3 Jelly Bean Mearas
team-skrallen
Spiken
 • V86-6:
  #7 Decision Maker
team-spiken
Draget
 • V86-8:
  #3 Zigzag Zagazoo
team-draget
Köp en andel till V86