Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Anaheim Ducks – Nashville Predators

Dags för en NHL-match, vid start 23.00 att fira in dagen innan nyår med. Det är två lag som inte ligger på en slutspelsplats, som verkligen behöver vinna. Hemmalaget Anaheim har inte alls varit bra under året och det har inte heller gästerna Nashville varit. Häng med nedan för speltips och analys!

Har ett spännande lag på pappret

Anaheim Ducks har nu fyra raka säsonger utan ett slutspel, och som det ser ut nu går man mot femte raka säsongen utan slutspel. På 36 matcher har man endast lyckats med att vinna tre gånger efter 60 minutersspel, det håller inte. Trots att Anaheim spelar i den svaga Pacific divisionen (innehåller lag som Seattle, Vancouver och San José) är man efter 36 omgångar hela 16 pinnar efter lagen på slutspel. Formen för Ducks är inte helt fy skam då man har tre vinster på de sex senaste matcher.Skadelistan början ljusna för hemmalaget och nu saknas ”enbart” två spelare medans tre är lite mer tveksamma. Troy Terry, Trevor Zegras och Mason McTavish är unga och bra spelare som kan få Ducks på rätt fötter igen. Även backsidan har en del namnkunniga spelare i John Klingberg, Cam Fowler och Kevin Shattenkirk. John Gibson som är första valet i Anaheim har inte lyckats komma upp i rätt nivå och har 90 % i räddningar.

Måste visa mer

Nashville har dock varit ett mer slutspelslag där man har åtta raka säsonger med slutspel. Det har dock inte varit några slutspel efter finalplatsen 16-17. Denna säsong har inte startat på det sättet gästerna velat, då man har ett poängsnitt på 1.00 per match, så lågt snitt har inte gästerna haft sen säsongen 12-13, då missade man slutspelet. Formen på Predators är inte den bästa då man endast har två segrar på deras tio senaste matcher. På bortais har man inte rosat marknaden under säsongen och har på 16 matcher endast lirat ihop 14 pinnar.Nashville har ett par gubbar borta, en av dessa är Matt Duchene som leder den interna poängligan. Filip Forsberg gör en helt okej säsong så här långt med sina 10+16 poäng. Spelare som Mikael Granlund, Eeli Tolvanen och Ryan Johansen måste visa mer än vad de gjort. Roman Josi gör det fortfarande mycket bra på sin backplats men är långt ifrån sin form från fjolåret. Mattias Ekholm är en bra NHL back. Finska målvakterna Juuse Saros och Kevin Lankinen får fullt godkänt så här långt in på säsongen.

Dagens speltips

Nashville är favoriter enligt oddsen, men med gästernas form finns det inget som talar för en stabil bortaseger. Jag bojkottar 1X2 marknaden och kliver in på skott på mål linan som är på 62.5. Det är tvåa lag som skjuter i runda slängar 30 skott per match. Det är inte därför jag väljer att spela över 62.5 skott, varför jag väljer att spela det är för att hemmalaget Anaheim släpper till överlägset flest skott i ligan, i snitt 38 skott per match. Nashville är inte heller bra på att blocka skott, då man är det sjätte sämsta/bästa laget på att släppa till skott och släpper till dryga 33 skott per match. Alltså är linan enligt mig några skott för låga, men det tackar vi för! Lycka till, och matchen är en ”tidig” match.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS