Speltips på SHL 2022 / 2023

Långskott på Malmö!

I senaste analysen spelade vi Luleå till 3 gånger pengarna borta mot Timrå och den satt fint (2-4). Vi hoppas givetvis följa upp detta och spänner faktiskt bågen ytterligare. Malmö spelas i lördagens hemmamöte mot Skellefteå till saftiga 4.07 hos Betsson.

Varför Malmö? Ja det kan man fråga sig, laget ligger sist i ligan och möter Skellefteå som huserar på första plats. Här höjer gemene man direkt på ögonbrynen, tabellen utgör ofta ”facit” i mångas ögon. Det är långt ifrån sanningen i många fall och här ljuger den delvis enligt oss. Visst är Skellefteå bra och förtjänar att slåss i den absoluta toppen, att de leder serien är mer eller mindre rättvist.

Malmö däremot… precis ”som vanligt” så får de med sig liite mindre än de förtjänar. Spetsen är dock iskall så att det går troll var ganska väntat. Vi tycker inte på något sätt att Malmö är något vidare lag (tvärtom) men att vara så här pass långt efter övriga konkurrenter känns lite stolpe ut enligt oss. Vi snackar alltså 10 poäng upp till säker mark, en match färre spelad än HV71 förvisso men ändå. Laget var ratat innan säsongen och det var förväntat att de skulle kämpa i botten men detta är lite väl.

Har tåget gått för Malmö? Förmodligen men ska de ha någon som helst chans så är det treor som gäller. Att spela någon form av plus-hcp på Skåningarna känns bortkastat. Att välja rätt sida är alltid prio men att välja rätt lina är inte att förglömma. Gick luften ur hemmalaget efter förnedringen senast i derbyt mot Rögle (torsk 2-5) eller kommer de ut ruggigt retade och laddade till tänderna i denna matchen? Det är frågan…

Använder vi någon form av benchmark mot liknande motstånd i närtid så tvålade Malmö dit Växjö med hela 7-2 för ett par veckor sen här på hemmaplan. Vi hoppas på något liknande denna lördag!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS