Hockey-VM 25:e maj – Dagens bästa spel

Nu har vi kommit fram till semifinals-dags i Hockey-VM där vi på förhand har två ganska jämna historier. 14.20 släpps pucken mellan Tjeckien och Tre Kronor medans klockan 18.20 är det dags för Kanada – Schweiz. Häng med nedan för speltips och analys.

Sverige – Tjeckien

Sverige har gått fram som på räls i detta mästerskap och har åtta raka matcher men kvarten mot Finland så var det en väldigt jämn historia där Sverige avgjorde i sudden efter fått ett powerplay som var att diskutera. Det är inget snack om att Sverige är den stora favoriten att vinna och matchen mot Finland var helt perfekt för truppen då man inte haft några tuffa matcher innan. Nu är det dags för semifinal mot Tjeckien i Tjeckien och det kommer vara ett galet tryck men jag tror de svenska spelarna kommer stå pall.

Tjeckien har inte alls varit lika stabila som Sverige men spelet har stundtals varit riktigt bra. Två förluster har man fått under detta VM (Schweiz och Kanada). Kvartsfinalen var en mycket jämn historia där det kunde gå åt vilket håll som helst men Tjeckien vann med 1-0 mot USA till ett jubel av en fanatisk hemmapublik. David Pastrnak och Pavel Zacha har kommit in i laget och gjort detta Tjeckien bättre men killarna har sett en aning sega ut, med all rätt (det är dock riktigt bra spelare).

Sverige är favoriter här, med all rätta enligt mig. Visst, Tjeckien har bra spets och en hemmapublik som kommer göra skillnad men jag tror Sveriges bredd avgör här. Radko Gudas och Jan Rutta är inte i närheten av vad firma Erik Karlsson/Victor Hedman är. Det gäller för Tre Kronor att neutralisera tjeckernas första och andra kedja då är mycket vunnet. Tre Kronor rak till 2.00 pengarna spelas hos Bet365En spelare som Joel Eriksson Ek växer i dessa matcher och mål på honom finns till 2.95 hos Nya Expekt.

Kanada – Schweiz

Kanada har likt Sverige tagit åtta raka vinster men det har inte varit helt smärtfritt då man tappat poäng på Österrike såväl som mot Tjeckien. Det var dock inget snack i kvartsfinalen mot Slovakien där man vann med klara 6-3 och Kanada blir livsfarliga nu. Noterbart i den kvarten var att coachen satte Bedard som 13:e forward, vilket visades vara en lyckad handling. Kanada slog Schweiz i gruppen i en match som var grinig och kunde gå hur som helst. Intåget av John Tavares har varit viktig för detta Kanada.

Schweiz har bara förlorat mot Kanada i detta VM och har varit stundtals mycket bra. Hade stundtals problem med Tyskland i kvarten men tillslut så var det spetsen som avgjorde för Schweiz. Kedjan med Kevin Fiala, Nico Hischier och Nino Niederreiter är en av VM:s absolut bästa och blir otroligt viktig nu. Patrick Fischer måste få ut max av detta Schweiz om det ska bli final men det har han fått förut!

Det luktar ”drömfinal” mellan Sverige och Kanada men det är inget snack om att Schweiz har manskapet att störa Kanada. Gruppspelsmatchen mellan lagen var väldigt grinig och Kevin Fiala fick ett omdiskuterat matchstraff så räkna med ”grisig” tillställning nu. Jag tror på likt gruppspelsmatchen på en målsnål historia och under 5 mål klickas till 2.10 hos HajperPlockar även ett par mål/poängspel:

Connor Bedard målskytt till 3.10 hos Nya Expekt

Måste bara testa denna trots att Bedard var 13:e forward senast men minuterna han fick så såg han väldigt pigg ut. Över 3 gånger pengarna på en riktig målskytt måste testas!

Dylan Cozens minst två poäng till 4.70 hos Nya Expekt

Dylan Cozens har varit tokhet i detta mästerskap och lirade allra mest bland forwards senast tillhör även en stark PP-formation och spelar tillsammans med Mangiapane och Bunting. Två pinnar från Buffalo-spelarens klubba måste testas!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS