Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Kristianstad – Djurgården

Nu är det dags för ett ganska otippat toppmöte i hockeyallsvenskan. Det är hemmalaget Kristianstad som tar sig an Djurgården. Ett hemmalag som har tre raka segrar, möter ett bortagäng som har all press på sina axlar. Häng med nedan för analys och speltips!

Luriga Kristianstad!

Mikael Gath har gjort Kristianstad till ett mycket bra allsvenskt lag. Tre raka segrar har laget öppnat med denna säsong, varav en seger borta mot Djurgården. Kristianstad har ett mycket bra lag på pappret, och alla lag måste se upp när man möter dem. Kristianstad kom sexa i tabellen förra året och fick ge sig mot Modo i kvartsfinalen med 4-2 i matcher. Hemmalaget har tappat sin spets från förra året, men sportchefen har gjort ett bra jobb med att fylla upp platserna. Kristianstads enda hemmamatch i år så här långt har det blivit seger i, med klara 4-0 mot Almtuna. Utöver det har man bortabesegrad både Mora och Djurgården, på ett mycket starkt sätt båda gångerna.

Sideroff, Kontos och Cheek, kom etta, tvåa och trea i den interna poängligan förra året, alla tre har lämnat klubben. Kristianstad har en stark offensiv med namn som Dennis Svensson, Filip Karlsson, Jack Kopacka och Ludvig Elvenes. Kristianstad har fyra forwardsformationer som samtliga håller mycket hög klass. Defensivt sätt är det inga namnkunniga herrar, men där finns det flera spelare som snart spelar i SHL. Rikard Olsen, som gjorde två fighter för Malmö förra säsongen har öppnat starkt. Finnen Roope Laavainen kom in sent förra året, och har visat att han är en klassback. Filip Larsson i mål, är en av seriens absolut bästa målvakter.

Storfavoriterna!

Djurgården åkte ur SHL i fjol, mot mångas förvåning. I år är man enligt nästan alla, väldigt stora favoriter att ta sig upp i SHL igen. Starten har inte varit spikrak, då man på tre matcher har två vinster och en torsk. Premiären mot Västerås var bra, ett fullt Hovet och stundtals väldigt bra spel från Djurgården. Efter det kom första plumpen i protokollet, då just Kristianstad kom till Hovet och stal tre pinnar. I den senaste matchen mot Södertälje var det inget snack, Djurgården var ”där” och vann med ganska komfortabla 4-1. Djurgården har bäst spelarmaterial i hela serien, och enligt mig ska laget ta sig upp direkt. Det ska dock tilläggas att alla i denna serie vill slå Djurgården… mer än något annat lag i denna serie.

Djurgården har på pappret ett riktigt bra lag, framförallt offensivt. Marcus Kruger och Daniel Brodin håller hög SHL-klass. Lägg därtill spelare som Olle Liss, Tim Söderlund, Ludvig Rensfeldt och John Norman. Djurgården har åtminstone sex forwards som hade gått in direkt i SHL. Defensivt finns det lite frågetecken för tillfället, men det kommer ordna upp sig. Importerna Stefan Elliott och Cameron Schilling har inte anslutit till laget ännu, beräknas i början av november. Johan Alm gjorde debut senast, med dessa tre backar i truppen så har man även den starkaste backuppsättning då herrar som Linus Arnesson, Alexander Ytterell och Ludvig Hedström redan finns där. Matthew Galajda och Carl Lindbom har delat på ansvaret som burväktare, där den senare har gjort det mest störst framgång.

Dagens speltips

Jag tror inte att Kristianstad nyper två raka segrar mot Djurgården på mindre än en vecka. Djurgården är bättre på pappret och vet hur Gaths mannar beter sig ute på isen. Det är en full trupp som sätter sig på bussen från Stockholm, exklusive importerna. Kristianstad är absolut ett topp sex lag, men kommer få ge sig mot ett taggad och skicklig DIF. När Nordicbet nästan pröjsar två gånger degen på en bortaseger, så hugger jag direkt. Djurgården var stundtals överlägsna senast mot Kristianstad, och jag tror att detta kommer bli en klar seger till Stockholmarna. Raka tvåan till fina 1.86 är dagens bästa ishockeyspel enligt mig.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS