VM-tipset mot tredje raka

Publicerades den 29 november 2022

Andra omgången av VM-tipset avslutades igår och det blev återigen en miljonutdelning när flaggskeppet Stora Jackpot stod pall hela vägen in i mål. Det var garderat i både Brasilien – Schweiz och i Portugal – Uruguay, så dr fanns potential för mer. Faktum var att vi inför gårdagens matcher stod som ensamma vinnare och mer än 6 miljoner i utdelning.

På två omgångars VM-tips med 5 miljoner Jackpot har vi nu tagit del av potten vid bägge tillfällena, bägge gångerna med miljonutdelning. Idag är det dags för tredje omgången (och sista?) att inledas och vi frågar oss såklart lite charmigt optimistiska om det är dags för att ta ton i melodin ”kaffe kaka, tredje raka”?

Är du sugen att haka på och få chansen att vinna stort rekommenderar vi dig att titta in i vårt ombud där vi har system i alla prisklasser. Vi har visat att det går att vinna med både stora och små system sista tiden. Allt från system med 10kr-andelar till större dyrare system har hittat 13 rätt i butiken. Mycket skoj tycker vi, när så många får vara med och vinna!

Dagens VM-tips består av de sista omgångarna i gruppspelen. Gruppspelen som är lite av VM:s höjdpunkt om du ser till utbudet. 4 matcher om dagen och i stort sett alltid en match igång. Sista omgången spelas resp. gruppspelsmatcher samtidigt av naturliga orsaker och vi går nu mer och mer mot ett VM med färre matcher varje dag. Visst, rent sportsligt blir det häftigare och häftigare men just gruppspel har sin charm där de frejdiga underdogsen kan ösa när de för en gångs skull står i rampljuset.

Vi har under de två första gruppspelsomgångarna och tillika VM-tipsen sett att vissa favoriter har hållit medan vissa har fallit. Rent sannolikhetsmässigt har det slagit rätt väl ut. Trots att det varit större favoriter så kommer några mest troligt att bränna. I annat fall hade det varit enkelt att hämta hem gratisdeg på oddset för alla spelare. Det gäller såklart att hitta rätt vägar att gå i systembygget genom att spika rätt favoriter och gardera rätt. Görs detta rätt kan du som spelare få riktigt fint betalt på dina system.

Tredje rundan av VM-tipset – återigen 5 miljoner Jackpot – är inget undantag. Här gäller det att välja resp. fälla rätt.

Här på sidan bygger vi nu ett tidigt system på 1296 rader. Systemet finns att köpa in sig i för 96kr/andelen om så önskas. Spelförslaget består av en ram med 5 spikar, 4 halv och 4 helgarderingar. Dessa trimmas sedan ner i ett reducerat spelförslag via reducering.se – Sveriges vassaste reduceringsverktyg.

Spikförslag

På ett i detta fall förhållande vis mindre system, där fem spikar ska hittas behöver du använda dig av några mer betrodda lag. Däremot behöver du dessutom se till att någon eller några av de andra större drakarna faller. Annars kommer det inte bli mer än småpengar på 13 rätt. Vilken väg du väljer att gå här är en smaksak men vi väljer att titta på hur strecken ser ut nu och då faller sig valet på följande favoritspikar:

  • Tyskland
  • Brasilien

I kategorin där under, som betrodda men inte extremt tungt streckade tar vi:

  • Argentina
  • Mexico

Utöver dessa fyra, väljer vi att spika USA. Laget har sett fina ut och vi tror att det ska vara bra chans att avfärda Iran och med en vinst ta sig till slutspel. Under 50% får anses vara ok.

Halvgarderingar/reduceringar

Med denna typen av spikar kan vi inte jobba in så många fler andra favoriter. Vi garderar några men väljer även att utelämna Frankrike på detta system. Tunisien har allt att spela för och då Frankrike är klara för slutspel och mest troligt kommer rotera friskt tycker vi 80% är för mycket att betala för. På ett större system är det kanske mer naturligt att strecka Frankrike också och speciellt om du kan göra smarta reduceringar. På detta spelförslag vaskas fransoserna dock och vi får på ett enkelt sätt ett visst värde i vårt system.

I övrigt väljer vi att reducera mot mer värde och vettig varians.

Röd reducering: Används på tre favoriter. Kravet blir att minst en men max två får segra. Vettig väg att gå. Tillsammasn med vasken på Frankrike ger detta värdet på kupongen.

Blå reducering: Två sidor vi väljer att vikta systemet mot som vi tror kan slå ut en del motståndare. Sydkorea har sett helt ok ut trots förlust sist mot Ghana. Här kan ett överstreckat Portugal få kämpa. Fäller många motståndare vid poängtapp!

Ett färdigt systemförslag på 864 rader (reducerat 33%) ses här

 

 

 

Skrällen
  • Sydkorea 1X
team-skrallen
Spiken
  • Tyskland
team-spiken
Draget
  • USA
team-draget
ANDELAR VM-TIPS