AEK Athen – Olympiakos

Inte var dag man är och klickar i grekiska ligan, men jag kan inte riktigt hejda mig här. Sista omgången av ”grundserien” avgörs ikväll och AEK gästas av lokalkonkurrenten Olympiakos i ett stekhett derby, som kryddas än mer av AEK kan säkra seriesegern inför kommande ”slutspelsgrupp”. Tre poäng lär krävas då Panathinaikos jagar en poäng bakom och har större chans till full pott i sin match borta mot Atromitos. För Olympiakos är det väl lite ”pest eller kolera” om vilka som tar hem grundserien, men det viktiga är såklart vem som tar hem den riktigt titeln till våren.

 

Klar underfavorit i cupmötet

”Thrylos” ligger själva trea, sex poäng bakom AEK, och har PAOK jagandes bakom. Vinner PAOK så måste Olympiakos också vinna då det är fördel PAOK på inbördes möten. Inte så mycket att förlora för Olympiakos alltså, men det är inte så att man åker till Agia Sophia Stadium och kommenderar direkt – tvärtom, AEK är ruskigt tunga här hemma. 11-1-0 (28-3) talar ett tydligt språk och när lagen möttes här i cupsemifinal för ganska exakt en månad sedan vann AEK med 3-0 och har redan ena benet i final inför returen i april. Det jag reagerar på är att underoddset på 2.5-linan då var pressat till låga 1.55 – en rejäl bit från nivån idag. Att det då klev över linan är en annan femma.

 

AEK med taktpinnen på hemmaplan

Visst kan man spekulera i att Olympiakos kan bjuda upp till dans då det bara är seger som gäller för att försvara tredjeplatsen, men jag tror snarare att det är AEK som kommer hålla i taktpinnen. För hemmalaget är det också tre poäng som gäller, men tar de ledningen tror jag de kommer ställa in sig på att bevaka snarare än att elda på. Har som sagt bara släppt in tre (!) mål här hemma och jag har svårt att släppa att det var jättefavorit på under för bara en månad sedan. Visst, lite annorlunda förutsättningar idag, men jag tror ändå det ska vara halvklar favorit på max två mål. Om gästerna skulle lyckas ta ledningen kan det bli samma där – att försöka försvara. Ett par bolag, bl.a. Bet365, ger 1.93 på under 2.5 mål och det testar jag.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS