logga tennis speltips

Cabal/Farah – Ellis/Harris

Tennissäsongen har dragit igång på allvar, och snart har vi årets första Grand Slam. Men först och främst har vi en tävling i Adelaide, där jag hittat ett intressant spel i matchen mellan Farah som spelar med Cabal, de möter Harris och Ellis som inte alls spelat mycket dubbel ihop. Häng med nedan för speltips och analys.

Rutinerade herrar

Förra året var inget vidare för paret Robert Farah och Juan Sebastian Cabal, då man inte tog en enda titel, man var dock framme i två finaler båda på grus i Masters tävlingar. Det är ett par som varit världsetta tidigare i dubbel och har 20 titlar i sitt baggage, på 25 finaler, vilket betyder att paret är otroligt bra i finaler. I år har man endast hunnit spela en tävling, och det var också i Adelaide, då fick man respass redan i andra omgången. I en match där paret var riktigt stabila i egen serve och vann över 80% av förstaservarna.

Dessa herrar har känt varandra i 30 år och spelat dubbel ihop i herrans många år och känner varandra utan och innan. De kompletterar varandra på ett mycket bra sett, då Robert Farah har en mycket fin forehand och hans partner har en fin backhand. Båda herrarna servar bra och har ett otroligt bra nätspel, ett av tourens bästa faktiskt. Något jag tycker kännetecknar dessa killar är att de alltid har glöden på banan, knyter nästan alltid nävarna och krigar för varje poäng.

Mindre rutinerad par

Detta är två killar som inte är i närheten av topp 100 i dubbel och fick Wild Card in i denna tävling och tog vara på det direkt. De håller som oftast till på Challenger-touren, vilket är snäppet under denna nivå. De har aldrig spelat ihop, första matchen var för några dagar sedan mot ett annat orutinerad par. Ellis/Harris var mycket stabila i den fighten och var inte i närheten att bli brutna i sin egen serve och spelade även riktigt bra i motståndarnas serve och hade hela åtta breakbollar. Andrew Harris spelade förra veckan i en Challenger, då tillsammans med Smith, man tog sig enda fram till finalen där Andre Göransson och hans partner blev för svåra.

Blake Ellis är 191 centimeter lång och har en mycket bra serve, är stundtals ganska rörlig och har fina grundslag, men i dubbelspelet har han lite svårt att komma fram på nätet stundtals. Andrew Harris är något kortare och mäter 183 centimeter, han har inte lika fin serve och spelar sin backhand med en hand. I singelspelet är det inga snack om att Andrew Harris är den bättre spelaren. Harris har en dubbelranking på 125 i världen medan Ellis ligger på en 352e plats.

Dagens speltips

Det är inget snack om att Farah och Cabal är det vassare paret på pappret, ganska överlägset också. Visst, killarna från Australien som fick Wild Card gjorde en stark insats i deras första match, men motståndet där var inget att hänga i granen. Cabal/Farah måste steppa upp om det ska bli någon fin placering i den stundande Australian Open, och jag tror att Colombianerna vinner i två raka set till ett fullt godkänt odds. Farah och Cabal är ett av världens bästa dubbelpar och ska bara städa av denna historia i två raka. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS