Anteckningsblocket nedflyttning

Genomgång av Premier League: Del 1 – Definitiv nedflyttning

Under de kommande dagarna kommer jag ge mig på att förutspå hur Premier League-säsongen kommer att sluta. Likt min genomgång av Championship kommer jag att dela upp lagen i olika segment och sedan börja nedifrån. Först ut blir två lag som jag tror hamnar en bit från övriga – i negativ bemärkelse.

Placering 20 – Sheffield United

Slutpoäng: 30

Att ta sig upp från Championship är en rejäl bedrift, men det är minst lika svårt att etablera sig i högstaligan på sikt. Det borde Sheffield United, som alltså tog steget upp säsongen 18/19 veta bättre än många andra kan man tycka, men så verkar inte fallet vara. Truppen är nämligen sämre nu än när Sheffield i våras tog steget upp. Visst, Häckens skyttekung Traoré är ett spännande tillskott, men han fyller inte fjolårets toppmålskytt Ndiayes skor (såld till Marseille) på studs. Någon vidare ersättare för City-lånen Doyle och McAtee, som alltså satt med ordinarie tröjor på innermittfältet, har man inte heller landat. Istället är det alltså viktiga Berge som uppges vara supernära konkurrenten Burnley. Slutligen kan man inte heller luta sig tillbaka mot ett tryggt grundspel och defensiv stabilitet likt förra gången man gick upp – åtminstone inte om försäsongen är något att gå efter. Nej, Sheffield United åker ur i år och frågan handlar mest om vilken av de tre platserna det blir.

Möjliga långtidsspel

1. Sheffield United att bli nedflyttade @ 1.75 (Coolbet)
2. Sheffield United U34 poäng @ 1.90 (Bet365)

Bet365 Bet365

1 250 kr bonus

Oddsbonus upp till 1250 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Placering 19 – Luton Town

Slutpoäng: 31

Man vill ju inget annat än att sagan Luton Town ska fortsätta skrivas. Efter att ha nått en bättre ligaplacering tio säsonger i rad, klättrat upp från League Two till Premier League och vunnit mångas hjärtan så tror jag tyvärr att man nu får börja om i Championship. Klubben ska ha kudos för att man fortsätter med samma typ av långsiktiga, kloka, värvningsstrategi (och jag gillar nästan samtliga värvningar), men samtidigt räcker inte riktigt den små medlena längre. Ifjol bars man till mångt och mycket fram av ett ruggigt starkt försvarsspel, men ordinarie målvakten Horvath, som grovt överpresterade xGA-siffrorna ifjol, har ju återvänt från sin lånesejour till Nottinham Forest. Dessutom var man i mina ögon också lite väl beroende av Morris target-förmåga i uppspelsfasen och här möter han betydligt tuffare mittbackar. Däremot kan deras intensive försvarsspel nog vara en klokare väg att vandra än ett superlågt block. Allt annat än sistaplats är en bedrift och lyckas man stanna kvar är det en prakt-sensation.

Möjliga långtidsspel

1. Luton U32 poäng @ 1.80 (Bet365)

 

Del 2 – ”Getingboet” kommer imorgon! 

Bet365 Bet365

1 250 kr bonus

Oddsbonus upp till 1250 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Fler speltips

c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
o XbiBgH x
04 Apr 21:00
Fotboll
Chelsea vs Man United
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.50 / 4.50
Speltips
Boostad dubbel
VISA ALLA SPELTIPS