VM-tips med 5 miljoner JP

Publicerades den 21 november 2022

VM drog igång igår och det var många som tyckte sig få vatten på sin kvarn om det ”riggade mästerskapet”. Ganska snabbt kom dock bilder som visade att Ecuadors 1-0 mål efter ett par minuter faktiskt var offside. Inte långt därefter pekade domaren på straffpunkten, visserligen solklar sådan, och sedan var det inget mer tugg om just den biten… för denna gång iaf.  Ecuador som var bra, eller Qatar som var dåliga. Troligen något mittemellan, men där Qatar underpresterade rejält. Tror nog att laget kan steppa upp sitt game lite kommande matcher.

Idag spelas tre nya matcher. England – Iran nu kl 14:00 och under tidig kväll (17:00) Senegal – Holland och ikväll kl 20:00 USA – Wales. Den sistnämnda matchen är också match 1 på detta mästerskaps första VM-tips (ersätter Europatipset). Svenska Spel puttar in extrapengar och garanterar 5 miljoner i potten- Fint som snus!

Varför inte haka på ett av våra absolut största system på detta VM-tips. Ett kul nöje att ha att följa under inledningen av veckan (måndag-torsdag).

Miljongängets Stora VM-tips – 2337 kr

En hel del större favoriter men vi tror att det mycket väl kan komma en eller annan skräll där poängtapp sker bland drakarna. Första omgången behöver dessutom inte vara fel för just detta.

Vi bygger som brukligt ihop ett spelförslag här som bygger på en systemram på 1296 rader. Denna ram går att köpa in sig i som Miljongängets Lilla ET för 96kr andelen. 

Ramen reduceras sedan ner genom reducering.se reduceringsverktyg. Ett sätt att optimera sina rader genom att exempelvis plocka bort allt för svåra utfall och även allt för ”lätta” utfall.

Spikförslag

Här finns många spikförslag denna omgång. Men, det gäller att våga ta ut svängarna något för att på vissa ställen kunna slå ut sina motståndare. Genom att reducera går det dessutom att justera sina garderingar något.

Av de allra största spikar vi Argentina och Spanien. Bägge streckas högt, men det spelar ingen roll, när det finns andra lag vi garderar som streckas minst lika högt. Vid fall där får vi bort motståndare ändå.

Utöver dessa två tycker vi att det är fina spikalternativ i att använda:

  • Kroatien
  • Schweiz
  • Uruguay

Kroatien lite halvful, vilket kan tyckas vara dumt när det finns andra tänkbara spikar. Men vi tror och hoppas att den kan droppa lite i % och dessutom gillar vi kroatien-sidan. De andra två, Schweiz och Uruguay är förhållandevis klara favoriter även de, och inte överdrivet hårt streckade.

Halvgarderingar/reduceringar

Vi använder några av våra halvgarderingar till att gardera några av de större drakarna. Men även några riktigt fula tecken plockas bort, exempelvis Polen.

För att sy ihop systemets balans ännu mer ska vi nu sätta ut vissa reduceringskrav.

Blått krav: Tufft kan tyckas när vi sätter upp kravet att max 1 av Belgien och Tyskland får segra i sina premiärer. Men vi har faktiskt oddsen på vår sida. Sannolikheten är bättre än en slantsingling. Spelar du lagen i en dubbel på oddset får du över 2 ggr pengarna.

Gult krav: Ytterligare fyra större favoriter markeras. Kravet blir att minst 1 max 3 ska segra. Vi betalar alltså för att några kan bränna men inte alla.

Rött krav: Fyra riktigt stora skrällar markeras. Vi tycker det är dumt att betala för att samtliga ska vinna. Vi kommer mest troligt inte få tillräckligt betalt för detta utfall som dessutom är mindre troligt. Kravet blir att max 2 får segra.

Systemet i sin helhet är nu på 876 rader och ses här