Inför EM-kvalet

EM-kvalet rivstartar på fredag när Sverige tar emot förhandsfavoriten Belgien. Vi kan räkna med ett fullsatt och kokande Friends Arena när Jannes mannar ska försöka ta sig ett steg närmare EM i Tyskland 2024. Men det kommer inte bli en enkel uppgift. Belgien är fyra på världsrankingen och har storstjärnor som Kevin de Bruyne och Thibaut Courtois i truppen. 

Förutsättningarna inför EM-kvalet är att de två bäst placerade lagen i varje grupp kvalificerar sig till EM 2024. Det kommer tilldelas några ytterligare platser till EM via Nations League men det är inte möjligt för Sverige nå efter ett svagt gruppspel. 

Sverige har hamnat i en tuff femlagsgrupp. Belgien ses på förhand som klara favoriter och det är enkelt att förstå varför. Trots att den “gyllene generationen” närmar sig sitt slut har de fortfarande en trupp av hög klass. Bakom Belgien är det framförallt Sverige och Österrike som utmanar. 

EM-kval grupp F

LagVinna GruppenTopp 2Spelbolag 
Belgien1.331.10Bet365SPELA NU
Österrike5.001.61Bet365SPELA NU
Sverige7.001.80Bet365SPELA NU
Azerbajzjan101.0034.00Bet365SPELA NU
Estland251.00101.00Bet365SPELA NU

Inför Sverige – Belgien

Sverige

Sverige har ett svagt 2022 bakom sig där inte mycket gick rätt. Missat avancemang till VM och sist i gruppspelet i Nations League imponerar inte. Det finns dock ljusglimtar inför mötet med Belgien, framförallt i offensiven.  Alexander Isak har efter skadebekymmer i Newcastle hittat rätt och har tre mål senaste två matcherna. Viktor Gyökeres som ligger tvåa i skytteligan i Championship och Zlatan Ibrahimovic som blev äldsta målskytt genom tiderna i Serie A. Dessutom har Dejan Klusevski fortsatt en nyckelroll i Tottenham. 

Det finns däremot frågetecken kring defensiven. Nyckelspelarna Robin Olsen och Victor Lindelöf har fått lite speltid i sina klubblag. Frågan är hur väl förberedda de är på att ta sig an Belgiens starka offensiv. 

Spela på Sverige till 3,55 hos Unibet

Belgien

Belgien floppade helt i Qatar och tog sig inte ens vidare från gruppspelet. Roberto Martinez fick gå och in kom istället Emil Forsbergs tidigare tränare Domenico Tedesco. Trycket och förväntningar på Belgien är höga på hemmaplan, allt annat än ett avancemang till EM 2024 får ses som ett fiasko. 

Inför mötet med Sverige saknar Belgien bland annat Axel Witsel, Dries Mertens och Youri Tielemans men har trots det en stark trupp med sig till Stockholm. Sverige på bortaplan är en av de tuffare matcherna för Belgien i detta EM-kval.

Spela på Belgien till 2,20 hos Betsson

Oddsbonus Sverige – Belgien

Expekt har en av marknadens bästa oddsbonusar. De matchar 100% på första insättningen upp till 1500 kr. Oddsbonusen är ett så kallat gratisspel vilket innebär att pengarna betalas tillbaka om första spelet inte sitter. Ett perfekt sätt att ge matchen extra krydda utan att ta några risker.

Tänk på att gratisspelet måste ha minst 1,80 i odds!

Spelförslag freebet – Victor Claesson ö 0,5 skott på mål till 2,70 hos Expekt