13 rätt Oskar Block

Miljonvinst på Stryktipset med reducerat andelssystem

En riktig storvinst bärgades igår av Oskar Block (Twitter: @blockensandelar och @blockenbetting). Hela 2 500 000 kronor spelades in på ett av hans fyra inlämnade andelssystem, där också just fyra system i landet var de som delade på 13-rättspotten. Vi tar ett snack med betting-profilen!

God morgon “Blocken” och stort grattis till storvinsten igår! Hur är känslan så här dagen efter?

Det är bara fint, tack! Det är alltid kul när man träffar rätt på en högutdelning och såklart extra roligt att få göra det innan jul och bjuda flera trogna andelsköpare på en fin julklapp. Det har varit riktigt, riktigt nära ett par gånger på slutet efter en rätt trög höst och det var skönt att få medstuds den här gången. 

Inför den avslutade matchen Norwich – Blackburn satt du med krav på X2. Valde du att hedga lite på 1:an eller hur gick tankarna?

Haha tur i oturen hade jag faktiskt en innebandymatch (fina Division 6) som drog ut på tiden så när jag kollade på mobilen efteråt återstod bara 10 minuter av Norwich-matchen. Det blev således ingen peng på ettan för egen del, utan jag gick ovetandes om läget. 

Så pass! Hur gick matchen? Samt hur firade du vinsten?

Det blev vinst med 16-6, så det blev faktiskt en riktig trevlig lördag! Något firande blev det dock inte direkt tal om, jag och flickvännen skulle ta bilen upp från Göteborg till Nyköping direkt efter matchen tyvärr.. 

Kupongvy av det vinnande systemet inne på Reducering.se

Det var alltså ett system byggt via reduceringsverktyget Reducering.se. Berätta om dina tankar när du byggde systemet? 

Systemet jag byggde var alltså “Blocken Stor Offensiv”, vilket innebär att jag har 20k rader att röra mig på samt kommer bygga ett rätt vågat system. Till skillnad från en del andra system valde jag här inte att börja bygga utifrån spikar, utan jag började i en annan ände. 

Steg 1: Det första jag bestämde mig för att var att släppa de överstreckade Coventry och Preston helt. Jag räknade givetvis med att procenten skulle falla lite på bägge dessa på slutet, men framför allt Preston började redan från mycket höga nivåer. 

Steg 2: Vissa tycker det är skönt att bygga klart hela ramen först innan man börjar reducera, men så byggde inte jag denna gång. Istället valde jag att hela både WBA (81%) och Norwich (67%) och sätta ett krav att exakt en av dessa favoriter skulle få vinna. WBA var klart mest streckad medan Norwich var den sista matchen på kupongen (och då troligen får en del extra streck på större kuponger). Tanken var alltså att fälla en av dessa men behålla ett rimligt totalodds. 

Steg 3: För att lyckas hitta system där utdelningen är klart högre än totaloddset kan man inte endast ta värdestreck, utan som så många vet gäller det att hitta en slalomväg mellan värdestreck och överrstreck. Då jag redan släppt två kalla tecken i form av Preston/Coventry ville jag inte hitta spika Charlton, som värdemässigt var en duglig spik. Jag använde istället funktionen “trender” på reducering.se och noterade att flera överstreckade favoriter trendade nedåt rätt duktigt (som sig brukar). Jag bestämde mig då för att försöka fånga två av dessa fallande knivar. 

Sedan innan hade jag varit lite inne på Bolton -0.5 och tyckte 2.00 var några punkter för högt. Då Bolton också gick från 63% till 58% under eftermiddagen fick det bli ena spiken (trots att det egentligen var en streckmässigt kall spik). Den andra spiken stod mellan Watford och Burnley, men den sistnämnda trendade ned hårdast så den fick valet. 

Steg 4: Sedan var det dags att reducera ned systemet. Utöver “exakt 1” på WBA och Norwich ville jag vikta fram kupongens bästa värdetecken lite och satte därför röd färg på Swansea, QPR och X2 i Portsmouth. Sedan, för att sänka kostnaden och totaloddset lite, gjorde jag en väldigt generös blå färggrupp med diverse favoriter för att ge dem någon procent mer än bara ⅓ av tecknena. 

Systemkostnaden reducerades ner med 62% och du har använt färgreduceringar. Brukar det se ut såhär?

Generellt brukar jag faktiskt ha klart högre reduceringsgrad, men denna gång var jag rätt nöjd med bygget och kände inte att jag ville lägga till tecken på ramen! Gällande färger brukar det vara en mix, där exempelvis ett av mina system igår främst reducerades ned med poängreducering!  

Har du några tips till den som själv vill testa att bygga system via Reducering.se?

Först och främst tycker jag verkligen man ska våga testa bygga reducerade system (ni ser massa anledningar till varför i min pinnade tweet på @blockenbetting). Det är lättare än man tycker det ser ut, roligare än man tänker sig och höjer dina chanser. 

Mina tips är iallafall att försöka ta inspiration från andra system och sedan börja väldigt lätt (t ex bara använda en eller två färgreduceringar). När du börjar få in snitsen tycker jag man ska våga använda totaloddsprognosen/utdelningsprognosen för att styra systemet. Tycker man det är knepigt kan man skicka ett DM till mig så svarar jag gladeligen! 

Årets största jackpot nästa vecka med 26 miljoner på klassiska boxing day. Kommer nya system då?

Självklart! Det är troligen den omgång som är mest värd att spela på hela året så jag kommer nog även köpa mer än en andel i de flesta av mina system. Jag tror även att DBS är taggade på att upprepa sin briljanta fullträff för två år sedan när de plockade hem nästan 10 miljoner. 

Tack för att du tog dig tid, grattis igen och lycka till nästa helg!