Brynäs – Nybro

Under 5.5 mål i Södertälje – Karlskoga satt hur enkelt som helst under gårdagen, då det var mycket kamp som jag förutspådde innan matchen. Vi byter fokus till Brynäs – Nybro som bara ska gå åt ett håll, men Nybro visade i första matchen att man inte kommer ge sig så enkelt. Häng med nedan för speltips och analyser.

Suveräna Brynäs

Brynäs gjorde exakt vad alla pratade om innan serien startade, att vinna serien. I slutspelet valde man att möta det sämst placerade laget som gick vidare, vilket alltså var Nybro. Det var en tight första match som spelades i söndags som Brynäs lyckades vända i tredje perioden och det blev tillslut 2-1 till Brynäs efter en tight och jämn historia. I grundserien vann Brynäs tre gånger av fyra möjliga och har nu fyra raka segrar mot just Nybro. Det är inget snack om att Brynäs ska tillbaka till SHL omgående, vilket man är på god väg med att lyckas då jag inte ser någon riktigt utmanare i dagsläget men lag som Södertälje, Djurgården och Björklöven har det inom sig.

Brynäs har på pappret det bästa laget i denna serie och det är inte så konstigt när offensiva krafter som Johan Larsson, Anton Rödin, Jack Kopacka och Miks Indrasis finns i laget, för att nämna några. Defensivt finns det gott om schyssta lirare där Johannes Kinnvall står för skickligheten medans en sådan som Simon Bertilsson är otroligt viktig i egen zon. Damien Clara fick priset som bästa keeper under grundserien och var mycket bra i den första matchen i slutspelet.

Stabil nykomling

Nybro har gjort en mycket fin säsong hittills då man är nykomling i hockeyallsvenskan. Genom att besegra Almtuna i två raka matcher med målskillnaden 10-3 så blev man valda av Brynäs som man faktiskt nöp en match mot i grundserien. I den första matchen som spelades i söndags var det ett tight Nybro som faktiskt tog ledningen i början av den tredje perioden, men hade i mitten av tredje två risiga byten som betydde två kassar för Brynäs. Coach Tommy Samuelsson har gjort underverk med Nybro och kommer absolut inte ge sig i första taget trots att man på pappret är en aning sämre.

Nybro har fått ihop ett starkt lag på pappret som nykomling i serien. I grundserien var det den finska duon Eero Savalahti och Juho Liuksiala som toppade den interna och det finns fler skickliga herrar i offensiven trots att Maxim Golod inte fick vara kvar efter drygt halva säsongen spelad. Defensivt är det desto mindre namnkunnigt men där har Jesper Mångs tagit steget från hockeyettan på ett mycket fint sätt. Längst bak finns Tex Williamsson som enligt mig är en av de bättre målvakterna i denna serie.

Dagens speltips

Det är inget snack om att Brynäs är stora favoriter även i match två som också spelas i Gävle. Dock var det en första match som bestod av mer kamp och vilja än skönspel. Nybro kommer spela på exakt samma sätt i denna match och kommer inte bjuda Brynäs skickliga spelare på isyta och då kommer det bli kamp. 4/5 matcher under säsongen har slutat under 5.5 mål och vi får ett odds som är en bit över två idag (under 5.5). Jag tar det spelet och tror på en likadan matchbild som senast, ska vi säga 3-1 Brynäs? Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS