logga tennis speltips

Huesler – Galan

Formen är mycket god för tillfället, och tennisspelet satt hur enkelt som helst i måndags. Vi kör vidare på tennisspåret och tävlingen i San Diego. Det är en match mellan två ganska jämnbördiga spelare enligt deras ranking. Speltips och analys finns nedan!

Lurig spelare med hög högstanivå!

Marc-Andrea Huesler som han så fint heter är från Schweiz. Huesler klev in på topp 100 rankingen för första gången 17 juli 2022. Just nu ligger Huesler på en 87e plats på världsrankingen, vilket också bevittnar om att han spelar sin bästa tennis i karriären. Spelet har varit hyfsat bra, han kommer från två singelmatcher i Davis Cup där han vann en och förlorade en. Innan det förlorade han första rundan i US Open mot Denis Shapovalov i fem set, och innan det var han framme i finalen i Winston-Salem. Formen är alltså god för Schweizaren.

Huesler är vänsterhänt och är en reslig herre med sina 196 centimter. Han har en riktigt bra serve och bra forehand. Enligt honom själv så är hans returer att av hans vapen, vilket jag också håller med om. I sina bästa stunder är Huesler en väldigt bra spelare, men han kan också bjuda på en del emellanåt. Julian Knowle är en av hans coacher, han var en mycket bra dubbelspelare på ATP-touren, och Huesler har förbättrat sitt volleyspel på senare tid.

Formtopp!

På andra sidan kommer Daniel Elahi Galan att stå, Galan är född och uppvuxen i Colombia och har gjort bäst resultat på grus fram till US Open i år. I New York kvalade Galan in i huvudtävlingen och slog Tsitsipas i första rundan och Thompson i andra rundan och fick ge sig i tredje mot Fokina. I första matchen mot Tsitispas spelade Colombianen på ett makalöst bra sätt, hans bästa match i karriären utan tvekan. Galan slog sig också in på topp 100 för första gången under 2022, och är just nu 75a i världen.

Galans favoritunderlag är grus, och hans bästa resultat kommer också från grustävlingar. Enligt mig passar Galans spel utmärkt på snabba hardcourtbanor då han har en makalöst bra serve och fina grundslag. Galan är 191 centimeter lång och blir sällan breakad. Hans tränare och pappa Santos, har varit en tennisspelare på professionell nivå.

Dagens speltips

Två spelare som levererar fin tennis möts i San Diego. Ett San Diego som bjuder på snabba banor och det gynnar båda dessa herrar. Galan är lite större favorit än sin motståndare, med allt rätt enligt mig. Jag tror dock denna kamp kommer sluta med allt annat än en enkel seger för någon av spelarena. Över 22.5 game till ett bra odds hos Bet365 blir mitt lir. Varför? Jo, det kommer bli väldigt lite servegenombrott här och det gynnar överspelet. Två offensiva spelare som brukar hålla sina servegame går lätt till tiebreak och oftast tre set. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS