Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

BIK Karlskoga – Östersund

Ett rött kort i mötet Frankfurt – Napoli förstörde vinsttrenden tyvärr, vi tar nya tag under onsdagen och byter sport till ishockey. Det är ett möte i den klassiska Nobelhallen mellan två lag i olika delar av tabellen. Karlskoga är värdar i mötet med Östersund, det har varit ganska tråkiga tillställningar mellan lagen under säsongen, häng med nedan för speltips och analys.

Fin form

BIK Karlskoga har under säsongen varit ett stabilt lag, men inte så mycket mer än så. På pappret har man ett intressant lag och ska vara ett topp sex, vilket man också är i skrivande stund. Topp sex är enligt mig klart och det finns chans för bättre placeringar än så, då Karlskogas form är otroligt fin med åtta segrar på sina nio senaste matcher och värmlänningarna har tagit poäng i 13 av de senaste 14 matcherna. Topp fyra för Karlskoga är enligt mig inte alls långt borta, vilket också skulle ge en lättare lottning när det vankas slutspel. Karlskoga har dock under säsongen haft en lång skade/sjukdomslista, och har även det till kvällens match.

David Lilja har varit sjuk under veckan och missar matchen, det gör även Logan Cockerill. Lägg också till skadade spelare i Sebastian Collberg och utlåningar av Edwin Lindström och Måns Krämer, även Markus Modigs är tveksam till start. Albin Eriksson har saknats i de senaste matcherna men är tillbaka i laget, en viktig kugge i Karlskogas offensiv. Centersidan är riktigt bra i Karlskoga, där jag håller Kalle Jellvert extremt högt, och kanske även får chansen i SHL under nästkommande säsong. Defensiven är det Henrik Larsson som sticker ut med sin enormt fina poängproduktion. Målvakterna i Lars Volden och Marcus Hellgren Smed håller hög allsvensk klass.

Rasar som en sten

Östersund tog klivet upp till allsvenskan till denna säsong, och gjorde en mycket bra start i serien. Dock har Östersund varit riktigt svaga under de senaste veckorna och har sex raka förluster och en ynka seger på sina 17 senaste matcher. Östersund är dock endast två pinnar från säker mark med en match färre spelad, så det är långt ifrån avgjort. Dock så måste Östersund lösa sin offensiv, med sina 99 gjorda mål framåt är man det sämsta laget i serien när det kommer till gjorda mål. Östersund har en svag form, men något som är positivt är att man varit med i matcherna, men inte riktigt orkat i 60 minuter.

Östersund har skavanker på de viktiga backarna Karl Johansson och Linus Rotbakken. Östersund har valt att plocka in två importer i Aaron Luchuk och Trey Bradley, som båda sett ganska vassa ut så här långt. Alexander Anderberg leder interna poängligan på fina 19+13, noterbart är att han är back. Henrik Marklund går mot en fin säsong och snabbskrinnaren Emil Forslund är enormt skadlig för motståndarbackar. Oliver Dackell och Isak Mantler får dela på målvaktsansvaret, där den sistnämnda för anses vara förstamålvakten.

Kvällens speltips

Karlskoga och Östersund har mött varandra vid tre tillfällen under säsongen, där alla tre matcher har varit riktigt jämna. De två första matcherna mellan lagen var extremt målsnåla, där ena slutade 1-2 efter full tid och den andra slutade 0-0 efter full tid. Den senaste matchen var dock något helt annat och slutade 4-4 efter full tid. Jag har tittat på alla tre matcher, och det har långa stunder varit ganska tråkiga hockeymatcher, där det knappt blir målchanser. Östersund har haft det extremt svårt att göra mål på slutet, och Karlskoga har varit stabila i defensiven. Jag tror detta blir en enormt målsnål historia, då matchen är en viktig sådan. 2/3 matcher under säsongen mellan lagen har varit ruskigt målsnåla och jag tror på en tredje, under 5.5 mål till ett mycket fint odds går att hitta hos Bet365.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS