Boostat spel till Göteborgs-derbyt 6:e maj

2012 var året då det senast var ett ”riktigt” Göteborgs-derby på Gamla Ullevi – för nu är äntligen GAIS tillbaka i Allsvenskan. Ett GAIS som inlett årets allsvenska med 3 vinster och 3 förluster – där man dessutom i 2 av förlusterna vann xG (mot Djurgården & Norrköping). Nu ställs man mot ett IFK Göteborg som äntligen lärt sig hitta målet – 3 mål senast borta mot BP, lika många mål som man gjorde under de inledande 5 omgångarna. Vi har bett våra vänner på ComeOn att boosta ett spel åt oss – läs här nedanför för att se vilket spel!

Boostade spelet:

IFK Göteborg vinner
IFK Göteborg ö4.5 hörnor
Mucolli målskytt

Klicka här för att rygga spelet

Frågar vi spelbolagen så tror de på en tillknäppt tillställning där IFK Göteborg ses som små favoriter (oddset på IFK Göteborg ligger runt 2.40). Det är visserligen ”bortaplan” för IFK Göteborg men det kommer helt klart att kännas som hemmaplan. Med 2 dagar kvar till avspark fanns det fortfarande biljetter kvar till GAIS-sektionerna medan Blåvitts sektioner var slutsålda.

Ett gäng spelare i GAIS som är tveksamma med diverse bekymmer (magsjuka, krampkänning, ryggbekymmer m.m).

Hos IFK Göteborg är läget desto bättre. Dahlberg är fortsatt skadad, men ersättaren Elias har imponerat stort under inledningen av säsongen. Dessutom Kåhed skadad – som han varit sedan Svenska Cupen drog igång. Dessutom får man tillbaka Mucolli som var avstängd senast.

Spel 1: IFK Göteborg att vinna

Även om lagen inlett säsongen snarlikt så är IFK Göteborg ett bättre lag än GAIS. Stundtals har man spelat bra (visserligen stundtals riktigt dåligt) men man har inte lyckats komma till avslut. Jag tror, och hoppas, därför att matchen mot BP är en liten islossning och självförtroende-boost. Detta kommer vara som en hemmamatch för IFK Göteborg och på Gamla Ullevi är man generellt starka!

Spel 2: IFK Göteborg över 4.5 hörnor

Med Mucolli och Santos springandes längs kanterna är det naturligt att mycket av spelet sker just där. Man lyckas skapa en hel del hörnor i såväl ledning som underläge och på de inledande 6 matcherna har man löst 34 hörnor (snitt 5.6 per match). Värt att notera är att man då totalt spelat 90 minuter i numerärt underläge (Rött kort i minut 30′ mot Djurgården och rött kort mot Norrköping i 60′). GAIS släpper även till en del hörnor. På sina 6 matcher har man släppt till 32 hörnor (5.3 i snitt). Nä denna lina ska IFK Göteborg helt klart täcka!

Spel 3: Mucolli målskytt

IFK Göteborg har historiskt sett haft flera tongivande spelare som eldar på i stora matcher. Wernbloom, Eriksson m.m. – dessa två saknas i en sån här match. Men en som tänder till rejält i stormatcher är Mucolli. Det såg vi inte minst i fjol (målskytt mot Djurgården, målskytt mot Hammarby, målskytt mot Häcken och dubbla mål mot MFF – sedan mållös mot lag som Degerfors, Mjällby och Sirius). Han är tillbaka efter avstängning senast och ska givetvis in i denna startelva. Har fått spela 90 min i 3 av 5 matcher – i de 2 matcherna han har blivit utbytt är de matcher där IFK Göteborg fått en spelare utvisad – så förhoppningsvis lär han spela 90 min även idag. Mucolli tar även hand om straffarna i IFK Göteborg!

Spel 4: Santos målskytt

UPDATE: PRECIS NÄR DETTA INLÄGG PUBLICERADES KOM INFO ATT MUCOLLI STARTAR BÄNK (TROLIGTVIS). VI VÄLJER DÄRFÖR ATT ERSÄTTA MED SANTOS MÅLSKYTT!


Detta spelet ger oss ett grundodds på 6.75 gånger pengarna men ComeOn väljer att istället boosta upp detta till hela 12.00 gånger pengarna! Den ryggar vi!

Klicka här för att rygga spelet

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS