Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Italien – England

Gårdagens spel på Kroatien-Danmark gick inte riktigt hem. Det var väldigt nära men det var alldeles för mycket passningar i boxen. Vi tar nya tag, formen är fortsatt god. Vi fortsätter med Nations League och toppmötet mellan Italien och England. Båda lagen har haft det svårt i detta Nations League och ligger trea respektive fyra i sin grupp. Häng med nedan för speltips och analys!

Inget VM för Italien!

Italien gick på nit mot Nordmakedonien och missade alltså årets VM i Qatar. Italien har efter EM-guldet egentligen inte rosat marknaden. Uttåg ur VM-kvalet och ligger nu farligt nära nedflyttning från A-divisionen i Nations League. Italien spelar ikväll på San Siro, vilket man inte brukar göra. Det är sex spelare i dagens trupp som har San Siro som sin hemmaborg (Milan och Inter). Italien har fem pinnar på fyra spelade matcher, har Ungern och England kvar att möta, vid sex pinnar kan det mycket väl bli gruppseger (då får inte Tyskland gå rent).

Italien har ett ganska orutinerad landslag till denna samling. Det är endast två spelare som gjort över 50 landskamper (Bonucci och Immobile). Det är faktiskt också skralt om goda målskyttar i laget, det är endast Immobile som stått för 10+ landslagsmål. 11 spelare i laget är födda 1999-2003, vilket bevittnar om att Italien har starka unga spelare. Jorginho, Immobile och Bonucci kommer få speltid här och kommer bli väldigt viktiga med sin rutin. Scamacca kommer troligen ta plats bredvid Immobile i anfallet. Donnarumma kommer troligen att vakta kassen och Manchini väljer troligtvis en 3-5-2 uppställning.

Risig form

England har däremot tagit sig till Qatar och hamnade i en ganska enkel grupp (Iran, USA och Wales). Formen för engelsmännen är dock ganska dålig då man inte har segrat på fyra Nations League matcher. Senast gjorde man en katastrofal insats hemma mot Ungern och förlorade rättvist med hela 4-0. Det blir viktiga landskamper för England, då många spelare måste visa Southgate att man ska få spela i Qatar. Frågan är vem som Southgate ställer i målet? Troligtvis Ramsdale. England har ett mycket bra fotbollslag på pappret och kliver in mot Italien som favorit, ganska stor sådan.

England har bästa tänkbara lag uttaget till Nations League samlingen. England har många intressanta spelare, som också är unga, i Mason Mount, Jude Bellingham, Declan Rice, Phil Foden och Bakayo Saka. Många av dessa herrar kommer få speltid under kvällen samt i Qatar, var så säkra. Lagets absolut viktigaste spelare stavas Harry Kane, på sina 73 landskamper har Harry Kane gjort mäktiga 50 mål. Får England igång Harry Kane kan det mycket väl bära långt under VM, och även under denna Nations League samling.

Dagen speltips

Italien har på de senaste matcherna spelat en offensiv fotboll, det har också avsluten visat. 15 avslut mot Tyskland, åtta borta mot England och 17 hemma mot Ungern. Många offensivt skickliga spelare finns med idag och kan mycket väl störa ett ganska defensivt England. Detta är en match som båda lagen måste vinna, alltså kommer inte något av lagen backa hem. 1X2 marknaden bojkottas här och istället siktar jag in mig på avslut. Linan ligger på 22.5, mycket tack vare att matchen i England var mycket defensiv. Jag tror matchbilden här blir tvärtom och bjuder på mycket avslut, lycka till!

Fler speltips

c fc f aa ef x
03 Mar 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester City vs Manchester United
03 Mar 16:30
Spelbolag
Odds
2.50
Speltips
Manchester City gör mål i båda halvlekarna, Manchester City flest hörnor i matchen & Erling Haaland eller Phil Foden gör mål (Manchester City - Manchester United)
Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
VISA ALLA SPELTIPS