Österrike – Storbritannien

Österrike kan faktiskt gå vidare till ett slutspel om man planenligt slår Storbritannien medans Finland förlorar efter fulltid mot Schweiz, då går Österrike om Finland eftersom man slog finnarna med 3-2. Österrike har varit lysande genom detta mästerskap och vad som än händer man man mycket nöjda så här långt. Laget kommer senast från en stark 4-1 seger mot Norge där man neutralisera Zuccarello fullständigt.

Storbritannien har långt ifrån gjort bort sig i detta VM men är alldeles för tunna. Oavsett hur det går i denna match så är man utslagna och får börja om i B-VM nästa år. Storbritannien har egentligen bara varit överköra i en match och det var mot Finland där det slutade 0-8 men annars har man stått upp bra mot Kanada, Schweiz och Tjeckien bland annat

Nej, Österrike har sett fina ut och med Marco Rossi i spetsen kommer man besegra ett Storbritannien som checkat ut för denna gång med sex Elsa förluster. Raka ettan står i väldigt låga odds därför spelas -2.5 till 1.83 hos Bet365.
Väljer även att plocka två poängspel:
Marco Rossi gör minst två poäng @2.05 Nya Expekt 
Peter Schneider gör mål @2.07 Nya Expekt

Frankrike – Tyskland

Frankrike har stått upp bra i detta mästerskap och kan spela helt utan press här då man såg Polen förlora igår och i och med det är man säkrade för spel i A-divisionen även nästa säsong. Fransoserna kommer från en 3-1 förlust mot Tre Kronor efter att ha spelat 40 min fin hockey. Det är väl egentligen bara premiärmatchen mot Kazakstan som man är missnöjda med. Bellemare har fått spelarna i Frankrike att spela på sitt max trots att De Costa varit skadad.

Tyskland har helt plötsligt spelat mycket fin ishockey efter storförlusterna mot Sverige och USA. Tre raka vinster och mängder med mål framåt har gjort att man är klara för slutspel redan inför denna match men den är inte helt oviktig så man mycket väl kan gå om USA och sluta två eller om de förlorar åker man ner till fjärde och får gruppettan i andra gruppen. Viktig match!

Frankrike har inget att lira för i denna sista match medan Tyskland har desto mer. Formen pekar åt tyskarnas håll och även spelarmaterialet. Lagen möttes två gånger i träningsmatch inför VM och det slutade med en vinst för varje nation. Här kommer Tyskland att besegra Frankrike och gör det med minst två mål alltså –2.5 som finns till 2.10 hos Bet365. Det blir enda spelet då det lika gärna kan sluta 2-0 här, svårt med poänggörare!

Kanada – Tjeckien

Kanada har sex raka vinster men har faktiskt stundtals varit ganska svaga, till exempel när man tappade 1-6 till 6-6 på 20 minuter mot Österrike. Men senast gjorde Kanada sin bästa match i turneringen och slog Schweiz med 3-2 efter en het och bra tillställning. Det räcker med en poäng för Kanada om man ska säkra gruppsegern och möta Tyskland, USA (tveksamt) eller Slovakien. Med andra ord är detta en viktig avslutning för de regerande mästarna.

Hemmanationen Tjeckien vinner gruppen vid seger efter fulltid mot Kanada. Det har inte gått helt smärtfritt för Tjeckien så här långt då man förlorat mot Schweiz, tappat poäng mot Finland och släppt in massor av mål mot Norge/Danmark. Dock kommer tjeckerna bli mycket farliga i ett slutspel då MR.Pasta ska David Pastrnak kommer ansluta till laget och det är inte helt omöjligt att han lirar redan i eftermiddag.

Vi avslutar grupp A med en mycket fin tillställning där Kanada har nio raka segrar mot Tjeckien i VM-sammanhang. Dock ska inte hemmaplansfördelen räknas bort helt men vi ska inte komma ifrån att Kanada är favorit här. En målglad historia är att vänta och över 5.5 mål spelas till 1.92 hos Hajper.
Finns även ett fint poänglir i denna match då John Tavares står i 3.85 att göra minst två pinnar hos Nya Expekt.

Lettland – USA

Lettland måste slå USA plus att Sverige måste vinna över Slovakien efter fulltid, då går Lettland till slutspel. Lettland har tappat poäng på både Polen och Frankrike vilket inte är helt optimalt men senast gjorde man en stark match och slog Slovakien. Lettland har en av mästerskapets bästa målvakt i Elvis och han kan mycket väl stänga igen butiken mot ett USA som redan är klara för slutspel.

USA har två förluster så här långt (Sverige och Slovakien). Men desto längre turnering har gått desto mer har Tkachuk och co blivit varma i kläderna och senast gjorde man en mycket fin insats och slog Kazakstan med hela 10-1. Vid förlust riskerar man att stöta på Kanada redan i kvartsfinalen så detta är ingen match att skita i för jänkarna.

USA är stora favoriter att vinna men jag tror Lettland absolut kan störa här. USA var helt överlägsna senast och har ett vasst lag på pappret där det finns många offensiva pjäser. Lettland kommer ligga lågt och spela på kontringar. Ett fint spel i denna match är att det blir under 5.5 mål hos Bethard.
Ett fint sidospel är att Brady Tkachuk gör minst två poäng till 2.20 hos Nya Expekt.

Sverige – Slovakien

Tre Kronor har sex raka vinster i detta mästerskap och har redan säkrat gruppsegern efter 3-1 segern mot Frankrike senast. Trots ett mycket stjärntätt-gäng så har powerplayspelet inte fungerat något vidare men viktigt för Sverige var att man fick se Erik Karlsson bomba in en kasse med assist från polaren Victor Hedman. Det är inget snack att Sverige tillsammans med Kanada är de stora favoriterna att vinna hela kalaset.

Slovakien öppnade med en svag insats i premiären mot Tyskland (4-6) men har sedan dess lirat bra hockey och kan mycket väl vara slutspelsklara redan innan matchen börjar då man får hoppas på att USA gör sitt mot Lettland. Örebro-bekantingen Libor Hudacek leder interna på nio pinnar och NHL-stjärnorna Juraj Slafkovsky och Tomas Tatar har bara gjort ett mål tillsammans. Slovakien har en fin målvakt i Samuel Hlavaj.

Detta kan på förhand bli en mycket fin match mellan två lag som har fart under benen. Tre Kronor kan spela helt utan press men kommer absolut inte ställa in några grillor. Slovakien kan mycket väl vara klara för slutspel innan matchen startar men kommer absolut inte ge sig i första taget. Plockar ett par poängspel här:

Erik Karlsson att göra minst tre poäng @9.00, Nya Expekt

Erik kommer få mycket istid i de offensiva lägena och tre assist är inte omöjligt här.

Viktor Hedman att göra minst två poäng @3.30, Nya Expekt

Erik Karlssons backkollega har en fin position i det vassaste PP:t för Sverige och två pinnar från Tampas back är långt ifrån kört.

Finland – Schweiz

Ja ni, Finland. Ni har satt er i en väldigt prekär situation här. Efter tre förluster i gruppspelet så krävs det minst en poäng här mot Schweiz om det ska bli slutspel (förutsatt att Österrike slår Storbritannien). Finland har inte alls fått igång sitt spel och fick kämpa hårt för att slå Danmark under gårdagen. Finland har ett spetsigt lag på pappret och måste få igång sina bärande spelare.

Schweiz fick sin första förlust senast mot Kanada efter ett tufft matchstraff på Kevin Fiala. Schweiz ligger ”bara” trea i gruppen och riskerar att gå USA redan i kvartsfinalen så en vinst här gör att man troligtvis blir tvåa. Kevin Fiala, Nico Hischier och Roman Josi är spelare som verkligen gör skillnad. Schweiz är en tuff nöt att knäcka!

Otroligt jämn match på förhand där Finland lirade under gårdagen medan Schweiz har fått vila en dag längre. Det är en viktig match för båda gängen och därför blir detta en målsnål historia, under 4.5 mål finns till 2.50 hos Bet365. Det blir det enda liret i denna historia.