Blocken hörna med speltips

Coventry – Huddersfield

Den åttonde omgången i Championship avslutas här på måndagen i ett spännande möte mellan Coventry och Huddersfield. Gästerna gick skiljde vägar med den mycket skickliga tränare Warnock i veckan efter meningsskiljaktigheter med klubbens ledning. In kommer Sheffield Wednesdays uppflyttningshjälte Darren Moore och även om jag tror en ”manager bounce” uteblir så har jag ett intressant speldrag. 

Jag har varit skeptisk till Huddersfields trupp flera gånger den här säsongen men har gått bet på vissa spel emot klubben och en bidragande anledning till detta stavas just Neil Warnock. Den gamla engelsmannen har räddat många klubbar i sin gedigna tränarkarriär och min personliga känsla är att han fick en avdankad Fiat att se ut som vilken annan Volvo som helst. In kommer alltså Moore, vilket jag tror är en av de bästa värvningar man kan göra sett till nuvarande tillgängliga alternativ. Däremot är tajmingen lite taskig och klubben hade alltså sin allra första träning med honom så sent som i lördags.. Dessutom dras man med skadebekymmer på lagkapten Hogg och ordinarie anfallare Ward. Det gör att jag inte tror vi får bevittna en s k manager bounce mot ett Coventry som startat trögt men besitter en rätt fin trupp. Däremot tror jag att många spelare kommer att vilja visa upp sig för den nya tränaren och ge allt för att befästa en ordinarie tröja framöver. Sheffield Wednesday var rätt aggressiva under Moore (ett av de lag med flest fouls) och jag tror han vill se detsamma från sina spelare här.

En av dessa spelare, som dessutom besitter ett stort defensivt ansvar med Hogg frånvarande, är den unga Jack Rudoni. Den 23-åringe engelsmannen får mycket förtroende på det centrala mittfältet och är den spelare med flest orsakade frisparkar, flest erhålla frisparkar och näst flest tacklingsförsök. Ifjol fick han dessutom flest kort i Huddersfield med hela 11 stycken. Det är en siffra som mycket väl kan komma och stiga med de nya hårdare domardirektiven (som fått antaletkort att öka med 24% denna säsong hittills), speciellt eftersom han ofta tjafsar med domaren. Bara så sent som föregående match tog han nämligen kort för just snack och dagens domare Langford brukar inte se igenom sådant. Slutligen har också Coventrys motståndare snittat 2.43 kort per match denna säsong och att då få Rudoni till @ 3.40 känns ett fint spel!

Coolbet Coolbet

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och lägsta odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS