Inför omgång 19 av Allsvenskan

Häcken – Hammarby

På lördagen får vi en riktig toppmatch på Hisingen när tabellettan och trean möter varandra i en riktigt spännande batalj. Ska Bajen vinna för första gången på 17 år på Hisingen och hänga på i guldstriden eller ska Häcken fortsätta dra ifrån i tabellen?

Häcken

Snacket har varit kring Häcken att man varit ett ”guldlag” då man även de matcherna man spelat sämre och kanske inte förtjänat att vinna lyckats fått in en boll i slutet som givit tre poäng. Vad ska man då säga om de senaste två matcherna mot Degerfors och Kalmar där man varit det bättre laget men inte fått utdelning på fint spel och skapade chanser.

Resultattrenden är lite sämre med två tunga kryss, men spelmässigt ser det fortsatt riktigt bra ut. Gustafson-brorsan har spelats in och 3-mannamittfältet med Gustafson x2 och Rygaard ser riktigt bra ut. Lite tyngre avbräck har man i att Hammar är avstängd i mittlåset här vilket lär betyda att vi får se Franklin Tebo bredvid Hovland istället, en kraftig försämring i mitt tycke med tanke på hur bra Hammar varit och eftersom Tebo blandat och gett litegrann när han spelat.

Hammarby

Hammarby är mitt inne i sitt tuffa schema, denna svåra period där man på förhand trodde att man var piskade att gå nästintill rent har inte varit bra resultatmässigt då man kryssade mot AIK, förlorade mot Norrköping och senast kryssade mot Djurgården. Lagen runtom tappar poäng också dock, och trots denna skrala poängskörd på sistone är det fortsatt bara 5 poäng upp till ledande Häcken och Hammarby har fortfarande en liten guldchans.

Men isåfall måste man nog vinna här. Kryss eller förlust och fortsatt ett glapp upp till Häcken medans Djurgården också eventuellt skulle vinna mot Göteborg med 7 omgångar kvar hade blivit för tufft. Men spelmässigt ser Hammarby fortsatt riktigt bra ut, och bara man får upp effektiviteten lite och steppar upp lite i defensiven igen som innan AIK matchen var seriens kanske bästa så tror jag inte man ska räkna ut Hammarby.

Speltips

Hammarby har inte vunnit mot Häcken borta sen 2005. Lägg till att man har haft det ganska tufft mot topplagen och bara vunnit mot Blåvitt. Häcken är dessutom kanske bättre än någonsin så det är inte jättemycket som talar för Hammarbyvinst egentligen. Men nu är det allt eller inget som gäller för Bajen, och någon slags reaktion på de sista tidens resultat där man varit det bättre laget man inte fått resultaten med sig tror och hoppas jag att vi får se här. Jag ser Hammarby i grunden som ett bättre lag än Häcken trots deras otroliga säsong såhär långt. Därför tror jag Bajen har bra chans till vinst här och köper inte riktigt Häckens lilla favoritskap.

Hammarby -0.5 @ 2.79 hos Pinnacle.

Hammarby SM-Guld @ 20 gånger hos Svenska Spel spelar jag också halvflat som ett litet sidebet.

Kan ju givetvis vara semi-kört redan efter denna helg. Men det är något man får köpa till det oddset. Det ligger lite högt i mitt tycke, Nordicbet har 10 gånger på samma spel som referens som känns mer korrekt.

Lycka till vid rygg!

Följ mig här på DBS och Twitter för fler speltips!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS