Burton – Sheffield Wednesday

Det är bara några omgångar kvar av engelska League 1 då lagen spelat allt från 39 till 42 av 46 omgångar och det börjar verkligen dra ihop sig – både i toppen och i botten. Burton (skönt klubbnamn måste man ju ändå säga) ligger på 18:e plats, sju poäng ovan nedflyttningsstrecket och bör klara sig, men det finns faktiskt anledning till oro. I ett större perspektiv är man bättre än lagen i botten, men trenden har pekat åt samma håll en längre tid och även om poängskörden är ok, så är det typ endast Morecambe som har sämre underliggande siffror av samtliga lag i ligan under 2023. DET är inte bra och även om Burton är ett av två lag som endast spelat 39 matcher och således har fler chanser att glida undan, så skulle i alla fall inte jag andas ut än om jag vore ett av klubbens fans. I synnerhet inte om man synar spelschemat lite närmare – det är flera tuffa matcher kvar…

”Onsdagslaget” med siktet på The Championship

En av dessa tuffa matcher spelas under lördagen då serieledande Sheffield Wednesday kommer på besök. Tillsammans med främst Ipswich, men även Plymouth och Barnsley, gör ”onsdagslaget” upp om två direktplatser till The Championship. Tillsammans med Ipswich – ligans två bästa lag – tror jag man lyckas och det känns inte mer än rätt, två anrika klubbar som lär tas sig and The Championship på ett värdigt sätt (om man når dit…). Wednesday kommer från glasklar 3-0-seger hemma mot Accrington efter en poängmässigt trögare period och ser ut att kunna starta med samma lag igen. Några skador hänger fortsatt med, men läget är under kontroll.

Klasskillnad – favoritkepsen åker på

Burton har inga nämnvärda problem i truppen vad gäller skador eller sjukdomar, men däremot är det alltså ett stort frågetecken för prestationerna. Vi snackar ett av ligans sämsta lag mot ligans nr. 2 just nu och jag tror att klasskillnaden kommer visa sig, speciellt då gästerna är i ett till synes betydligt större poängbehov. 0-2 och 0-3 känns som tidiga resultat och jag plockar Sheffield Wednesday -1 (Asian) till 2.16 på Pinnacle. Lycka till om rygg!

Fler speltips

c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
o XbiBgH x
04 Apr 21:00
Fotboll
Chelsea vs Man United
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.50 / 4.50
Speltips
Boostad dubbel
VISA ALLA SPELTIPS