BIK Karlskoga – Björklöven

Äntligen fredag igen och vi har en kväll full med allsvensk hockey och jag har hittat ett intressant spel i Karlskogas match mot Björklöven. Det är i Nobelhallen det händer ikväll och nedan finns det både speltips och analys kring matchen, häng med!

Studsat tillbaka

Bofors började säsongen med sex raka nederlag efter en ganska sval försäsong, laget hade alltså endast en vinst på 14 spelade matcher under denna säsong. Trots förluster mot Brynäs och Nybro så var spelet mycket bättre och i de två senaste matcherna har det kommit två segrar och spelet är fortsatt helt okej, med undantag för svaga defensiva insatser stundtals. Powerplay-spelet har varit under all kritik, där man spelade över 40 minuter i numerärt överläge innan det mot AIK kom två kassar i just den spelformen. Nu är det upp till killarna i Bofors om det ska bli en rolig säsong eller inte.

Gustaf Thorell och Wilhelm Westlund är out på grund av skador medan Filip Svenningsson i skrivande stund är osäker till start. Dennis Hall valde att spela med sex backar i senaste fighten mot AIK, vilket inte är omöjligt under kvällen trots att Måns Krämer och Leo Klavhed finns att hämta från Lindlöven. Offensiven har inte alls varit där man vill vara trots skickliga herrar som Jesper Kokkonen, Theodor Pistek, Albin Eriksson och Jesper Norbäck. Marcus Hellgren (målvakt) har under den senaste veckan varit på den nivån han ska vara och hjälpa Bofors till segrar.

Stabila Löven!

Efter nio omgångar av serien så toppar Björklöven tabellen, tätt följt av seriefavoriten Brynäs. Det är ingen slump att ”Löven” ligger i toppen då man enligt mig har en av seriens absolut bästa offensiver, vilket också har synts i målkolumnen där man har flest antal gjorda mål i ligan. Björklöven har under flera år varit nära att ta sig till SHL, men av något anledning har man snubblat på målsnöret, vilket man inte ska göra i år enligt dem själva. Per Kenttä har fått ihop ett otroligt bra lag på pappret och det är egentligen bara Brynäs som på förhand kan mäta sig med detta Björklöven.

Björklöven har endast sju backar på kontrakt, vilket har gjort att man ofta spelar på sex backar, men det är inga problem för Lövens del då deras sju backar är riktigt skickliga. Fredric Andersson (lagkapten) har haft skavanker och missat inledningen på säsongen. Löven har spets i varenda formation ute på isen men herrar som sticker ut poängmässigt är Myles Power (6+8), Liam Dower Nilsson (8+4) och Joel Mustonen (5+5).

Kvällens speltips

Noterbart är att BIK Karlskoga har sex raka segrar mot Björklöven, men det har nästan alltid vara tighta bataljer bortsett från senast där BIK vann med 7-2. Jag tror på en öppen matchbild, vilket kommer sluta i mål. I åtta av de 12 senaste matcherna har det slutat med över 5.5 mål, vilket jag tror det slutar här med. Björklöven har seriens bästa offensiv medan Karlskoga har haft stora problem i defensiven. Å andra sidan har BIKs offensiv inte alls varit pjåkig vilket kan göra att värmlänningarna kan göra ett par kassar här. Över 5.5 spelas till ett fint odds hos Nya Expekt!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS