VM smyger igång med 250 000 kr extra på Topptipset!

Publicerades den 19 juli 2023

Sommarens hetaste mästerskap kickar igång imorgon bitti! Klockan 09:00 är det avspark på Eden Park i Auckland. Nya Zeeland tar emot Norge i öppningsfajten. Några timmar senare är det sedan dags för det andra värdlandet, Australien, att spela sin öppningsmatch mot Irland. Svenska Spel tar tillfället i akt att bjuda på ett Topptips med åtta mästerskapsmatcher (Sverige-Sydafrika får bland annat plats) och dessutom kryddas kupongen med 250 000 kr extrapengar!

Damernas fotbolls-VM är numera ett stort mästerskap, 32 länder som gör upp om titeln och mästerskapet varar en hel månad. Finalen spelas den 20:e augusti! Många deltagande länder innebär dock att en tydlig klasskillnad kommer ses i många gruppspelsmatcher. Redan i gruppspelets första omgång är det 7-8 lag som står i odds under 1,10 i sina respektive matcher. Svenska Spel har försökt sålla en del och tagit bort ett par megafavoriter från kupongen men trots detta så ser vi en extremt favoritbetonad lapp. Tråkigt? Nja, möjligen en smula. Men med extrapengar i potten och ett stökigt spelstopp (kl 09:00) ser vi stor chans till hög återbetalningsprocent och därmed kunna spela hem fina slantar i premiärrundan!

Miljongänget står redo att spela hem fina pengar under detta mästerskap, Miljongängets andelssystem hittas här!

Dags att ta sikte på kupongen och bygga ett spelförslag. Som vanligt med reduceringar via Sveriges vassaste reduceringsverktyg, reducering.se!

Spelförslag

Som sagt, det är en ytterst favoritbetonad kupong. Lappens jämnaste match sett till oddsen är Danmark-Kina där danskorna står som favoriter i runt 1,60. Då förstår ni att det är en udda kupong vi har att attackera. Svenska folket verkar dock inte reflektera särskilt mycket över detta utan kladdar på med garderingar rätt friskt ändå, vilket innebär att spelvärdet i de flesta matcherna faktiskt hamnar på favoriterna. Tvärtom mot mer vanliga rundor där favoriterna i regel blir överstreckade. Hur gör vi då för att hitta värde?

Ja, en grund är att faktiskt spela smalt, spika av favoriter med fint spelvärde och inte strössla garderingar på underdogs som är överstreckade! Men att spika alla åtta favoriterna är inte riktigt aktuellt, vi behöver gnälla in ett par skrällar… De som hängt med på poolspelen senaste tiden har kanske uppmärksammat hur svårt vissa storfavoriter i dammatcher haft att lösa segrar? Flera 1,10-1,15-oddsare som misslyckats med att vinna eller åtminstone bara lyckats med en hårsmån. Dock kan det lilla underlaget på ett fåtal matcher kan ses som noise/brus men vi försöker väcka lite skrällfeeling i vart fall!

Spikar

Vi väljer att spika fyra av kupongens favoriter. Norge, Australien, Kanada och Japan är kvartetten vi litar på, samtliga till smaskigt spelvärde som favoriter!

Garderingar & Reduceringar

Vi snackar lite mer om de matcher där garderingar placeras ut:

Filipinerna-Schweiz: 1X2. Visst, Schweiz är megafavve men laget har verkligen inte imponerat inför mästerskapet. Eller vad sägs om noll segrar på fyra försök mot motståndare som Marocko, Zambia, Island och Kina? Filipinerna slår ur underläge men har faktiskt hållit nere siffrorna mot andra europeiska lag i möten tidigare i år (uddamålsförluster mot Wales och Skottland). Skrällen är såklart långsökt men här målar vi på!

Danmark-Kina: 1×2. Här tar det emot att gardera men vi väljer en match där magkänslan får väga in, Danmark runt 50 % bör vara en vettig spik egentligen men vi har som sagt spikat fyra andra läckra favoriter och behöver jaga ett par skrällar…

Sverige-Sydafrika: 1X2. Ok??!! Landsförrädare eller? Visst, Sverige kommer med allra största sannolikhet skratta hem denna match. Men nästan 90 % streckning bjuder ändå in till gardering här. Motiveringen blir inte fylligare än så faktiskt, större mirakel har skett på en fotbollsplan och bollen är rund. Vi ger Sydafrika 10-15 % chans att skrälla här och då garderar vi!

Nederländerna-Portugal: 1X. Det ser precis ut som med danskorna ut att bli attraktivt spelvärde på ettan här. Men vi smyger med en kryssgardering. Portugals 0-0 borta mot England häromveckan sitter i minnet och i denna öppningsmatch kan vi se att Portugal kan hålla emot länge.

Färgreducering: De fyra garderade favoriterna Schweiz, Danmark, Sverige och Nederländerna markeras med grön färg. Villkor sätts ut att minst två måste vinna men max tre av dem får göra det! Vi öppnar därmed upp för två skrällar varav minst en måste gå in. Vi vill inte betala för raden där alla åtta favoriterna faktiskt vinner!

Systemet är nu reducerat ned från 54 rader på ramen till 25 rader och vi väljer att spela med radinsatsen 10 kr. Förhoppningsvis smäller vi in en eller två skrällar och därmed en utdelning som är bra!

Spelförslaget för 250 kr ses här! Enkelt att rygga genom att klicka på den röda knappen ”lämna in”.

 

Skrällen
  • Filipinerna 1X
team-skrallen
Spiken
  • Kanada
team-spiken
Draget
  • Nederländerna-Portugal X
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!