Degerfors IF – IFK Norrköping

Formen börjar sakta men säkert gå framåt. Ikväll har vi en mycket intressant historia framför oss när Degerfors tar emot Norrköping på Valla. På Valla är det inte många lag som bara hämtar en trea, och det kommer Norrköping få känna på. Jag har hittat ett intressant spel i matchen, så häng med nedanför!

Otroligt starka i Värmland!

Degerfors var nära att ryka från allsvenskan under förra årets säsong, men räddades av en enormt fin höst och tillslut var det inget snack om saken att Degerfors är och ska vara ett allsvenskt lag. Degerfors har öppnat årets säsong på ett fullt godkänt sätt, då man har hemmaslagit både Djurgården och Halmstad, vilket också är Degens enda poäng under årets allsvenska. Hemma på Valla är Degerfors riktigt svårslagna, men är också ganska svaga på bortagräs, vilket också har visats då man torskat mot Göteborg med 6-0, Hammarby med 3-1 och Mjälby med 2-0.

Degerfors har ett par skavanker i truppen och spelare som Rasmus Örqvist, Sebastian Ohlsson och Gustav Granath är osäkra till spel. Degerfors har problem med det offensiva spelet, då man endast har ett mål vardera på sina anfallare i Vukojevic och Diego Campos, det håller inte om Degen ska klara sig till nytt kontrakt. Christos Gravius är enligt mig en av de skickligaste mittfältarna i denna liga.

Stark start

Norrköping har under inledningen av årets allsvenska stött på många bra lag, trots möten med Malmö, Hammarby och AIK har man skrapat ihop fina elva poäng och ligger med och lurar i vassen på en femte plats i tabellen. Norrköping kommer från en mycket fin insats mot Hammarby där man vann med 2-0. Spelet på gräs har annars varit en ganska svag faktor för Peking, man har i år spelat tre allsvenska matcher på gräs och har en vinst, en oavgjort och en förlust. Norrköping reser till Degerfors med mycket självförtroende i truppen, och går självklart mot en ny trea.

Norrköping har på pappret en mycket fin offensiv med spelare som Christoffer Nyman, Arnor Traustasson och Arnor Sigurdsson, där alla tre är otroligt fina i offensiven. Norrköping har endast sex insläppta kassar på sina sex spelade matcher, vilket också bevittnar på ett fint defensivt spel, där Oscar Jansson varit bra i kassen.

Kvällens speltips

Detta är en ruggigt viktig match för framförallt Degerfors, som kommer från en 0-6 mot Göteborg. Det är på Valla man ska ta sina poäng, och framförallt när ett konstgräslag kommer. Det har blivit två kryss när lagen har möts i Degerfors under de senaste åren. På förhand är Norrköping favoriter enligt mig, men oerhört små favoriter. Jag tror att Degerfors tar tag i detta och kommer ut hårt. Över 8.5 avslut på mål ser jag som mycket troligt, då vi har två lag som kommer till avslut ofta. Degerfors hade trots sex insläppta mot Göteborg, fyra avslut på mål. Degerfors snittar under årets allsvenska på runt fem avslut på mål per match. Norrköping startade årets allsvenska med att skjuta otroligt mycket skott på mål, men har mattats av en del, mycket på grund av att man ofta tagit ledningen och faller tillbaka en del. Jag tror på en öppen matchbild. Att det blir över 8.5 skott på mål ser jag som mycket troligt. Lycka till.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS