Galatasaray – Molde

Gårdagens spel satt hur enkelt som helst, och vi fortsätter med fotbollsspåret. Det ska avgöras i kvalet till Champions League och jag har hittat ett bra spel i mötet Galatasaray som tar emot Molde. Norrmännen har uppförsbacke då man måste vinna denna match för att kunna avancera till gruppspel. Speltips och information om lagen finns nedan!

 

Stark säsongsinledning

Galatasaray har startat säsongen på ett mycket fint sätt och sju inledande matcher ingen förlust. I Champions League kvalet har Galatasaray slagit ut Ljubljana och Zalgiris. I bortamötet mot Molde gjorde man långt ifrån sin bästa match, men trots det lyckades man få med sig en vinst med 3-2 efter ett sent avgörande. Galatasaray har som mål att kvala in till årets Champions League, vilket man har en trupp till att göra trots att Hakim Ziyech och Wilfried Zaha inte är spelklara ännu. Det är otroligt mycket biljetter sålda, så räkna med galet bra tryck på Rams Park (föredetta Turk Telekom).

Galatasaray har som sagt en mycket fin trupp att tillgå, även fast herrarna Ziyech och Zaha är klara men ej spelklara. Mauri Icardi är en otroligt bra spelare, som kommit in i laget på ett fint sätt. Även spelare som Mertens, Bakambu, Angelino och Sergio Oliveira håller mycket hög europeisk klass. Får man ihop detta lag till 100% så är ett slutspel i Champions League, inte helt omöjligt.

Snöplig hemmamatch

Molde är ett av de bästa klubblaget i norra Europa, om inte det bästa. Trots att man ”bara” ligger fyra i den norska ligan så är man framme i en helt avgörande match, om det ska bli Europa League eller Champions League gruppspel, vilket kanske har lett till att ligan blir prio två. Molde har slagit ut Helsingfors och Klaksvik på vägen hit, men noterbart är att Molde torskat både bortamatcherna, vilket inte är en positiv nyhet för de norska fansen, då Galatasaray på bortaplan inte är den enklaste uppgiften. Det ska tilläggas att Molde var spelmässigt mycket bättre än Galatasaray i hemmamatchen då man vann avsluten med hela 22-6.

Molde kunde ställa elva landsmän (norska) på banan i den första matchen mot Galatasaray, vilket är unikt. Molde har inget namnkunnigt lag på pappret, men det kvittar vilka elva lirare Erling Moe väljer att ställa ut, det springs otroligt många löpmeter per spelare ändå. Malmös förra lirare Magnus Eikrem får anses vara en av ”stjärnorna”. Även Ola Brynildsen är en fin spelare, men har haft stora problem med att göra mål på slutet.

Kvällens speltips

Det är inget snack om att Galatasaray är favoriter att avancera här, men det ska också tilläggas att för en vecka sedan var man helt utspelade av ett Molde, som troligtvis ställer samma lag på benen här. Det sköts 28 avslut i den matchen, och vi får en lina på 24.5 avslut här, vilket enligt mig är lite märkligt. Molde måste framåt, vilket betyder avslut, Galatasaray kan inte spela likadant som i bortamatchen, vilket betyder ett lite mer offensivt Galatasaray. Jag tror på en match som inte alls kommer blir tillknäppt och tråkig. Över 24.5 avslut hos Betsson Group är enligt mig kvällens absolut bästa spel. Lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS