Falkenberg – Skövde

Björklöven körde över AIK i tredje perioden och löste -1,5, det tackar vi för. Jag byter fokus till fotboll och har ett fint spel i kvalet i superettan mellan Falkenberg som slår i underläge mot Skövde. Häng med nedan för speltips och analys.

 

Stark avslutning

Falkenberg som har varit ett bra lag för ett par år sedan har under ett par säsonger varit nere i ettan södra och ”harvat”. Säsongen startade ganska svagt för FFF men har på sina 19 senaste ligamatcher inte förlorat, vilket tyder på att inställningen i starten av serien inte riktigt var där den ska vara. Hemma på Falcon Alkoholfri Arena var Falken ett riktigt vasst lag och vann 14 av sina 15 hemmamatcher och hade en målskillnad på fina 44-10. Ett viktigt kval väntar då man inte vill spela ett år till i Ettan, då man som klubb enligt mig håller Superetta-nivå.

Falkenberg har tre spelare på skadelistan inför kvällens match (Wilhelm Ärlig, Gustav Lillienberg och Edvin Christiansson). I offensiven är spelare som Godwin Agunda 14+6, Leonardo Farah Shain 11+8 och Oliver Hinsta 10+8 mycket viktiga spelare i FFF´s offensiv. Rutinen i laget tycker jag att Christoffer Carlsson och Adam Eriksson står för, då båda herrarna har massor av matcher i allsvenskan. Målvakten i Tim Erlandsson håller också minst superettan-nivå.

Uträknade

Skövde AIK var länge uträknade i Superettan och hade en mycket tuff start på serien. Men i sista tredjedelen började Skövde ta poäng och vann fem av de sista åtta omgångarna och löste tillslut ett kval. Sista matchen vann laget mot Helsingborg med 1-0 efter en ganska svag match från båda lagen där man såg att mycket stod på spel. Det kommer vara en liknande matchbild mot Falkenberg om ni frågar mig, vilket passar Skövdes spelstil. Jag tycker Skövde är bäst när man spelar som Stoke gjorde i sin prime, alltså en tight defensiv och offensiver består av långa inkast och mycket bollar in i straffområdet.

Nästintill ett skadefritt lag reser under dagen de fyra timmarna till Falkenberg (med buss givetvis). I offensiven är Darell Tibell och Azeez Temitope Yusuf mycket viktiga, då dessa herrar stått för 18 poäng tillsammans. Mittfältet består av viktiga kuggar som Elmar Abraham, Hugo Engström och Mikael Mörk. Målvaktssidan har varit speciell för SAIK då man fick sina två ordinarie målvakter skadade under säsongen men Otto Lindell samt Filip Järlesand har kommit in och vunnit många poäng åt skaraborgarna.

Kvällens speltips

Runt 3000 biljetter är sålda i skrivande stund vilket gör att det kommer bli mycket folk ikväll. Jag tror på tråkig historia då båda lagen kommer att prioritera defensiven, och lägg också till att det kommer vara smått storm under kvällen nere på västkusten (22 sekundmeter i byarna), vilket inte är optimalt för en bra fotboll. Jag tror denna match kommer öppna upp sig under söndagen i Skövde. Under 2.5 mål spelas och det tror jag stenhårt på i ett mycket viktigt kval för båda lagen. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS