Hockey + poolspel = sant!

Det är slutspels- och kvaltider i ishockeyn, spännande! Vi på Dagens Bästa Spel har ett extra gott öga till hockeyn. Mycket underhållande rent sportsligt och dessutom bra som spelobjekt! Under flera år har vi framgångsrikt rekat oddsspel på svensk ishockey här på sidan. Men vi har även lyckats bra på Svenska Spels poolspel med ishockey involverat, Powerplay & Hockeybomben! Miljongänget har stänkt dit flertalet sexsiffriga vinster på dessa spelformer via vassa andelssystem. Men nog om oss och skryt kring vår förträfflighet. 🙂 Dags att objektivt kika på varför Powerplay och Bomben är så fina spelformer! Vi avslutar dessutom detta inlägg med en koll på oddsen för SM-vinnare i SHL.

Powerplay

För de som inte känner till spelformen är Powerplay en motsvarighet till Topptipset. Åtta matcher ska 1X2-tippas. Generellt sett är det svårare kuponger på Powerplay med färre storfavoriter. Detta innebär även att den genomsnittliga utdelningen på Powerplay ligger högre än Topptipset. Det kan då låta som att Powerplay är ett svårt spel och kräver större system för att lyckas med? Visst, att haka på ett kraftfullt andelssystem på Powerplay är sällan fel. Men det finns saker att göra för att lyckas bra på denna spelform på egen hand med!

Miljongänget spelar in storvinst på Powerplay!

Ishockey är en sport där det blir betydligt fler mål än i fotboll! Aha, det var ingen nyhet? Men desto fler förväntade mål i en match ju mindre är risken för oavgjort resultat. Vilket i sin tur leder till att det på Powerplay ofta kan fungera bra att ta genvägen via en halvgardering med 1 2 och på så sätt spara in tecken/rader. Givetvis ska hänsyn tas till ”spelvärdet” på krysset. (Läs mer om spelvärde i vår spelguide). Men ofta är streckprocenten på krysset mellan 23-25 % och oddset för kryss en bit över 4,00 (vilket innebär lägre än 25 % chans/risk att det blir kryss). Att betala för ett utfall med låg sannolikhet vill man helst bara göra om uppsidan är stor, det vill säga att du får ett bra pris i form av en låg streckprocent. Slutsatsen blir att 1 2-garderingar kan vara ett bra sätt att ta sig i mål och nå 8 rätt! Men vi skickar med en liten brasklapp. Att utelämna alla kryss på din kupong är sällan bra, något eller några kryss behövs ofta för att dra upp utdelningen. Men välj de kryss du tänker använda med omsorg = fokus på spelvärde!

Att betala för ett utfall med låg sannolikhet vill man helst bara göra om uppsidan är stor, det vill säga att du får ett bra pris i form av en låg streckprocent.

Dagensbästaspel

Extrapengar på Powerplay är något Svenska Spel då och då basunerar ut. Givetvis extra trevligt för oss spelare! 250 000 kr extrapengar in i en pott som vanligen inte har samma höga omsättning som Topptipset innebär en rejäl extra skjuts på spelvärdet. Inte sällan kan vi se återbetalningsprocent på 80-90 % dessa omgångar. Alltså hur stor del andel av satsade kronor som går tillbaka till spelarna en omgång. Det kan jämföras med 70 % en omgång utan extrapengar. Möjligheten att besegra motståndet i poolen, det vill säga andra spelare som lämnar in Powerplay-kuponger ökar vid högre återbetalning. Det behöver inte vara särskilt svårfunna 8 rätt för att det ska bli överbetalt, Med överbetalt menar vi att det blir bättre utdelning på Powerplay jämfört med att ha spelat en ”åttling” på oddset med samma matcher.

Hockey-Bomben

Svenska Spel valde denna hockeysäsong att köra 300 000 kr extrapengar obligatoriskt varje torsdag som det spelas minst tre SHL-matcher. Mottagande från spelarkollektivet har varit ganska svalt, vilket i sin tur har varit väldigt förmånligt för oss som faktiskt gillat upplägget. Vi berörde återbetalningsprocent här ovan vid extrapengar på Powerplay. Faktum är att vi sett många fantastiskt fina rundor på Bomben där återbetalningsprocenten varit över 90 %. Givetvis superfint läge att spela då!

Hockey-Bomben är ett svårt spel, tre hockeymatcher och rätt resultat i alla tre ska tippas. Det är bara en vinstgrupp på Bomben, det finns inga tröstpriser likt Stryktipset på 12,11,10 rätt. Bomben är allt eller inget! Detta innebär att variansen på Bomben är riktigt hög. Spelar du egna små system på Bomben kan du absolut bygga system som spelteoretiskt är bra och korrekta men det kan ta mååånga år innan variansen spelar ut sin rätt och du får belöning för din prestation. Därför är andelsspel på Bomben verkligen ett perfekt sätt att sänka variansen och med hjälp av större system öka chansen att vinna oftare. Miljongängets andelssystem på Bomben har spelat hem många sexsiffriga vinster och är populära. Att Bomben ställer extra krav på kompetens hos spelläggare är något som vi på Dagens Bästa Spel gillar skarpt!

Det är bara en vinstgrupp på Bomben, det finns inga tröstpriser likt Stryktipset på 12,11,10 rätt. Bomben är allt eller inget! Detta innebär att variansen på Bomben är riktigt hög.

 

Dagensbästaspel

Att bygga bra system på Bomben påminner i grunden mycket om liknande strategier som andra streckspel. Det är klokt att bygga balanserat, det vill säga ha balans mellan svårighetsgrad och potential. Försöka att undvika de sämst betalda radkombinationerna (ofta tecken som 2,3 mål är överstreckade) samt undvik även för många svåra radkombinationer. Att måla upp till 8 mål på två lag i kombination är exempel på för svårt bygge, kombinationen av 8 mål för två lag är det skyhöga odds på och potten räcker inte till för att betala för sådana utfall, det vill säga att det blir underbetalt.

Miljongängets Dynamit med en storvinst!

Vilka tar SM-guldet?

Slutspelet för SHL är alltså i full gång. Vi passar på att kasta ett öga på oddsen och ser att Växjö och Skellefteå rankas som favoriter till att spela hem SM-guldet. Odds runt 4 gånger pengarna känns dock inte särskilt lockande. Om vi ska rekommendera en TV-peng på SM-vinnare blir Luleå vårt val, 18,00 hos Bet365 kan vara värt en liten slant på ett lag med hög kapacitet när allt stämmer!

Vinner SM-guld

LagOddsSpelbolag 
Växjö3.0BetwaySPELA NU
Skellefteå4.0BetssonSPELA NU
Färjestad5.0Bet365SPELA NU
Örebro9.0BetssonSPELA NU
Frölunda14.0BetsafeSPELA NU
Leksand16.0Logga Nya ExpektSPELA NU
Luleå18.0Bet365SPELA NU
Timrå21.0Bet365SPELA NU
Oskarshamn36.0BetssonSPELA NU
Rögle36.0UnibetSPELA NU
Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus
Unibet Unibet

100 kr bonus

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Betway Betway

1 000 kr gratisspel

Gratisspel upp till 500 kr. Minsta insats 100 kr. Minst tre val på första spelet. Inget omsättningskrav på ev. vinst från gratisspelet. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus