logga tennis speltips

Djokovic – Sinner

Gårdagens rek satt hur enkelt som helst, skönt att starta veckan med grön bock. Idag byter vi sport till tennis och ett mycket intressant möte i Turin mellan hemmaspelaren Jannik Sinner och världsettan Novak Djokovic. Nedan finner ni både speltips och analys.

Kliver in med fin form

Novak Djokovic kliver in i årets sista ATP-turnering med fin form då han inte förlorat en match sedan Wimbledon finalen mot ungtuppen Alcaraz. Serben är världsetta och har varit den mest stabila spelaren under årets, trots sin ålder på 36 bast. Förra veckan i Paris var han pressad i ett antal matcher men serbens rutin avgör mestadels av de jämna matcherna. Här i Turin startade världsettan att slå danske Holger Rune (trots två knäckta racketar) efter en otroligt jämn match som tog över tre timmar, det brukar alltid bli jämna matcher när Rune och Djokovic möts.

Nej, Novak är den tennisspelaren idag som har jämnast nivå och det är en sjujäklans nivå serben håller. Det finns egentligen inga svagheter i spelet, då han har ett grundspel som håller mycket högklass. Något som utmärker serben är hans rörelse på banan, trots att han börjar närma sig 40-strecket så är det nog bara Carlos Alcaraz som håller denna rörelse som Novak gör.

Hemmaspelare

Jannik Sinner är född och uppvuxen i Italien, vilket ger honom hemmaplansfördel i denna tävling. Han är i dag rankad som nummer fyra i världen. Den 22-årige Sinner har ett bra år bakom sig med fyra titlar och en matchstatistik på fina 58-14. Förra veckan i Paris gick han rent fram till åttondelen där han fick kasta in handduken då han enbart fick ett ohållbart schema (inte ens tolv timmar efter avslutat match i sextondelen skulle han spela åttondel). I Turin vann han första matchen mot Tsitsipas efter en stabil insats där han endast torskade fyra poäng när han prickade första serven.

Jannik har hardcourt som sitt favoritunderlag då han kan dominera min sin enormt fina backhand, han har även en fin serve och ett bra rörelsemönster. Nackdelen hos Sinner är att han under matcher kan gå ner enormt mycket i nivå, vilket han kan förlora matcher på, men hans högsta nivå är topp tre i världen enligt mig. Jag tror att Sinner mycket väl kan lösa en Grand-slam titeln inom två år.

Kvällens speltips

Novak är favorit i denna match, vilket jag håller med om då han vunnit de fyra tidigare tillfällen mellan spelarna. Det som ska läggas till i denna fight är att Sinner kliver in här med fin form och ett enormt publikövertag. Serben hade stundtals problem med humöret senast och knäckte ett par racketar, men kunde hålla ut och vinna. Spelet i denna match blir över 115.5 minuter, vilket inte ens är två timmar. Räkna med att Djokovic (som sällan kliver av banan under 120 minuter, oavsett motståndare) kommer utnyttja sin tid mellan bollarna, game och set till maximalt, vilket är säkerligen minst 15 minuter under matchen. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS