Klonk Daniel

Ensam vinnare på Bomben – 1,2 miljoner kronor i vinst!

I tisdags small det ordentligt! Daniel ”Jadden” Söderbergs system var det enda i landet som löste 3 rätt på den svåra Bomben-runda. Vi ringde upp Daniel och ställde lite frågor. Jadden berättar om hur tankarna gick både innan, under och efter – spännande läsning!

Goddag, “Jadden”! Jag gissar att du sovit gott och mår lite extra bra idag?

Tjenare! Ja, men visst är det så! Även om det var svårt att somna igår med adrenalinpåslag och glädjerus i kroppen. Men idag njuter jag till fullo! 

Stort grattis till vinsten! Ensam vinnare på Bomben – lite av en dröm för många, men vardag för dig väl? Skämt å sido – men visst har det hänt förr?

Haha, ja det är faktiskt så. I april 2022 konstruerade jag ett system som blev ensam vinnare på fotbollsbomben, Miljongängets Big Bang i DBS Spelombudet. Den gången vann vi 795 000 och tog hela potten. Men denna storvinst var nog ännu häftigare, att få vara ensam vinnare på hockeybomben och nå över 1 miljon dessutom!

Firar du på något speciellt sätt?

Nja, det är en ganska vanlig vardag även om det kommer många snälla grattishälsningar som förgyller dagen! Har bokat bord på favoritrestaurangen och ska fira lite extra med frugan på fredag kväll istället. 

Berätta mer om förutsättningarna och systemet, hur stort var det t.ex.? Det var ett andelssystem – hade du några andelar själv?

Systemet var på 15 000 rader, det vill säga ett stort system. Bomben är verkligen den perfekta spelformen att spela tillsammans för att bygga slagstyrka. Systemet var ett andelssystem på Bomben via reducering.se. Glädjande nog slutsålt vilket innebär femtio andelar totalt. Jag hade själv sex andelar, vilket gav en bra slant såklart! Men gläds minst lika mycket med flera trogna andelsköpare som vann fina slantar! Varje andel blev värd 23 666 kr. 

Berätta mer om hur du tänkte när du byggde ihop det – hade du några “grundidéer” som du utgick från?

Jag började skissa på systemet under eftermiddagen. Bestämde mig ganska tidigt för att spara in på tecken i matchen Frölunda-Linköping. Dels för att jag trodde det skulle bli en snål match men också för att jag såg att många andra streckade många mål i denna match. Velade länge på målen för LHC, valde mellan 0,1,3 eller 0,2,3 och bestämde mig till sist för 0,2,3 då jag tyckte “ettan” var lite för hårt streckad, såg länge ut som ett dåligt beslut men blev bra till slut!

Matchen Östersund-Södertälje hade jag svårt att få grepp om, såg att de spelat tighta möten förra säsongen men samtidigt att Södertälje var klar favorit och även skulle komma frustande till detta möte efter en usel premiärmatch. Målade därför högt på SSK!

Modo-HV71 kändes som en öppen batalj och jag placerade ut 1-5 mål för båda lagen. 

Tog en paus, lagade middag och efter käket vid 18:45 var det dags för de sista funderingarna. Såg då att oddset på Modo droppat en del och jag valde att ändra från 1-5 till 2-6 mål på just Modo. Det visade sig bli en avgörande detalj! 

När började du förstå att det kunde bli riktigt bra? Följde du systemet redan från nedsläpp?

Det började ganska lovande direkt då Södertälje tog ledningen med 4-0 och jag anade att 6,7 låg bra till där. Även tillknäppt i Frölundamatchen var enligt plan. Men luttrad som man är var ändå inte förhoppningarna särskilt stora då.

En bit in i tredje perioden började det dock se mer och mer spännande ut. Södertäljes 7-1-mål i sista minuten var underbart! Sen gjorde Modo strax därefter 6-1 i sin match och jag insåg att med två riktiga rensartecken “inne” vankas det HÖG utdelning. Problemet var bara att jag hade fel i Frölunda-Linköping som då stod 2-1. Hade alltså 0,2,3 på Linköping… Dock släpade denna match lite och det var ca 5 minuter kvar när de andra matcherna var slut.

Ingen vinnare på 3 rätt och jag drog ut en tweet “Ge mig tur en gång i livet”.

Strax därefter gör Broc Little 2-2 för LHC och liverättningen slår om till en vinnare = mitt system! Pulsen upp till 250 och nu återstår två ångestladdade minuter i matchen. Har bra täckning med Frölunda upp till 4 mål och LHC upp till 3 mål men risken finns ju att vid fler mål att något annat system också får alla rätt. Strax därefter får Frölunda chansen att måla på straffslag. Miljongänget-Ola skriver lugnande i chatten “det blir aldrig mål på hockeystraffar” och mycket riktigt bommar Friberg straffen! Hesa Fredrik tjuter och vi kan pusta ut som ENSAMMA VINNARE!

Fick du många glada tillrop från de som var med på systemet? 

Ja, skojar du! Det haglade meddelanden i chattar, på Twitter och Facebook. Otroligt kul! Har ett par “stammisar” som nästan alltid är med på systemen och visst är det lite extra kul att de får belöning för sitt trogna deltagande! 

Har du några bra tips gällande just att bygga ihop Bomben-system?

Bomben är ett oerhört svårt “allt eller inget-spel”, finns inga undervinster som på Stryktipset t.ex. Det kan gå långa perioder utan träffar/vinster, det måste man vara medveten om. Jag försöker alltid få med några rensartecken på systemen, alltså tecken streckade under 10 %. Ofta är “nollorna” attraktiva val. Denna gång var det dock 6,7 som var de viktiga. Men viktigt är att inte bygga FÖR svårt, att ta med skrällar för alla lag skapar oerhört svåra kombinationer och det vill man inte betala för. Jag försöker därför ofta att låsa någon match eller lag på få, men troliga, tecken. Sist men inte minst, försök tänka utanför boxen, att inte spela som motståndarna. Våga gå emot den stora massan i någon match!

När gör du själv nästa försök att vinna stort på Bomben?

Redan ikväll är det 300 000 kr extrapengar på Bomben och då siktar jag givetvis på att följa upp vinsten, mina system finns tillgängliga på reducering.se för de som är sugna på att vara med!

Lycka till med det och tack för pratstunden!

Tack själv!

Snöbollstävling