Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Djurgården vs AIK

Vi har en mycket fin omgång i Hockeyallsvenskan framför oss, där den finaste matchen måste vara derbyt Djurgården-AIK. Det är ett slutsålt Avicii som står som värd, så trycket kommer vara något enormt. Speltips och analys finns nedan!

Trio tillbaka

Djurgården fick respass från SHL genom att torska mot Timrå i en bäst av sju serie, hockeyallsvenskan var ett faktum. Många experter trodde att Djurgården skulle dansa sig igenom denna serie, men så har det inte varit så här långt. Trots att Djurgården under säsongen bytt tränare, in med Johan Garpenlöv, så är andra platsen i tabellen ett faktum, dock långt i från ledande Modo. Djurgården har dock kommit igång under Garpenlövs lednings, trots att man haft många spelare borta. Djurgården kliver in i denna derbyvecka med poäng i fyra raka matcher, tre av dem har varit segrar. Djurgården är det laget i serien som släppt in flest mål, och får man igång offensiven på samma sätt så finns det nog inget lag som kan stoppa detta Djurgården.

Djurgården har fem spelare på JVM, och skador på Alexander Ytterell och Linus Klasen. Dock är trion Ludvig Rensfeldt, John Norman och Emil Berglund tillbaka. Marcus Krüger, Daniel Brodin, Nicklas Danielsson och Olle Liss finns också med i laget, alltså finns det sju mycket fina offensiva spelare i laget. Defensiven är minst lika vass på pappret där transatlanterna Cameron Schilling och Stefan Elliott är toppklass i ligan, men lägg också till defensiva herrar som Johan Alm och Linus Arnesson. Jag tycker personligen att Kevin Karlsson borde få chansen i SHL under kommande säsong. När Carl Lindbom är på JVM är det Matthew Galajda som får chansen, en mycket bra målvakt det också.

Letar formen

AIK har på pappret ett bra lag och borde ligga bättre än sin 12e plats i ligan. Det är bara tre pinnar ner till det negativa strecket där Tingsryd ligger, men å andra sidan är det bara två pinnar upp till playoff strecket. Så med halva grundserien kvar att spela finns det massor av möjligheter för AIK att avancera i tabellen, men då gäller det att spetsa till bortaspelet. AIK har tagit sex av 33 poäng på bortaplan och är klart sämst på det i ligan, efter tolv raka bortaförluster så bröt man förlusttrenden genom att besegra Vita Hästen i den senaste bortafighten. AIK är skickliga framåt med sina 80 gjorda mål, men defensiven är rejält skakig och man släpper in flest mål i ligan (94 st).

Det är ett par skavanker i laget, och Niklas Lundström missar matchen, AIKs målvakt alltså. Richard Gynge, Daniel Muzito-Bagenda och Adam Rockwood är lagets offensiva spets, och det är SHL klass på den trion. Oscar Nord leder den interna målligan på fina 13 kassar, utöver det finns det sparkapital i herrar som Axel Wemmenborn, Oscar Magnusson och Christian Sandberg. Defensivt finns det skickliga backar i Erik Flood och Eric Norin, men det som saknas för AIK är de defensiva bjässarna som inte släpper in någon på kassen, spelar enkelt och smäller på. Claes Endre kommer få chansen i derbyt, och målvakten Hugo Haas har lånats in från ettan-klubben Vallentuna.

Dagens speltips

Det är inget snack om att Djurgården är favoriter här, med all rätta. Det är ett fåtal spelare som skulle ta en startplats i Djurgården. Djurgårdens skadelista ljusnar och AIK saknar sin första målvakt. Detta är det första derbyt av två inom bara några dagar, så räkna med två taggade lag. Tror dock att Djurgården är alldeles för starka och när vi får ett odds på 1.80 på Betsson så finns det inget att blinka för. Djurgården med Krüger och Brodin i spetsen vet hur man vinner derbymatcher. Första mötet denna säsong vann Djurgården efter sudden, i en match där Djurgården skulle vunnit efter 60 minuter. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS