Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Argentina vs Kroatien

Nu är det dags för semifinal av VM 2022, och det är Argentina i ena ringhörnan och det är Kroatien i den andra. Två lag kommer från 120 minuter i benen i kvartsfinalen. Vilka är fräschast? Vilka är mest sugna på final? Analys om denna underbara semifinal finns nedan!

 

Messi bär sitt Argentina!

Argentina är ett mycket bra landslag, men har inte varit helt överlägsna i detta VM. Argentina började VM med att chockartat förlora mot Saudiarabien. Argentina avslutade dock gruppen med två raka 2-0 och åttondelen var ett faktum, mot ett på pappret mycket svagare Australien. Argentina gjorde vad man skulle där men inte så mycket mer och en 2-1 vinst var ett faktum. I kvartsfinalen mot Holland/Nederländerna var det ett Argentina som nästan slarvade bort segern, hade 2-0 länge men bjöd sedan in Europerna i matchen rejält.

Messi leder detta Argentina på ett mycket bra sätt, Messi har gjort fyra mål och två assist, och framförallt rullat in en straff mot Holland. Julian Alvarez har trots endast 290 minuter spelade gjort två mål, troligen får han chansen i tremanna-anfallet med Messi och Di Maria. Rodrigo De Paul får troligen chansen i ett mittfält med Brightons Mac Allister och Fernandez. Otamendi-Romero får troligen chansen i mittlåset och längst bak får Martinez återigen chansen.

Skickliga Kroatien

Kroatien är ett otroligt svårslaget landslag, under kalenderåret 2022 har Kroatien endast förlorat vid ett tillfället, och det hemma mot Österrike. Det är sällan Kroatien krossar sina motståndare, men med ett enkelt bollrullande tar man som oftast poäng. Här i VM har man fortfarande inte gjort sina bästa matcher, kryssade mot Marocko och Belgien, samt vann mot Canada i gruppen. Mot Japan i åttondelen gjorde man ingen bra insats, men räddades av straffar, i kvarten mot Brasilien gjorde man en bra insats och räddades även där i straffar. Detta Kroatien kommer bli livsfarliga, och räkna med att Modric och co vill vinna!

Kroatiens mittfält är enligt mig en klass för sig, helt överlägsna i detta VM. Modric, Brozovic och Kovacic. Trots att denna trio står noterade för noll mål och noll assist, är man en klass för sig när det kommer till passningsspelet, trion blir aldrig stressade och hittar alltid en fot. Perisic har ett bra VM i ryggen och är alltid farlig, Bruno Petkovic kommer stångas med sin stora kropp och Pasalic är finurlig, Kroatien har ett lurigt anfall. Lovren och Gvardiol är ett mittbackslås att lita på, duktiga på huvudet och väldigt placeringssäkra. Målvakten Dominik Livakovic har gjort sin livs turnering och spelar inte i Dinamo Zagreb länge till.

Dagens speltips

Spelbolagen har Argentina som favoriter här, dock tror jag Kroatien kommer vara en riktigt jobbig motståndare för Argentina, så 1×2 bojkottas här. Linan för skott är otroligt låg i denna match, ligger på 21.5 skott. Snittet för Argentina under detta VM ligger på 14 skott, medan Kroatien har ett snitt på elva. Visst, Kroatien kom till avslut väldigt sällan mot Brasilien, men det ska kommas ihåg att Brasilien är ett bra landslag. Över 21.5 avslut till ett bra odds hos Unibet, jag tror på en öppnare match än vad spelbolagen tror. Kroatien komma pressa Argentinas mittbackar. Spelare som Messi, Di Maria, Petkovic och Perisic är duktiga på att avsluta.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS