Brynäs – Malmö

Veckan börjades med att enkelt pricka underspelet i Tingsryd – Västervik, blev 0-1. Schemat idag innehåller bland annat ett till kval, ett play-out i SHL mellan Brynäs och Malmö. Där båda lagen egentligen hör hemma i SHL, men vi har en mycket spännande bäst av sju serie framför oss. Jag har hittat ett intressant spel i match ett, häng med nedan.

Halvt kaos i föreningen

Brynäs har gjort en mycket dålig säsong så här långt, dock ska det tilläggas att den långt ifrån är slut och vid en seger mot Malmö får vi endå anse att säsongen varit godkänd för Brynäs. Det är dock en förening som inte alls trivs för tillfället, Mikko Manner har fått kicken och in kommer Ove Molin, som inte gjorde sin bästa intervju under gårdagen då han ingav ett mycket nervöst intryck. Brynäs avslutade grundserien på ett dåligt sätt, torskade fyra av de fem senaste matcherna. Det ska också tilläggas att Brynäs har bra minnen från play-out, då man för två år sedan slog ut HV71, vilket kan vara en fördel i denna matchserie.

Brynäs har på pappret ett lag som inte alls borde vara här, men med skador och avstängningar under säsongen har det blivit pannkaka av allting. Ett stort minus för Brynäs är att lagkaptenen Anton Rödin troligen missar match ett, även den defensiva kuggen Simon Bertilsson är ett frågetecken. Brynäs har valt att stuva om lite i kedjorna och satsar på en toppkedja i form av Timashov, Scott och Johan Larsson, vilket är Brynäs bästa spelare offensivt. Defensivt håller Samuel Johannesson och David Sklenicka hög SHL-nivå, och får man även in Bertilsson så har man enligt mig en bra backuppsättning. Målvakterna i Anders Lindbäck och Jussi Olkinuora är riktigt fina målvakter och kan bli tungan på vågen för Gävle-laget.

Ruskig fin form

Malmö har egentligen varit klara för kvalspel under en längre tid, men har på slutet varit riktigt bra. Malmö kliver in i detta kvalspel med sex raka vinster, och då har man slagit lag som Frölunda och Luleå på bortais. Malmö var under grundserien egentligen inte sämst på någonting, men laget var inte i närheten av bäst på någonting för den delen heller. Något Malmö kan stoltsera med var att man hade ett av ligans bästa powerplay under grundserien, vilket kommer bli viktigt i matchserien mot Brynäs. Nej, Malmö kliver in i detta kval med fin form och bra kemi i truppen.

Tomas Kollar meddelande under gårdagen att man reser till Gävle med full trupp. Det är inte lika spetsig trupp som Brynäs har, men Marcus Sylvegård har varit riktigt bra under säsongen och stått för 41 pinnar. Det finns spelare i Malmös trupp som inte riktigt fått ut sitt max och då tänker jag framförallt på killar som Carl Söderberg, bröderna Westherholm och Fredrik Händemark, som är riktigt bra hockeyspelare. Defensivt har man egentligen på pappret en riktigt bra uppställning med herrar som bröderna Lauridsen, Joakim Ryan och Adam Ollas Mattsson. Under senare delen av säsongen anslöt även målvakten Brandon Maxwell, som varit bra i slutet.

Kvällens speltips

Ja, nu är det ju ett av dessa lag som kommer spela i SHL nästa säsong och ett som kommer spela i Hockeyallsvenskan. Jag tycker att Brynäs har ett mer spetsigt lag på pappret, men Malmö har lite mer karaktärspelare i laget. I grundserien var det Brynäs som vann tre av fyra matcher, men enligt mig så betyder det ingenting när man kliver in i detta kval. Jag tror matchen kommer bli likt den som spelades igår mellan Tingsryd och Västervik, alltså inget lag vågar spela det spela man egentligen ska spel. Jag tror det blir en tillknäppt historia med väldigt få mål. Båda lagen har en fin defensivt och kommer inte tillåta motståndarna vara framför mål. En tuff och grinig kamp kommer detta bli i många matcher, och då tror jag även målen uteblir, framförallt i match nummer ett. Under 5.5 mål till ett fint odds tycker jag är mycket spelvänligt, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS