Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Boston Bruins – Winnipeg Jets

Boston som är ligans bästa hemmalag tar sig an Winnipeg under fredagen den 23 december 2023. En viktig match för både lagen, där Boston har ett bra facit mot Winnipeg på hemmais. Speltips och analys finns nedanför.

Sjukt bra hemmalag

Boston har med en dryg tredjedel av grundserien spelat varit riktigt bra och leder hela Eastern conferens, och har endast förlorat fyra matcher efter 60 minuters spel. Hemma i Boston har man varit overkligt bra och på 19 matcher har Boston spelat ihop 36 poäng och har en målskillnad på makalösa 77-37. Formen är också den mycket fin då man har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Boston är mycket bra för tillfället.

Boston har inga spelare på skadelistan i skrivande stund. Offensiven ser otroligt bra ut då firma Brad Marchand och Patrice Bergeron stod för mäktiga fyra poäng var i senaste matchen. David Pastrnak leder den interna och bildar en mäktig andra kedja. Hampus Lindholm har varit en av NHLs bästa backar så här långt och får stort draghjälp av duktiga Charlie McAvoy.

Lång skadelista

Winnipeg har också skapat sig en bra förutsättning för de cirka 50 matcherna kvar att spela. Trots en lång skadelista under egentligen hela säsongen ligger Winnipeg på en slutspelsplats, men ganska bred marginal också, 10 pinnar ner till jagande lag. Winnipeg vann senast mot Ottawa med klara 5-1, men förlorade sin senaste bortamatch mot Seattle. Dock har Winnipeg varit stabila på bortais under säsongen, det ska dock inte stickas under stolen att Winnipeg är bra mycket bättre på hemmais.

Winnipeg har dock en längre skadelista och herrar som Blake Wheeler och Nikolaj Ehlers missar matchen, ryktena säger att succémålvakten Connor Hellebuyk är sjuk. Kyler Connor är frisk och kry och gör mot en mycket fin säsong, återigen. Finns även herrar som Mark Scheifele och Pierre-Luc Dubois i offensiven. I defensiven är det framförallt Josh Morrissey som sticker ut med sina mäktiga 6+32 poäng.

Dagens speltips

Boston är magiska på hemmaplan i år, och har tre forwardsformationer som verkligen levererar och en defensiv med Lindholm och målvakten Ullmark som gör sina bästa säsonger så här långt. Winnipeg är ett bra lag men har lite för mycket skador för att vara topplag, Boston vinner under fredagsmorgonen. Att vi får nästan två gånger degen på NHLs bästa hemmalag ser jag positivt på. Lets go Boston!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS