Hockey-VM 15:e maj – Dagens bästa spel

Från iskall till glödhet på bara en natt, poängspelen satt på alla igår förutom två kassar från Bedard. Sammanfattningsvis efter två dagar så är det några units plus och under dagen kom mer nya spel då vi har fyra nya matcher på schemat.

Tjeckien – Danmark

Tjeckerna behöver en trea här ifall det inte ska bli en fjärde plats i gruppen och då stöta på ett tufft motstånd redan i kvarten. Hemmanationen har slagit Finland efter sudden samt Norge med 6-3 men har också en förlust på kontot och det var i den senaste matchen när Schweiz vann på straffar efter en grinig match. Tjeckien har ett fullt godkänt lag på pappret där framförallt backarna Rutta och Gudas sticker ut. Offensivt får Dominik Kubalik, Ondrej Palat och David Kämpf ta det stora ansvaret då alla tre tillhör NHL.

Danmark fick ett slutspel i siktet efter premiärsegern mot Kazakstan med 5-1 efter en fin insats av danskarna. Men sedan har det rasat framförallt i offensiven då man endast gjort ett mål framåt i mötena med Kanada och Norge. Senast mot Norge var man inte alls på tå och det var ingen bra förlust för Danmark men att man ska åka ur A-VM är inte troligt då man både har Österrike och Storbritannien kvar att möta. Det krävs dock en uppryckning av Danmarks offensiv då man endast gjort sex mål på sina tre spelade (fem i första matchen).

Detta ska bara Tjeckien vinna, men raka oddsen på hemmanationen är inte alls roliga då jag tror att Gaths mannar från grannlandet kommer komma ut stenhårt här. Jag hittar inga direkt värden på spelarpoäng här då de bärande spelarna i bägge lagen inte kommit upp i standard. Detta kommer mot all förmodan handla om kamp mer än skönspel därför blir det enda spelet i matchen  – Under 5.5 mål @1.86 hos Expekt 

Tyskland – Lettland

Nej, Tyskland måste steppa upp rejält om det ska bli något slutspel denna säsong. I premiären slog man Slovakien med 6-4 men har sedan förlorat stort mot både Tre Kronor och USA. Tysklands defensiv har varit under all kritik och måste ordnas omgående. Det ryktades om att Tysklands ledning valde att ha ett ”krismöte” efter förlusten mot Tre Kronor. Tyskarna har på pappret en ganska svag backsida men i offensiven finns det fina namn i JJ Peterka (50 poäng i NHL), Dominik Kahun (50 poäng i NL) samt Nico Sturm från Sharks.

Lettland har tre raka segrar i detta mästerskap men då har man mött de svagare lagen i gruppen (Polen (straffar), Österrike (sudden) och Kazakstan). Lettland gjorde dock sin bästa match i mästerskapet senast när man nollade Kazakstan och var riktigt bra i defensiven faktiskt (städade fyra boxplay på ett enkelt sätt). Elvis Merzlikins håller hög klass i kassen och Rodrigo Abols tillsammans med Roberts Bukarts och Kaspars Daugavins har lyckats bäst i offensiven.

JJ Peterka att göra mål @2.80 hos Expekt

Peterka har en stark säsong i ryggen och såg stundtals fin ut mot Tre Kronor senast, kommer att få mer yta här mot sämre defensiv och JJ kommer att näta!

Rodrigo Abols minst en poäng @1.73 hos Expekt

Rodrigo Abols är en poängspelare av rang och leder att av Lettlands powerplay, kommer minst en assist från Rögles lirare här.

Slovakien – Polen

Bortsett från premiären (torsk mot Tyskland) har Slovakien stått för fina insatser. I senaste matchen slog man USA efter sudden men hade en tremålsledning när tredje perioden började som man tappade till 4-4. Vinst här för Slovakien är ett måste ifall det ska bli ett slutspel. På pappret har man ett landslag som är bättre än på länge då man har fått ganska många spelarförstärkningar från NHL och även från toppligorna runt om i Europa.

Polen är nykomlingar i detta A-VM vilket man stundtals inte visat och lirar med noll respekt. Dock så har man tre raka förluster och det syns att man är för svaga när det väl hettar till. Stark poäng i premiären mot Lettland har följts upp av förluster mot Tre Kronor såväl som mot Frankrike. Senast mot Frankrike såg man stundtals ganska tröttkörda ut och det kan bli en tråkig avslutning på detta för Polen som nästan enbart innehåller spelare från den inhemska ligan.

Det kommer vara en öppen historia detta då Polen inte alls väljer att backa hem. Första spelet i matchen blir – över 6.5 mål @1.86 Coolbet. Plockar även i matchen att Tomas Tatar gör mål @2.23 hos expekt då han till vardags tillhör NHL och kommer få mycket yta mot ett svagare Polen. Tror även Juraj Slafkovsky kommer att få avlösa sin bösa ett par gånger i denna match och att slovaken gör minst två mål finns till @4.10 hos Expekt.

Schweiz – Storbritannien

Schweiz har tre raka segrar och den enda riktiga värdemätaren var senast mot Tjeckien där man vann efter straffar. Vinsterna mot Norge och Österrike är matcher Schweiz ska vinna men spelade svagt i matchen mot Österrike som slutade 6-5. Kevin Fiala har anlänt till truppen och han gjorde två mål senast tillsammans med Nico Hischier och Roman Josi kan det bära långt för ett Schweiz som har goda minnen från VM-spel förr.

Storbritannien gjorde en stark insats mot Kanada i premiären och det blev ”bara” förlust med 4-2 men senast mot Finland så var det inget snack och finländarna vann med 8-0 och Storbritannien var riktigt svaga där. Ö-laget har sina viktigaste matcher kvar att spela då Österrike, Danmark och Norge finns kvar på schemat. Liam Kirk är den enda liraren som sticker ut i detta landslag och han får mycket förtroende av coachen.

Nej, detta kommer Schweiz vinna hur enkelt som helst, men Storbritannien kommer kunna lösa ett par linor här absolut. Schweiz brukar tagga till i mästerskapen oavsett motstånd och spelare som Josi, Hischier och Fiala kan ha lekstuga med det försvaret i GB. Finns ett par fina spel i denna match och första är att Storbritannien löser linan + 5 @1.82 hos LeoVegas. Tror även att Liam Kirk gör minst en poän g @2.88 hos Expekt och även att Kevin Fiala gör minst två mål till @4.35

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och min. odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Hajper Hajper

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x, min. odds 1,80. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Bethard logga

500kr Bonus

Oddsbonus 100% upp till 500 kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 15x. Lägsta odds 1,90. Giltighetstid 60 dagar. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS