VM-final och Europatips

Publicerades den 18 december 2022

Det vart några retliga 12:or igår på Stryktipset för ombudet. En mycket fin runda där 13 rätt gav fint betalt (2,2 milj) i förhållande till sannolikt utfall. Därför extra surt att inte få ihop det helt och hållet när säcken ska knytas ihop. En som lyckades sy ihop säcken igår var dock Oskar Block, en av våra kollegor inne på reducering.se där ett av hans reducerade andelsspel landade ca 2,5 miljoner. Stort Grattis och snyggt spelat!

Nästa veckas Stryktipsrunda ligger på den så kallade Boxing Day i England och Svenska Spel har redan öppnat upp kupongen där de har puttat in hela 26 MILJONER i JACKPOT! Vilken omgång som väntar alltså! Eftersom Svenska Spel har öppnat kupongen finns redan systemen uppe i vårt ombud. Så vänta inte för länge innan du nyper din andel i de system du önskar. De kommer gå åt fort.

Men innan detta ska VM i Qatar avslutas i eftermiddag. Argentina – Frankrike står som finalister och även om det under mästerskapet har skrällt en hel del i både grupp och slutspel så är det två av de mer favorittyngda lagen som ställer upp som kombattanter. Spännande helt klart och frågan hela fotbollsvärlden ställer sig är om Lionel Messi ska få kröna sin karriär med att lyfta VM-pokalen för sitt land. Detta är ju faktiskt en kittlande tanke som förmodligen gör att Argentina har ett stort antal sympatisörer runt om i fotbollsvärlden.

Hur det ser ut med chanserna då? Har någon match i VM varit mer jämnspelad överhuvudtaget? Oddsen runt om bland spelbolagen indikerar tokjämnt med Argentina som ytterst liten favorit. Oavsett – det blir en häftig tillställning kl 16:00 och 2-2,5h framåt.

Högst odds just nu på respektive lag

Argentina – 2.85 hos Unibet

Frankrike – 2.94 hos Pinnacle

Nu till dagens poolspel – Europatipset. Ny chans till 13 rätt och vi ska avsluta veckan på bästa sätt och försöka spela in lite extra julklappspengar. Kupongen sträcker sig över flera dagar och består förutom VM-finalen av en mix från flera av de finare fotbollsländerna i Europa, men inte alltid från högstaligorna. Serie B i Italien och Segundan i Spanien varvas med lite skotsk, belgisk och engelsk fotboll. En hel del skeva streck så här tidigt och eftersom omsättningen nog kan bli rätt låg kommer den kanske inte korrigeras extremt mkt. Kan bli fint värde i att fälla någon av de riktigt överstreckade lagen.

Spikförslag

Newcastle
Glasgow Rangers
Genoa
Alaves
Cagliari

I fallande led utefter sannolik vinstchans. Skatorna och Rangers rätt tydliga favoriter med god vinstchans medan de tre sistnämnda placeras i mellanskiktet med vinstchans mellan 40-50%.  Spikkombinationen fungerar att bygga med rent sannolikhetsmässigt och värdemässigt. Att vi dessutom kan vaska några av de absolut grövst överstreckade lagen och sen helgardera andra matcher gör att vi får ihop ett vettigt bygge.

Halvgarderingar/reduceringar

Två offensiva och två ”hålla nere varians-gardering” används som halvor. Sheffield United och Legnes har vinstchanser där vi ungefär exakt lika eller större chans att fälla som att fällas själva. Då strecken sitter som de gör blir då valet försvarbart.

Övriga två halvor blir att utelämna en hyfsat korrekt streckad underdog och att vaska ett kryss, som visserligen är rätt lågt streckad, men där 2:an är finare.

Reduceringar görs sedan enligt nedan:

Gul reducering: En av två vettiga tecken som vi gillar ska sitta. Argentina och Perugia. Vi vill vikta lite mer av våra rader mot juste dessa än på övriga tecken som markeras i dessa två matcher.

Blå reducering: Tre favoriter markeras men där strecken seglat iväg en hel del. Vi ställer kravet att minst en (variansen) men max två (värdet) ska sitta. Sammantaget blir detta en fin väg.

Spelförslaget är nu reducerat med 56% och har gått från 1296 till 576 rader.

Se det färdiga reducerade spelförslaget här

Våra andelsspel till omgågen hittar du som vanligt inne i vårt ombud på Svenska Spel