Breidablik-FC Köpenhamn

Efter promenadssegrar i de första kvalomgångarna tog Breidablik en förhållandevis meriterande 3-1-seger mot Shamrock Rovers över två möten i förra omgången och ställs nu mot mot FC Köpenhamn i denna runda – en av de största matcherna i klubbens historia (utan att ha kollat upp det närmare). Breidablik blev tvåa i ligan 2021, vann överlägset förra säsongen och så här långt av denna ligger man trea och kan mycket väl stå högst upp när säsongen är färdigspelad. Har växt till sig som Islands bästa lag, i alla fall ett av dem.

FCK ej på topp – jag synar och går emot

Att FCK är det bättre laget råder det inget tvivel om, men bortamötet kan bli tuffare än många tror. De danska mästarna inledde säsongen i helgen och slog Lyngby borta med 2-1, men det hängde verkligen på en skör tråd trots en 2-0-ledning. FCK är ungefär lika stor favorit då som nu och frågan är om inte detta är en knepigare uppgift? Kanske inte över två möten – hemma på Parken vinner nog Köpenhamn ganska komfortabelt, men på Kópavogsvöllur är Breidablik svårspelat och svårslaget. Det verkar inte bli någon svår vind att bemästra, vilket ofta är fallet på Island, och det är en prognos FCK ska vara glada över. Det är dock svårt att tro att FCK är på topp så här tidigt på säsongen och jag tror det är läge att syna och gå emot. Prio 1 för gästerna, som bl.a. saknar skadade Viktor Claesson, är att få med sig ett resultat från ön och ett oavgjort resultat skulle absolut inte förvåna. Jag kommer fram till ca. 22-26-52 i värdering och tycker således att värdet finns till vänster. Breidablik +1 (Asian) testas till 1.73 hos Bet365!

Fler speltips

c fc f aa ef x
03 Mar 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester City vs Manchester United
03 Mar 16:30
Spelbolag
Odds
2.50
Speltips
Manchester City gör mål i båda halvlekarna, Manchester City flest hörnor i matchen & Erling Haaland eller Phil Foden gör mål (Manchester City - Manchester United)
Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
VISA ALLA SPELTIPS